ناسا در پروژه‌ای به نام «ILLUMA-T»، درحال آماده‌شدن برای آزمایش فناوری ارتباط لیزری در ایستگاه فضایی بین‌المللی است که به‌موجب آن، از لیزر برای ارسال و دریافت داده‌ها با سرعت گیگابیت استفاده می‌شود.

پروژه ILLUMA-T قرار است اوایل ماه نوامبر روی موشک فالکون 9 اسپیس‌ایکس پرتاب شود. این پروژه اولین رله ارتباطات لیزری دوجهته و سراسری ناسا در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را به نمایش می‌گذارد.

این پروژه جهشی بزرگ در ارتباطات محسوب می‌شود. در صورت موفقیت، ILLUMA-T می‌تواند به بخشی عملیاتی از ایستگاه فضایی بین‌المللی تبدیل شود و شیوه ارسال داده‌های ناسا از فضا را متحول می‌کند. به‌طور سنتی، ایستگاه فضایی برای حفظ ارتباط با زمین به ماهواره‌های رله فرکانس رادیویی متکی است، اما ارتباطات لیزری سرعت انتقال بسیار بالاتری را ارائه می‌دهد، به‌طوری‌که برای انتقال یک ویدیو، کمتر از یک دقیقه زمان کافی است.

فناوری ارتباطات لیزری ناسا به‌زودی در ایستگاه فضایی آزمایش می‌شود

این پروژه که توسط برنامه ارتباطات و ناوبری فضایی ناسا (SCaN) مدیریت می‌شود، هم‌زمان با نمایش رله ارتباطات لیزری (LCRD) که در دسامبر 2021 راه اندازی شد، عمل خواهد کرد. LCRD، واقع در مدار ژئوسنکرون، آزمایش‌هایی را برای مطالعه اثرات شرایط جوی بر سیگنال‌های لیزری، آزمایش قابلیت‌های شبکه و بهبود قابلیت‌های ناوبری انجام می‌دهد.

ناسا فناوری ارتباطات لیزری انقلابی را روی محموله ILLUMA-T ISSNASA در اتاق تمیز مرکز فضایی گودارد آزمایش خواهد کرد. سپس محموله در ایستگاه فضایی بین‌المللی نصب خواهد شد.

یکی از قابل‌توجه‌ترین جنبه‌های ILLUMA-T، ماژول نوری آن است که شامل یک تلسکوپ و یک گیمبال دو‌محوره برای ردیابی دقیق ماهواره LCRD در مدار ژئوسنکرون می‌شود. با وجود قابلیت‌های پیشرفته، ماژول نوری فقط به اندازه یک مایکروویو است، درحالی‌که کل محموله ILLUMA-T ابعادی معادل یک یخچال استاندارد دارد.

درواقع ILLUMA-T داده‌ها را با سرعت قابل‌توجه 1.2 گیگابیت بر ثانیه از ایستگاه فضایی به LCRD ارسال می‌کند و سپس به ایستگاه‌های زمینی نوری در کالیفرنیا یا هاوایی می‌فرستد. پس از این، داده‌ها، قبل از رسیدن به تیم‌های عملیات زمینی ILLUMA-T در مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا در مریلند، به مرکز عملیات مأموریت LCRD در نیومکزیکو می‌روند تا از نظر دقت و کیفیت پس از ارسال ارزیابی شوند.

source

viraje.ir

توسط viraje.ir