در همین زمینه بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو به بیان نظرات خود پرداخت.
آیا در صنعت خودرو ایران تعداد بسیاری خودروساز داریم؟
وضعیت کنونی خودروهای کشور نتیجه دستاوردهای کلی جهتگیری صنعتی و اقتصادی کشور است. تعداد خودروسازهای فعال کشور ۶ تا ۷ عدد بیشتر نیست و سایر خودروسازها تنها مجوز دارند، اما فعالیتی ندارند. تعدادی از این خودروسازها در حوزه خودروهای سنگین فعالیت دارند و بخشی نیز نگرش تولید داشتند و با اخذ مجوز، بیشتر مونتاژکارند؛ بنابراین اینکه تصور کنیم تعداد زیادی خودروساز در کشور داریم، صحیح نیست.
در چنین شرایطی چگونه میتوان به رشد و توسعه در صنعت خودرو فکر کرد؟
مشکلات این صنعت در قالب یک وزارتخانه گنجانده نمیشود. متاسفانه وضعیت صنعتی ایران بهگونهای است که با وجود اینکه تحریمها برطرف شده بود، اما خودروسازان برتر تمایلی برای حضور و سرمایهگذاری در ایران را نداشتند، زیرا ایران به لحاظ سیاسی برای سرمایهگذاران ریسک بالایی دارد. مادامیکه مسائل اقتصادی در ایران حل نشود و نتوانیم به ثبات نرخ ارز برسیم، مادامی که از تولید به روش درست استفاده نشود نه اینکه مانع واردات شویم تا تولید و همچنین مادامی که موانع تولید برطرف نشود و تا زمانی که مافیای خودرو در قدرت باشند و مهمتر اینکه تفکر و بینش اقتصادی در کشور تشکیل نشود، رشد و توسعه صنعت خودروسازی امکانپذیر نخواهد بود. به همین دلیل شرکت خودروسازی خصوصی ایجاد نخواهد شد که بتواند با خودروسازهای اروپایی همکاری داشته باشد.
چرا نتوانسته ایم صنعت خودرو را به سمت درست هدایت کنیم؟
در کنار ضعفهای مدیریتی، عدم آیندهنگری و نبود بهرهوری، خودروسازی را به اینجا رسانده است و هماکنون نیز استراتژی صنعت خودروسازی وجود ندارد. البته در کلان، استراتژی مدون صنعتی و اقتصاد کلان نداریم برای همین برنامهای برای تولید کلان در تمامی ابعاد صنعت ازجمله خودروسازی نداریم.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0