آزادسازی واردات خودرو از آن دسته مسائلی است که از سال ۱۳۹۷ تاکنون بین مجلس، دولت و بازار خودرو در حال رفت و آمد بود. در نهایت ۱۶ خردادماه ۱۴۰۱، رئیس مجلس شورای اسلامی قانون واردات خودرو را برای مدت ۵ سال، جهت اجرا به دولت ابلاغ کرد.
آیین نامه واردات خودرو
پس از گذشت چندماه از ابلاغ قانون واردات خودرو، روز ۳ شهریورماه، جزئیات مصوبه واردات خودرو توسط هیات وزیران تصویب شد و معاون اول رئیس جمهور مصوبه نهایی را به کلیه سازمانها شامل وزارت صمت، وزارت کشور، وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ابلاغ کرد. جزئیات این آییننامه به شرح زیر است:
- واردات ماشین تنها برای خودروهای پایینتر از ۲۰ هزار یورو (فوب) مجاز است. البته اولویت با خودروهای کمتر از ۱۰ هزار یورو (فوب) است.
- تخلیه خودرو بدون ثبت سفارش و تخصیص ارز ممنوع است.
- ارزش گمرکی بر اساس ماده ۱۴ قانون امور گمرگی محاسبه میشود.
- خودروهای وارداتی تنها در بورس کالا عرضه میشوند.
- کارگروهی با مسئولیت وزارت صمت و عضویت وزارت اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه موظف است نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی را بر حسب ارزش تعیین کند. نرخ سود که مابهالتفاوت قیمت پایه با قیمت پایانی در بورس کالا است، باید عادلانه باشد.
- کارگاه مذکور میتواند سود بازرگانی علیالحساب در زمان ترخیص و همچنین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش را تعیین کند.
- وزارت صمت باید با هدف توسعه تولید خودروهای اقتصادی (حداکثر ۱۰ هزار یورو)، مشوقهای سرمایهگذاری و تولید را پیشبینی کند. همچنین وزارت صمت باید اقدامات مورد نیاز برای هدایت بخشی از واردات به سمت تولید و افزایش تولیدات داخلی را در دستور کار قرار دهد. برنامه تولیدات داخلی واردکنندگان موضوع این بند، باید توسط وزارت صمت تایید شود.
- واردات خودروهای سواری به صورت سرمایهگذاری خارجی (با تأیید سازمان سرمایهگذاری خارجی) تنها برای استفاده در شبکه حملونقل عمومی مجاز است.
- خودروهای وارداتی در مناطق آزاد تجاری – صنعتی تنها منحصر به خودروهای هیبریدی یا برقی است. راهاندازی و سرمایهگذاری ایستگاههای شارژ با واردکنندگان خودرو است.
- سقف منابع ارزی برای واردات خودرو به جز سرمایهگذاری خارجی، حداکثر معادل یک میلیارد یورو است.
- منابع ارزی مورد نیاز از محل صادرات، رمز دارایی سرمایهگذاری خارجی (با تایید سازمان سرمایهگذاری خارجی) و دیگر منابع مورد تایید بانک مرکزی تامین میشود.
- وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی این مصوبه، مانند چگونگی تامین و تخصیص ارز، مشخصات فنی، خدمات پس از فروش، انتقال فناوری و تعیین صلاحیتهای فنی و حرفهای واردکنندگان را تدوین و ابلاغ میکند.
- وزارت صمت باید هر ۳ ماه یک بار، گزارش اجرای این تصویبنامه را به ستاد هماهنگی اقتصادی دولت ارائه کند.
شرکت های مجاز واردات خودروی تجاری کارکرده
شرایط شرکتهای واردکننده انواع کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی بوس و ون با عمر کمتر از ۵ سال ابلاغ شد. بر این اساس:
- تمام واردکنندگان خودرو با سقف تعدادی در هر مرحله میتوانند برای واردات انواع کشنده، کامیون، اتوبوس، مینی بوس و ون با عمر کمتر از ۵ سال مورد نیاز حمل و نقل عمومی و به ویژه ناوگان مورد نیاز جابجایی زائران اربعین حسینی اقدام کنند.
- گروه الف: کارخانجات تولیدکننده داخلی: ۳۰۰ دستگاه در هر مرحله
- گروه ب: شرکتهای حمل و نقل دارای پروانه فعالیت مجاز و معتبر صادره توسط سازمان راهداری: ۲۵ دستگاه در هر مرحله
- گروه ج: واردکنندگان دارای مجوز واردات خودرو از وزارت صنعت، معدن و تجارت: ۲۵ دستگاه در هر مرحله
- تبصره ۱: رانندگان خودمالک دارای کارت هوشمند و شرکتهای حمل و نقل خودمالک نیز میتوانند بنابر شرایط مندرج در بندهای الف و ب تبصره ۳ قانون اصلاح ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو، برای واردات انواع کشنده، کامیون و کامیونت اقدام کنند.
- تبصره ۲: ارائه مجوز جدید واردات به هر واردکننده، منوط به انجام تمام تعهدات مربوطه در سقف مجوز صادره و اخذ کارت هوشمند ناوگان از سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای است.
شروط جدید واردات خودرو کارکرده
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط برخی منابع، برخی شرایط و قوانین واردات خودروهای دست دوم تغییر کرده است. بر همین اساس، شرایط واردات خودروهای کارکرده به شرح زیر است:
- واردات خودروهای بیش از ۲۵۰۰ سیسی ممنوع است.
- خودروی دست دوم وارداتی، باید مجوزهای سازمان ملی استاندارد را دریافت کند.
- عمر خودرو وارداتی دست دوم، باید کمتر از ۵ سال و کارکرد آن نیز حداقل باید ۱۰۰ کیلومتر باشد.
- صدور ثبت سفارش، منوط به ارائه گواهی اسقاط (موضوع ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو) است.
- شرکتهای واردکننده فقط به شرط ارائه ضمانت خدمات پس از فروش میتوانند، برای ثبت سفارش خودرو کارکرده اقدام کند.
- اشخاص حقیقی فقط به شرط داشتن کارت بازرگانی معتبر، میتوانند برای ثبت سفارش خودرو اقدام کنند.
- ثبت سفارش خودروها باید پیش از ورود خودرو به کشور، انجام شود. بنابراین ترخیص خودروهایی که ثبت سفارش آنها پس از ورود به کشور انجام شده باشد، امکانپذیر نیست.
- در صورت فروش خودرو وارداتی کارکرده تا قبل از ۵ سال، سازمان امور مالیاتی مجاز است نسبت به دریافت «مالیات غیرمتعارف» اقدام کند.
بخشنامه جدید گمرک برای واردات خودرو
گمرک ایران، بخشنامه جدیدی را در رابطه با واردات خودرو صادر کرد. بر این اساس:
تمام خودروهای کمتر از ۲۵۰۰ سیسی که از ابتدای سال ۱۳۹۱ مجوز کمیته ضوابط فنی را اخذ کردهاند، دارای یکسال اعتبار ثبت سفارش از تاریخ اعلام این بخشنامه هستند.
آیین نامه غیررسمی واردات خودرو کارکرده
جلال رشیدی کوچی، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صورت غیررسمی آییننامه واردات خودروهای کارکرده را منتشر کرد. بنابر گفتههای این نماینده:
- این آییننامه ۸ ماده دارد.
- شرایط واردات خودرو کارکرده آسانتر از واردات خودروهای صفر است.
- هیچ سقف ارزی برای واردات خودروهای کارکرده وجود ندارد.
- استانداردهای مورد نظر برای واردات خودروهای دست دوم استانداردهای آسانتری است.
- محل تامین ارز واردات خودروهای کارکرده بسیار محتاطانهای تعیین شده است و منابع بیشتری برای واردات این خودروها وجود دارد.
تصویب آیین نامه واردات خودروهای کارکرده
بنابر اعلام رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، آییننامه واردات خودروهای کارکرده در وزارت صمت تصویب شده است.
این آییننامه برای بررسی و تصویب نهایی به هیأت دولت ارسال شده است.
آیین نامه واردات خودرو جانبازان (۱۴۰۲)
هیئت وزیران آییننامه واردات خودرو جانبازان، ویژه ۱۴۰۲ را تصویب کرد. طبق این مصوبه جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (45) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران استفاده نکردهاند، میتوانند خودروهای سواری مناسب و خودکار اتوماتیک داخلی یا وارداتی مورد متناسب با وضعیت جانبازی خود را تهیه کنند.
- در این آیین نامه ملاک درصد جانبازی نوع جانبازی جسمی – حرکتی و معلولیت نظریه کمیسیون پزشکی بنیاد است.
- بنیاد موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه فهرست مشمولین را تدوین و به ترتیب اولویت به وزارت اعلام کند.
- مشمولان میتوانند کل یا بخشی از بهای خودرو را به صورت نقدی پرداخت کنند و عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع این آییننامه مانع استحقاق مشمولان از دریافت خودرو نخواهد بود.
- مشمولان واردات خودرو میتوانند با انصراف از واردات نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند.
- استفاده از دیگر تسهیلات خرید خودرو با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار خارج از چهارچوب این آییننامه مانع دریافت این تسهیلات نخواهد بود.
- ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدأ برای جانبازان ۷۰ درصد (دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) تا سقف ۳۵ هزار یورو، سایر جانبازان ۷۰ درصد تا سقف ۳۰ هزار یورو و برای جانبازان ۵۰ درصد تا ۶۹ درصد تا سقف ۲۵ هزار یورو (سیف) باشد.
- مشمولیانی که در ۱۰ سال گذشته از هیچگونه تسهیلات اعم از واردات و خرید خودرو استفاده نکردهاند در اولویت قرار دارند. ماده ۱۸ مشمولان از پرداخت سود بازرگانی متعلق به واردات خودرو و تجهیزات مورد نیاز متناسب سازی برای ایثارگر و نیز از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه شماره 62924ت / 54522 مورخ ۱۳۹۶/۵/۲۵ معاف هستند.
- بانک مرکزی مکلف است نسبت به تخصیص ارز تا سقف مجاز برای واردات هر خودرو به شرکت با اولویت تخصیص از منابع ارزی جهت واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام کند.
- مشمولان واردات خودرو به مدت ۵ سال حق فروش، رسمی عادی یا وکالتی خودروی وارداتی را ندارند و مراجع ذیربط از جمله دفاتر ثبت اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند اقدامات قانونی لازم از جمله عدم تعویض پلاک جهت جلوگیری از این موضوع و توقیف خودرو را انجام دهد و مسئولیت تخطی از آن به عهده فروشنده است.
تصویب آیین نامه واردات خودرو ایثارگران
بنیاد شهید اعلام کرد:
- آییننامه اجرایی بند «و» تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور درباره اجازه واردات خودرو برای جانبازان ۵۰ درصد به بالا و برخورداری از خودروی داخلی برای سایر افراد مشمول ماده ۴۵ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به تصویب رسید.
- سود بازرگانی افراد مشمول واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد با نرخ صفر محاسبه میشود.
- سایر افراد مشمول ماده ۴۵ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران میتوانند از تسهیلات بانکی برای خرید خودروی داخلی بهرهمند شوند.
واردات خودرو صفر
واردات خودروی صفر، تقریبا مدتی بعد از لغو برجام، از دستور کار خارج شد. در سالهای بعد، همیشه موضوع واردات خودروهای نو یکی از پر بحثترین موضوعات حوزه خودرو بود. سرانجام بعد از کشمکشهای فراوان در سال ۱۴۰۱ مجلس با واردات خودروهای نو موافقت کرد تا به این وسیله بتواند عرضه و تقاضا در بازار خودرو را کنترل کند.
تعویق بازگشایی سامانه خودروهای وارداتی
به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت در روز ۲۰ آذرماه:
- سامانه فروش خودروهای وارداتی به دلیل وجود مشکلات زیرساختی هفته بعد بازگشایی میشود.
- افرادی که قبلا در این سامانه ثبتنام نکردهاند اما متقاضی خرید خودروی وارداتی هستند، میتوانند در این مرحله خودروی مورد نظر خود را انتخاب و وجه آن را واریز کنند.
بازگشایی سامانه یکپارچه وارداتی ها
سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی در اطلاعیهای اعلام کرد:
- جدیدترین مرحله عرضه خودروهای واردتی برای متقاضیان اولویتدار از روز دوشنبه، ۱۳ آذرماه ۱۴۰۲ آغاز شده است و تا پایان روز چهارشنبه، ۱۵ آذرماه ادامه دارد.
- متقاضیان میتوانند ۳ اولویت را در سبد محصولات خود قرار دهند
- واریز نکردن وجه مورد نیاز تا ۵ روز پس از فراخوان، به معنی انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویتبندی سامانه حذف میشود.
نام خودرو | موعد تحویل | قیمت فروش قطعی در مبادی ورودی (تومان) |
چانگان CS35 پلاس تایپ ۲ | ۹۰ روز کاری | ۸۴۹.۶۲۰.۰۰۰ |
چانگان CS35 پلاس تایپ ۳ | ۹۰۴.۴۷۰.۰۰۰ | |
زوتی DL5 | ۸۲۶.۵۰۰.۰۰۰ | |
بستیون T77 | ۱.۶۵۱.۶۰۰.۰۰۰ | |
جتا VS5 | ۱.۶۹۵.۷۰۰.۰۰۰ | |
جتا VS7 | ۲.۰۲۲.۵۰۰.۰۰۰ |
زمان تحویل خودروهای وارداتی
مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمت، درباره زمان تحویل خودروهای وارداتی گفت:
- تاکنون حدود ۵ هزار دستگاه خودرو به کشور وارد شده است.
- حجم اصلی واردات از اواخر شهریورماه و مهرماه آغاز میشود.
- امیدواریم در زمستان ۱۴۰۲ بتوانیم در هر ماه تا ۲۰ هزار خودرو وارد کشور کنیم.
- ۳۳ هزار نفر برای خودروهای وارداتی ثبتنام کرده بودند که ۲ هزار نفر انصراف دادهاند.
- امیدواریم خودروهای وارداتی تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ تحویل داده شوند.
جزئیات گارانتی خودروهای وارداتی
مدیرکل دفتر خدمات فنی مهندسی وزارت صمت، درباره خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی گفت:
- واردکنندگان خودرو باید برای خودروهای وارداتی خدمات پس از فروش ارائه و برای آن باید تضامین مالی و تعهدی ارائه کنند.
- فرآیند ارائه تضامین مالی و تعهدی ذکر شده از طریق سامانه جامع گارانتی و تایید سازمان ملی استاندارد صورت میگیرد.
- شرکتهای واردکننده باید زیرساختهای ارائه خدمات پس از فروش را متناسب با حجم واردات فراهم کنند.
- شرکتهای واردکننده خودرو میتوانند خودشان شرکت خدمات پس از فروش را دایر کنند یا با شخص یا شرکتی که توان انجام آن را دارد، قرارداد الزامآور منعقد کنند.
- هر خودروی وارداتی شناسه رهگیری خاصی دارد و برای هر شناسه رهگیری، یک شناسانامه گارانتی صادر میشود.
واردات خودرو کارکرده
واردات خودروهای کارکرده چندین بار توسط افراد مختلف مطرح شد اما هر بار با مخالفت عدهای مواجه میشد. اما با آزادسازی واردات خودرو در سال ۱۴۰۱، بار دیگر ورود خودروهای کارکرده خارجی به کشور مورد توجه قرار گرفت. بعد از کشمکشهای فراوان، سرانجام در بهار ۱۴۰۲، مجلس با لایحه واردات خودرو کارکرده موافقت کرد تا شاید با این روش، بازار پر تلاطم خودرو در کشور کمی آرام شود.
آیین نامه واردات کارکرده به زودی ابلاغ می شود
وزیر صمت، روز اول آبان ۱۴۰۲ اعلام کرد:
- آییننامه واردات خودروهای کارکرده توسط هیات وزیران تصویب شده و به زودی ابلاغ میشود.
دستورالعمل سازمان استاندارد برای واردات خودرو کارکرده
سازمان ملی استاندارد، در دستورالعملی، فهرست برندهای مجاز برای واردات خودرو کارکرده را اعلام کرد. طبق این دستورالعمل، خودروهای وارداتی کارکرده باید شرایط زیر را داشته باشند:
- گواهی صحهگذاری تایید نوع از سازمان استاندارد در ۵ سال گذشت را داشته باشند.
- واردات از برندهای معتبر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و انگلیس، ژاپن یا کره جنوب انجام میشود.
- این خودروها باید تایید کلی WVTA مندرج روی پلاک شناسایی را داشته باشند.
- هر دستگاه باید منطبق با گواهی استاندارد ایمارک COC باشد.
- هر دستگاه خودرو باید دارای گواهی تایید GCC تاییدکننده کشورهای حوزه خلیج فارس GSO باشد.
- هر دستگاه خودرو باید دارای گواهی تایییه چین (CCC) باشد.
- هر دستگاه خودرو باید گواهی تاییدیه کشورهای اتحادیه اورآسیا EAC باشد.
فهرست برندهای مجاز برای واردات خودرو کارکرده به شرح زیر است:
- برندهای معتبر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و انگلیس: بنز، بی ام و، سئات، اشکودا، آئودی، فولکس واگن، مینی، اپل، ولوو، فیات، مازراتی، رنو، پژو، مان، اسکانیا، ایویکو
- برندهای معتبر ژاپنی: تویوتا، نیسان، سوزوکی، هوندا، لکسوس، میتسوبیشی، مزدا
- برندهای معتبر کرهای: کیا، هیوندای، سانگ یانگ
ابلاغ مجوز واردات خودروهای کارکرده
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری، روز چهارشنبه، ۴ مرداد ۱۴۰۲، مجوز واردات خودروهای کارکرده با عمر حداکثر ۵ سال را برای اجرا به وزرات صمت ابلاغ کرد.
ابلاغ قانون واردات خودرو به دولت
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز شنبه، ۳۱ تیرماه ۱۴۰۲ قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو درباره واردات خودروهای کارکرده را به دولت ابلاغ کرد.
شرط ارائه گوهی اسقاط برای خودروهای وارداتی
بنابر اعلام رییس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده، تمامی خودروهای وارداتی اعم از صفر و کارکرده، باید برای شمارهگذاری، گواهی اسقاط داشته باشند. همچنین اعلام شده است تا زمان تصویب آییننامه، در ازای شمارهگذاری هر دو خودروی وارداتی باید گواهی اسقاط یک خودروی فرسوده ارائه شود.
قانونی شدن واردات خودرو کارکرده
سرانجام شورای نگهبان، لایحه واردات خودروهای کارکرده را تایید کرد و این لایحه به صورت قانون درآمد.
تصویب کلیات لایحه واردات خودرو کارکرده
کلیات لایحه دو فوریتی الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو که شامل واردات خودروهای کارکرده است، روز دوشنبه، ۲۲ خردادماه ۱۴۰۲ با اکثریت آرا به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
جزئیات لایحه واردات خودرو کارکرده
نمایندگان مجلس تصویب کردند:
- وزارت صمت میتواند برای ثبت سفارش انواع خودروهای کشنده، کامیون، اتوبوس، مینیبوس، ون و سواری با عمر کمتر از ۵ سال اقدام کند.
- این کار با تایید و تشخیص سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای (کاربری بین شهری) و سازمان شهرداریها و دهیاری کشور (کاربری شهری) انجام میشود.
- هدف از این مصوبه، توسعه حمل و نقل عمومی، تنظیم بازار، کاهش مصرف سوخت، آلودگیهوا و سوانح جادهای است.
تسهیل واردات خودروهای کارکرده
امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت گفت:
- در لایحه پیشنهادی دولت برای واردات خودروهای کارکرده، انتقال فناوری و داشتن نمایندگی رسمی برای خودرو کارکرده حذف شده است.
- در این لایحه، تاکید شده که استفاده از استانداردهای کشور مبداء برای خودروهای وارداتی کارکرده با تایید سازمان ملی استاندارد و سازمان محیط زیست، امکانپذیر باشد.
- امیدواریم این لایحه تا یک ماه آینده، عملیاتی شود.
نحوه عرضه خودروهای وارداتی
یکی از موارد مورد اختلاف از زمان آزادسازی واردات خودرو، بستر و چگونگی عرضه این خودروها بود. در ابتدا و طبق آییننامه واردات خودرو، بورس کالا به عنوان تنها بستر عرضه خودروهای خارجی معرفی شد. بارها و بارها بدعهدیهایی درباره آغاز عرضه این خودروها مطرح شد تا سرانجام در اسفندماه ۱۴۰۱، سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی به عنوان بستر عرضه و ثبتنام از متقاضیان شناخته شد و عرضه خودروهای خارجی در بورس کالا به صورت کلی منتفی شد.
حفظ اولویت فقط با واریز وجه
متقاضیانی که در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی برای دریافت خودرو چانگان درخواست داده بودند، اگر تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه، ۱۷ خرداد ۱۴۰۲، مبلغ خودرو را واریز نکنند، اولویت خود را در سامانه ثبتنام خودروهای وارداتی از دست میدهند.
اولین عرضه چانگان
اطلاعیه آغاز فرآیند واریز وجه برای اولین سری خودروهای چانگان صادر شده است. بر همین اساس:
- از ساعت ۱۴ روز شنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۲، امکان واریز وجه وجود دارد.
- در این مرحله، متقاضیانی که اسفندماه ۱۴۰۱ در سامانه فروش خودروهای وارداتی ثبتنام و پیامک واریز وجه را توسط خودروسازی سایپا دریافت کردهاند، میتوانند برای واریز وجه اقدام کنند.
- اختلاف قیمت موجود در این عرضه و قیمتهای پایه شورای رقابت به علت سایر هزینههای قانونی است.
- قیمت قطعی است.
نوع خودرو | موعد تحویل | قیمت خودرو (تومان) |
چانگان CS35 پلاس تیپ ۲ | ۹۰ روزه | ۱.۱۱۴.۴۱۹.۰۰۰ |
چانگان CS35 پلاس تیپ ۳ | ۱.۱۸۲.۸۶۲.۰۰۰ |
اعلام جزئیات فروش خودروهای وارداتی
وزارت صمت، در اعلامیهای جزئیات فروش خودروهای وارداتی را اعلام کرد:
- متقاضیان از ساعت ۱۲ روز شنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۱ به مدت ۶ روز میتوانند با مراجعه به سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی به آدرس ir اقدام به پیش ثبتنام کنند.
- فرصت ثبتنام از شنبه، ۶ اسفند تا پنجشنبه، ۱۱ اسفند در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی خواهد بود.
- زمان ثبتنام تاثیری در اولویت تخصیص خودرو ندارد. این نوبت با قرعهکشی مشخص میشود.
- داشتن حساب وکالتی در یکی از بانکهای تجارت، ملت، صادرات، ملی و قرضالحسنه مهر ایران الزامی است.
- موجودی پیش پرداخت اولیه و به صورت علیالحساب، مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان در حساب وکالتی متقاضیان خواهد بود که این مبلغ تا زمان تحویل خودرو مسدود میشود.
- متقاضیان نباید سابقه خرید خودرو صفر از خودروسازان داخلی یا بورس کالا در ۴۸ ماه گذشته را داشته باشند.
- داشتن گواهینامه رانندگی الزامی است.
- متقاضی تا زمان تحویل خودروهای وارداتی نباید پلاک فعال انتظامی داشته باشد.
- متقاضیان نباید در طرحهای فروش خودروسازان داخلی و بورس کالا ثبتنام کرده باشند. (در صورت ثبتنام در این طرحها، فرصت خرید خودروهای وارداتی از این افراد سلب خواهد شد).
تعرفه واردات خودرو
تعرفه واردات خودرو از آن دسته مواردی است که هرساله و با توجه به حقوق ورودی کالا به کشور (بر اساس بودجه همان سال) تعیین میشود.
با توجه به تصویب تعرفه ورودی کالا به کشور در سال ۱۴۰۰، به صورت کلی اعلام شد. با این حال اما در بند چهارم تعرفههای ورودی خودرو، حقوق ورودی خودروهای سواری حداقل به میزان هشتاد و شش درصد (۸۶%) ارزش گمرکی آن اعلام شد.
این درحالی است که از سال ۱۳۹۷ واردات خودرو به کشور بسته شده است و در حال حاضر فقط چند شرکت خودروساز، تعدادی خودرو چینی را به کشور وارد میکنند.
تعرفه واردات خودروهای کارکرده
تعرفه واردات خودروهای کارکرده اعلام شد:
حجم موتور | تعرفه گمرکی |
بنزینی کمتر از ۱۰۰۰ سیسی | ۲۰ درصد |
بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی | ۷۰ درصد |
بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی | ۹۵ درصد |
بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی | ۱۳۵ درصد |
بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سیسی | ۱۶۵ درصد |
بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی | ۱۷۵ درصد |
سایر هزینهها عبارتند از:
- ۹ درصد مالیات بر ارزشافزوده کالاهای وارداتی (از جمع ارزش گمرکی و حقوق ورودی)
- یک درصد حقوق ورودی بهعنوان عوارض هلال احمر
- عوارض پسماند نیم در هزار ارزش گمرکی کالاهای وارداتی
- عوارض واردات خودروهای بنزینسوز و هیبریدی به میزان ۱۰ درصد ارزش گمرکی
- عوارض ریالی واردات مینی بوس و اتوبوس و کامیون و تریلر و سواری
- عوارض واردات خودروهای سواری به میزان ۵ درصد ارزش فوب
- ۲ درصد مالیات علیالحساب، درصورت واردات بدون کارت بازرگانی یا توسط اشخاص حقیقی
- هزینه استاندارد معادل ۸ در هزار ارزش cif گواهی اسقاط خودرو جهت پلاک هر خودروی ترخیصشده یا یکونیم ( ۱.۵) درصد ارزش خودرو
- ۱۰ درصد از ارزش گمرکی خودرو طبق سند ترخیص جهت شمارهگذاری (عوارض راهنماییورانندگی)
- سه درصد ارزش گمرکی در هنگام شمارهگذاری
- هزینه نقل و انتقال دارایی عوارض شهرداری هنگام پلاک بسته به نوع خودرو
اعلام حقوق ورودی خودروهای سواری (۱۴۰۲)
هیأت وزیران، ۲۱ خردادماه ۱۴۰۲، تعرفه واردات خودروهای سواری را اعلام کرد.
شرح تعرفه / نوع خودرو | حقوق ورودی |
خودرو سواری با حجم موتور تا ۱۰۰۰ سیسی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۲۰ |
خودرو سواری با حجم موتور ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۷۰ |
خودرو سواری با حجم موتور ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۹۵ |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۱۳۵ |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سیسی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۱۶۵ |
خودرو سواری با حجم موتور بیش از ۳۰۰۰ سیسی جرقهای – احتراقی – بنزینی | ۱۷۵ |
خودرو سواری با حجم موتور تا ۱۵۰۰ سیسی دیزل یا نیمه دیزل | ۷۰ |
خودرو سواری با حجم موتور ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی دیزل یا نیمه دیزل | ۹۵ |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی دیزل یا نیمه دیزل | ۱۳۵ |
خودرو سواری با حجم موتور ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سیسی دیزل یا نیمه دیزل | ۱۶۵ |
خودرو سواری با حجم موتور بیش از ۳۰۰۰ سیسی دیزل یا نیمه دیزل | ۱۷۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۰ سیسی و کمتر (بنزین/ هیبرید) | ۱۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی (بنزین/ هیبرید) | ۲۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی (بنزین/ هیبرید) | ۵۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سیسی (بنزین/ هیبرید) | ۱۴۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۰ سیسی و کمتر (دیزل / هیبرید) | ۱۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی (دیزل / هیبرید) | ۲۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی (دیزل / هیبرید) | ۵۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سیسی (دیزل/ هیبرید) | ۱۴۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۰ سیسی و کمتر (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۴۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز جرقهای احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سیسی (بنزین / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۳۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۰ سیسی و کمتر (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۵ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۴۰ |
خودرو سواری با حجم موتور پیستونی درونسوز تراکمی احتراقی بیش از ۲۵۰۰ سیسی (دیزل / هیبرید) (قابل شارژ با منبع خارجی) | ۱۳۵ |
سایر وسایل نقلیه تنها با موتور برقی برای نیروی محرکه | ۱۵ |
سایر وسایل نقلیه | ۱۳۵ |
اسامی واردکنندگان خودرو
آخرین اسامی شرکتهای واردکننده خودرو مشخص شد.
نام شرکت واردکننده | برند وارداتی |
ایران خودرو | دانگ فنگ |
سایپا | چانگان |
بهمن موتور | بستیون، هونگچی، هاوال، سانگ یانگ |
کرمان موتور | هیوندای |
پرشیا خودرو | بی ام و |
فردا موتور | جیلی |
پارس ساتر هوشمند | اشکودا |
کوشا خودرو نگین | کیا |
آرین موتور | میتسوبیشی |
پارسیان موتور مانلی | فیات |
مکث موتور | ونوسیا |
ماموت خودرو | جتا |
معین خودرو ایرانیان | تویوتا |
آتین خودرو | دانگ فنگ |
جهان نوین آریا | نیسان |
دیار خودرو | بایک |
راسا موتور خاورمیانه | سوزوکی |
کیان موتور وارنا | وی جی وی |
آریا صنعت معصومی | – |
آرین پارس موتور | – |
آمیتیس گستر نگاه | – |
تیوا خودرو رایکا | – |
رویان پارسیان | – |
معین خودرو اروند | – |
نوا خودرو شمال | – |
نامی خودرو پیشرو | – |
خودروسازانی که مجوز واردات نگرفتند
آرتا تاک موتور (مازراتی)، آسان موتور (هیوندای)، آلفا موتور (آلفا رومئو)، اطلس خودرو (کیا)، افرا موتور (ولوو)، البرز خودرودیزل سازان (هایما)، بازرگانی آراد خودروی هرمز (ABT)، بازرگانی مدیا قشم (ام جی)، پرشیا خودرو (بی ام و و مینی)، توان خودرو جی (اوپل)، تولیدی خدماتی تجارت ستاره ایران (بنز)، جیلران موتور (جیلی)، خودروسازان بم (فولکس واگن)، خودروسازان راین (گریتوال)، خودروسازی توسعه بینالمللی لوتوس (فیات)، رامک خودرو (سانگ یانگ)، سیف خودرو (سوبارو)، فامیلی موتور (هوندا)، مهان قشم (جگوار)، نگین خودرو (رنو).
- عدم توانایی فنی برای خدمات پس از فروش، قیمت بیشتر از ۲۰ هزار دلاری برندهای خودرویی و داخلیسازی محصولات چینی، مهمترین دلایل غیبت این شرکتها در لیست واردکنندگان خودرو است.
- وزارت صمت در دو هفته اول آبان ماه، اسامی ۱۲ شرکت واردکننده خودرو را اعلام کرد که طبق آییننامه جدید، این شرکتها میتوانند اقدام به ثبت سفارش خودروهایی با قیمت کمتر از ۲۰ هزار یورو کنند.
- شرکتهای حاضر در این فهرست شامل خودروسازانی میشود که دارای خط تولید فعال هستند و امکان ارائه خدمات پس از فروش را دارند. اما نکته عجیب اینجاست که نام شرکتهایی که در قبل از سال ۹۷، در حوزه واردات خودرو فعال بودند، دیده نمیشود.
تاثیر واردات بر بازار خودرو
درست از تابستان ۱۳۹۷ که واردات خودرو به کشور ممنوع شد، افزایش قیمت، نوسان قیمت خودروها اوج گرفت. از همان زمان بود که نه تنها قیمت خودروهای صفر و کارکرده خارجی، بلکه قیمت روز خودرو داخلی هم سر به فلک کشید و بازار را برهم ریخت.
در همان روزها هم بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار بر این باور بودند که اگر زمستان همان سال واردات از سر گرفته شود، تا حد زیادی از افزایش قیمتها جلوگیری میشود، اما واردات ماشین باز نشد که نشد و قیمتها هم روز به روز صعودی شد.
حالا اما به نظر میرسد با گذشت بیش از چهار سال از ممنوعیت واردات خودرو به کشور، شمارش معکوس برای باز شدن درهای ورود خودرو به کشور باز شده اما دیگر امیدی به بازگشت قیمتها به نرخهای قبلی نیست. چرا که علاوه بر افزایش چندبرابری قیمت خودروهای خارجی و داخلی، نرخ ارز، به نتیجه نرسیدن برجام و تورم نیز در این میان اثر گذار است و گویی دیگر کار از کار گذشته است.
نقش واردات بر قیمت خودروهای چینی
واردات روز افزون خودروهای چینی طی دهه اخیر، رقابت خرید و فروش را بیش از سایر برندها همچون خودروهای فرانسوی و کرهای کرده است. طی سالهای اخیر که واردات خودروهای خارجی به کشور ممنوع شد، خودروهای چینی اما به صوت مونتاژ توسط خودروسازان داخلی همچنان مهمان بازار خودرو ایران بودند و هستند.
از سال ۱۳۹۷ تاکنون، خودروهای چینی همچون دیگنیتی، فیدلیتی، انواع تیگو (تیگو۷ پلاس، تیگو ۸ پلاس، تیگو ۸ پرو و …)، برخی مدلهای جک به صورت مونتاژ و اکثرا در منطقه تجاری بم (توسط مدیران خودرو، بهمن موتور و کرمان موتور) و یا خط تولید ایران خودرو و سایپا وارد کشور شد.
حالا با ,واردات خودروهای چینی به بازار خودرو، برخی کارشناسان و فعالان بازار بر این باورند که در صورت آزادسازی واردات خودرو به کشور، تغییر چندانی بر تعدیل قیمت خودروهای چینی ایجاد نخواهد شد. چرا که در حال حاضر این خودروها رقیب اصلی خودروهای داخلی محسوب میشوند و همچنان بازارشان چه در بخش خرید و فروش خودرو دست دوم و چه خرید و فروش خودروهای صفر داغ است.
سود و زیان آزادسازی واردات خودرو
آذرماه ۱۴۰۰ بود که بودجه سال آینده تقدیم مجلس شد. بودجهای که در آن خبری از آزادسازی واردات خودرو نبود، اما هنوز هم امید به آزادسازی همچنان برای بازار خودرو باقی است تا شاید دولت سیزدهم نظری بر بازار خودروهای خارجی بیاندازد و قیمتها نیز به واسطه ورود خودروهای خارجی تعدیل شوند.
برخی کارشناسان و فعالان بازار خودرو بر این باورند که سود و زیان آزادسازی واردات خودرو یکسان است.
مزایای آزادسازی واردات خودرو
- آرام شدن التهابات بازار خودرو
- قدرت انتخاب بالا برای گروههای مصرف
- در دسترس قرار گرفتن خودروهای با کیفیت بالاتر
- کاهش ۵۰ تا ۸۰ درصدی قیمت خودروهای خارجی
- ایجاد فضای رقابتی به دنبال تعادل در عرضه و تقاضا
معایب آزادسازی واردات خودرو
- ایجاد اختلاف نظر میان واردکنندگان و خودروسازان
- انحصار قیمتگذاری خودروهای خارجی از سوی واردکنندگان
- آماده نبودن زیرساختهای گمرکی برای آزادسازی واردات خودرو
آمار واردات خودرو به کشور طی ۱۰ سال
سال |
تعداد واردات دستگاه خودرو |
۱۳۹۰ |
۳۹.۰۰۰ |
۱۳۹۱ |
۴۴.۳۳۱ |
۱۳۹۲ |
۷۸.۶۷۳ |
۱۳۹۳ |
۷۶.۰۰۰ |
۱۳۹۴ |
۲۰.۰۰۰ |
۱۳۹۵ |
۵۲.۰۰۰ |
۱۳۹۶ |
۶۲.۰۰۰ |
۱۳۹۷ |
۱۵.۰۰۰ |
۱۳۹۸ |
– |
۱۳۹۹ |
– |
۱۴۰۰ |
– |
واردات خودرو به ازای صادرات قطعه
برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۹، در راستای ساماندهی صنعت خودرو، طرحی را با نام «طرح تحول بازار و صنعت خودرو» به هیأت رئیسه مجلس تحویل دادند. از آنجا که واردات خودرو از سال ۱۳۹۷ ممنوع شده بود، نمایندگان تلاش میکردند به نحوی دوباره پای خودروهای وارداتی را به بازار خودرو کشور باز کنند.
بر اساس بند ۱۸ این طرح، هر فرد حقیقی یا حقوقی میتوانست به شرط صادرات خودرو، قطعات خودرو، نسبت به واردات خودرو تمام برقی و هیبریدی یا واردات خودروی بنزینی یا گازسوز با برچسب انرژی ث (C) و بالاتر و شاخص ایمنی سه ستاره و بالاتر براساس گواهیهای استاندارد معتبر، معادل ارزش مالی صادرات خود اقدام کند.
این طرح در حالی مطرح شد که در آن زمان تعداد خودروهای ناقص به دلیل عدم وجود قطعه قابل توجه بود. همچنین تحریمها مانع از صادرات خودروهای ایرانی به دیگر کشورها میشد. بنابراین به نظر میرسید چنین شرطی بیشتر سنگی بزرگ برای محقق نشدن واردات خودرو باشد.
این طرح در آبان سال ۱۴۰۰، با رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شد اما تا سال ۱۴۰۱ همچنان به مرحله اجرا نرسید.
پس از قانونی شدن واردات مجدد خودرو در سال ۱۴۰۱، آییننامهای تحت عنوان آییننامه واردات خودرو تدوین شد اما در هیچ یک از مفاد آن، خبری از شرط صادرات قطعه یا خودرو نبود.
اخبار واردات خودرو
آخرین اخبار واردات را در این قسمت بخوانید.
احتمال اصلاح مصوبه واردات خودرو جانبازان
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت در آذرماه ۱۴۰۲ گفت:
- درصد سود و خدمات برای جانبازان در مصوبه واردات خودرو نیاز به اصلاح دارد و به نظر ما کمی بالا است.
- تلاش میکنیم مصوبه مربوط به این موضوع را اصلاح کنیم و این درصد را کاهش دهیم.
- درخواست ما از طریق وزارت صمت به هیات وزیران فرستاده میشود.
موافقت با واردات خودروهای نو به مناطق آزاد
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، روز ۱۴ آذرماه ۱۴۰۲ اعلام کرد:
- وزارت صمت با واردات خودروهای نو به مناطق آزاد موافقت کرده است.
تعیین وضعیت تخصیص خودروهای وارداتی تا آذر
وزیر صمت در آبانماه ۱۴۰۲ درباره وضعیت واردات خودرو گفت:
- تا پایان آذرماه ۱۴۰۲ روش و نحوه دریافت خودروهای وارداتی برای تمام ثبتنامکنندگان مشخص میشود.
- کلیات آییننامه واردات خودروهای کارکرده مشخص و تصویب شده است اما باید نگرانیهای بانک مرکزی درباره منشا ارز مورد نیاز برطرف شود.
- تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبرید پلاگین ۴ درصد تعیین شده است اما ما پیشنهاد دادیم این تعرفه برای خودروهای هیبرید تا ۱۵ درصد افزایش یابد. اما این موضوع باید در صحن دولت بررسی و تصویب شود.
- تا پایان امسال برای واردات ۱۰۰ هزار خودروی برقی ارز تامین کردهایم.
ادامه بررسی آیین نامه واردات کارکرده ها
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت روز ۱۸ آبانماه اعلام کرد:
- آییننامه واردات خودروهای کارکرده در کارگروه مربوطه برای نهایی شدن در حال بررسی است.
- در تلاشیم تا واردات خودرو بدون ایجاد رانت و فساد ایجاد شود و اثر منفی نیز در بازار ارز نداشته باشد.
احتمال ثبت نام خودروهای وارداتی جانبازان
مهدی ضیغمی، مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت، در آبان ماه ۱۴۰۲ گفت:
- مدلها و برندهای پیشنهادی شرکتهای واردکننده خودروهای خارجی برای جانبازان در حال بررسی است.
- احتمالا شرکتهای واردکننده تا ۱۹ آبانماه امکان ثبتنام جانبازان را در سایتهای فروش خود ایجاد میکنند.
- در گام نخست اسامی خودروهای مناسب جانبازان در سایت واردکنندگان درج میشود و بعد امکان ثبتنام این افراد فراهم خواهد شد.
- بعد از این مرحله، اسامی جانبازان توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام خواهد شد تا براساس ارزش خودرو نسبت به تایید اسامی ارسال شده، اقدام صورت گیرد.
- اگر بنیاد شهید و امور ایثارگران، اسامی را تایید کند، سهمیه واردات خودرو به میزان مشخص شده برای شرکتها باز میشود تا شرکتها بتوانند ثبت سفارش و واردات خودروها را در دستور کار خود قرار دهند.
تایید ممنوعیت واردات خودروهای کره ای
جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس شورای اسلامی در پست اینستاگرامی اعلام کرد:
- واردات و ثبت سفارش خودروهای کرهای فعلاً ممنوع است.
عرضه ۸ هزار و ۵۰۰ خودرو وارداتی
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در نشست خبری ۳ آبانماه ۱۴۰۲ گفت:
- سومین مرحله عرضه خودروهای وارداتی از روز ۳ آبانماه ۱۴۰۲ آغاز شد.
- در این مرحله ۹ خودرو را عرضه کردیم.
- عرضه خودروهای خارجی به صورت مستمر ادامه دارد.
- هفته آینده هم سامانه مجددا بهروز میشود.
- در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ خودروی خارجی موجود در کشور به فروش میرسند و برای خودروهای در حال ورود به کشور، رزرو میگیریم.
- قیمت قطعی بسیاری از خودروهای وارداتی شرکتهای واردکننده در عرضه اول مشخص شده است و قیمت ۳ خودروی دیگر هم به زودی اعلام میشود.
- بعد از تعیین قیمت قطعی این خودروها، فراخوانی برای متقاضیان ارسال میشود تا خودروهای خود را تحویل بگیرند.
- حدود ۶۰۰ خودرو شرکت سایپا تاکنون پلاک و تحویل داده شده است.
- ارز مورد نیاز برای واردات خودرو نیز تامین و تاکنون حدود ۲۵۰ میلیون یورو به واردکنندگان پرداخت شده است.
- سازمان حمایت، بر اساس مستندات واردکنندگان، تعرفه خودرو، سود واردکننده و بخشی از هزینهها، قیمت علیالحساب را اعلام میکند.
- قیمت نهایی خیلی بالاتر از قیمت علیالحساب نیست.
- هزینههای دیگر مثل مالیات، عوارض ترخیص و…در مرحله اول قیمت خودروها را ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش داد و در این مرحله هم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش میدهد.
- حداقل خودرویی که استانداردها را داشته باشد بیش از ۷ هزار دلار قیمت خواهد داشت که با هزینههای دیگر بین ۸۰۰ تا ۹۵۰ میلیون تومان قیمتگذاری میشود.
- برای واردات خودروهای برقی (فول برقی، هیبرید، پلاگین و…) برنامه جدی داریم داریم.
- در مرحله اول خودورهای برقی به سازمان تاکسیرانی واگذار میشود و در مراحل بعدی، خودروهای برقی در اختیار مردم هم قرار میگیرد.
- برای واردات خودروهای برقی، محدودیت سقف قیمت وجود ندارد.
احتمال عرضه شاین مکس ایران خودرو
طبق اعلام شرکت ایران خودرو در آینده نزدیک خودروی شاین مکس هیبریدی و بنزینی از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی به فروش میرسد.
امکان واردات حداقل ۶۰ هزار خودرو تا پایان ۱۴۰۲
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، درباره واردات خودرو گفت:
- عرضه بعدی خودروهای وارداتی در هفته اول آبان انجام میشود.
- امیدواریم در این مرحله، ۲ هزار خودرو عرضه شود.
- واردات حداقل ۶۰ هزار خودرو تا پایان سال ۱۴۰۲ امکانپذیر است اما این موضوع به همکاری شرکتهای واردکننده بستگی دارد.
اعلام قیمت زوتی DL5
شورای رقابت قیمت پایه خودرو زوتی DL5 شرکت پارس خودرو را بدون احتساب هزینههای گمرک، مالیات و… اعلام کرد.
نوع خودرو | قیمت پایه (تومان) |
زوتی DL5 | ۸۲۶.۵۰۹.۰۰۰ |
اعلام منشأ ارز واردات خودرو
معاون وزیر صمت درباره منشأ ارز مورد نیاز برای واردات خودرو گفت:
- ارز واردات خودرو از محل ارز صادرات همان واردکننده و محصولات غیر که لزومی به عرضه ارز در سامانه نیما نداشته باشند، تامین میشود.
- کالای غیر میتواند هر کالایی باشد، به شرطی که در گروه کالایی که قرار دارد الزامی برای ارز حاصل از صادرات آن کالا در سامانه نیما وجود نداشته باشد
- صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، فولاد، فلزات رنگین و هیدروکربنها الزام به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در سامانه نیما دارند.
قیمت گمرکی انواع تیگو ۸
قیمت خام (گمرکی) خودروهای فونیکس تیگو ۸ اعلام شد.
خودروهای کارکرده به گمرک نیامده اند
محمد رضوانیفر، رئیسکل گمرک ایران، گفت:
- هنوز آییننامه واردات خودروهای کارکرده نهایی نشده است.
- به دلیل عدم تصویب آییننامه، هنوز خودروی دست دومی به کشور نیامده است.
بارگذاری خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه
مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمت، درباره آخرین وضعیت تحویل خودروهای وارداتی گفت:
- تعدادی خودرو توسط واردکنندگان مختلف وارد کشور شده است.
- تا کنون ۱۰۰ دستگاه خودروی چانگان توسط سایپا، بر اساس نوبت، به متقاضیان تحویل داده شده است.
- قیمت خودروهای وارداتی توسط شورای رقابت تعیین میشود.
- بعد از ابلاغ نهایی قیمتها، خودروهای وارداتی در سامانه فروش این خودروها بارگذاری میشوند.
- امکان بارگذاری و عرضه حدود ۴ تا ۵ هزار خودرو در سامانه فروش خودروهای وارداتی وجود دارد.
۷ مدل خودروی وارداتی از گمرک ترخیص شد
مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت، اعلام کرد:
- شرکتهای واردکننده برندهای هیوندا، کیا، فیات، زوتی، سوزوکی، بستیون و هونگچی، محصولات خود را از گمرک ترخیص کردهاند و مدارکشان را برای تعیین قیمت به سازمان حمایت ارسال کردهاند.
- این خودروها به زودی در سامانه یکپارچه فروش خودروهای خارجی عرضه میشوند.
آغاز صدور مجوز شمارهگذاری دایون Y7
دایون Y7 محصول خودروسازی ایلیا مجوز شمارهگذاری را دریافت کرد و به زودی وارد بازار خواهد شد.
رفع مشکل تامین ارز خودروهای وارداتی کارکرده
جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس خبر داد:
- واردات خودروهای کارکرده با ارز خارجی انجام میشود.
- ایراد و مشکل بانک مرکزی در زمینه تامین ارز واردات خودروهای دست دوم خارجی حل شده است.
- آییننامه واردات خودروهای کارکرده در روزهای آینده تصویب میشود.
- افراد و شرکتهای داخل کشور میتوانند بدون تایید منابع ارزی، اقدام به خرید خودروهای کارکرده با ارزهای خارجی کنند.
الزام دریافت مجوز محیط زیستی برای کارکرده ها
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت:
- خودروهای وارداتی کارکرده با حداکثر عمر ۵ سال، باید مجوز محیط زیست دریافت کنند.
- این خودروهای باید استاندارد یورو ۵ داشته باشند.
اولویت واردات خودروهای ۱۰ هزار یورویی
مهدی ضیغمی، مجری طرح واردات خودرو وزارت صمت گفت:
- اولویت وزارت صمت، واردات خودروهای اقتصادی با حدود قیمتی ۱۰ هزار یورو است.
- خودروهای بدون استاندارد که قیمت حدودی ۵ هزار یورو دارند وارد نمیشوند.
- در صورتی که خودرویی قیمت پایین داشته باشد اما استانداردهای محیط زیستی لازم را کسب کند، میتواند وارد کشور شود.
- ابتدا باید بتوانیم خودرو وارد کنیم تا قیمت خودرو تنظیم شود.
- در گامهای بعدی سراغ واردات خودروهای برقی و هیبریدی خواهیم رفت.
واردات ۵ هزار خودرو به کشور
مهدی اسلامپناه، رئیس سازمان ملی استاندارد، درباره تعداد خودروهای وارداتی به کشور گفت:
- تاکنون (۲۶ شهریور ۱۴۰۲) حدود ۵ هزار دستگاه خودرو وارد کشور شده که تعدادی از این خودروها هنوز در گمرک است.
تصویب آیین نامه واردات کارکرده ها، شاید مهر
احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، اعلام کرد تا اواسط مهرماه ۱۴۰۲، آییننامه واردات خودروهای کارکرده به صحن دولت خواهد رسید.
تحویل آیین نامه واردات کارکرده به دولت
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:
آییننامه واردات خودروهای کارکرده حدودا اوایل شهریورماه ۱۴۰۲ به دولت تحویل داده شده است و در نوبت بررسی است.
قیمت و تعرفه هیوندای کرتا
قیمت خام هیوندای کرتا تیپ GL وارداتی ۱۶ هزار و ۵۰۰ یورو اعلام شده است.
این خودرو با تعرفه ۹۵ درصد وارد خواهد شد.
استانداردهای محیط زیستی خودروهای وارداتی
بنابر اعلام رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، استانداردهای محیط زیستی مورد پذیرش برای خودروهای سواری و سنگینی وارداتی به شرح زیر است:
- استاندارد آلایندگی خودرو سواری: یورو ۵
- استاندارد آلایندگی خودرو سنگین: یورو ۶، EEV و یورو ۵ به همراه فیلتر جاذب ذرات (فقط OEM)
عدم تدوین شیوه ناهم تامین قطعات وارداتی ها
رئیس انجمن صنایع همگن قطعهسازی اعلام کرد:
- هیچ هماهنگیای با قطعهسازان درباره تامین قطعات خودروهای وارداتی انجام نشده است.
- خودروسازان به دلیل عدم هماهنگی امکان تأمین قطعههای خودروهای خارجی جدید را ندارند.
- مجبور به واردات مستقیم قطعات هستیم.
کاهش تعرفه خودروهای برقی
عباس علیآبادی، وزیر صمت، درباره تعرفه واردات خودروهای برقی گفت:
- تلاش میکنیم تا تعرفه واردات خودروهای برقی را کاهش دهیم تا افزایش قیمت برقیسازی خودروها کمی کنترل شود.
ترخیص خودروهای کیا از گمرک
بنابر اعلام کوشا خودرو:
- اولین محموله خودروهای وارداتی کیا شامل خودرهای کیا سونت و کیا سلتوس از گمرک ترخیص شدهاند.
- در هفتههای آینده مدلها دیگر کیا شامل کیا K5، کیا سراتو و کیا پگاس نیز ترخیص خواهند شد.
- اولین محموله خودروهای وارداتی کیا از گمرک ترخیص شد.
واردات خودرو بدون نیاز به خودروی فرسوده
در روزهای گذشته شایعهای درباره واردات خودرو در ازای اسقاط خودروی فرسوده پخش شده بود و به همین دلیل خودروهای فرسوده با قیمتهای بسیار بالا در پلتفرمهای فروش خودرو آگهی میشدند.
برخلاف ادعای سودجویان بازار خودرو، فقط ارائه گواهی اسقاط برای واردات خودرو ضروری است و داشتن خودرو فرسوده الزامی ندارد.
قیمت هر گواهی اسقاط در نهایت ۳۰ میلیون تومان است.
شماره گذاری فیات ۵۰۰
شرکت پارسیان موتور اعلام کرد:
- فیاتهای ۵۰۰ وارداتی به زودی مجوز پلاک ملی دریافت میکنند.
- این خودروها بعد از قیمتگذاری به بازار عرضه میشوند.
واردات ونوسیا D60 plus برقی
احتمالا خودرو ونوسیا D60 پلاس در اولین نوبت واردات به ناوگان تاکسیرانی تهران تحویل داده میشوند.
تحویل اولین خودروهای وارداتی به متقاضیان
اولین خودروهای وارداتی با حضور وزیر صمت به متقاضیان تحویل داده شد.
این خودروها چانگان CS35 پلاس تیپ ۳ هستند.
عدم دریافت ارز توسط جانبازان برای واردات خودرو
به گفته مدیر کل مسکن و تسهیلات بنیاد شهید:
- طبق ماده ۱۹ آییننامه مصوب هیأت وزیران، بانک مرکزی موظف است ارز لازم برای واردات خودرو توسط جانبازان را تامین کند.
- هیچ جانبازی حتی یک یورو ارز دریافت نکرده است.
علت عدم واردات خودرو از گمرکات خوزستان
ناظر گمرکات خوزستان درباره علت عدم واردات خودرو از گمرکات این استان گفت:
- گمرک خرمشهر برای واردات خودرو به درون کشور مجاز اعلام شده اما تاکنون واردات خودرو از این گمرک انجام نشده است.
- احتمالا تاکنون واردکنندگان خودرو، گمرک خرمشهر را برای واردات کالای مورد نظر خود انتخاب نکردهاند.
- همچنین فاصله و بعد مسافتی در مسیر دریایی استان خوزستان و هزینه بیشتری که در حمل و نقل در این مسیر وجود دارد میتواند یکی از علتهای دیگر باشد.
- هیچ مشکلی برای واردات خودرو از بندر خرمشهر وجود ندارد.
آمار ترخیص خودروهای وارداتی
رئیس کل گمرک ایران آمار ترخیص خودروهای وارداتی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۲۵ مردادماه ۱۴۰۲ را به این شرح اعلام کرد:
- ۷۲۷ دستگاه خودرو به ارزش تقریبی ۱۷.۲ میلیون دلار
انتشار آیین نامه واردات خودرو کارکرده تا نیمه شهریور
اسماعیل حسین زهی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت:
- احتمالا آییننامه واردات خودرو کاکرده تا نیمه شهریورماه ۱۴۰۲ نهایی میشود.
قیمت گذاری خودروهای وارداتی
مدیر روابط عمومی شورای رقابت اعلام کرد:
- قیمت خودروهای وارداتی بعد از اتمام فرآیند واردات خودرو و با ارائه اطلاعات و مدارک توسط شرکتهای واردکننده تعیین میشود.
- شورای رقابت قیمت نهایی را بعد از بررسیهای خود اعلام میکند.
ترخیص ۱۰۰۰ دستگاه هیوندای النترا
رئیس سازمان ملی استاندارد، اعلام کرد:
۱۰۰۰ دستگاه خودروی النترا، روز ۳۰ مردادماه ۱۴۰۲ از گمرک شهید باهنر ترخیص شدند
ثبت سفارش خودروهای برقی
منوچهر منطقی، معاون حمل و نقل وزارت صمت، اعلام کرد ثبت سفارش تعدادی خودروی برقی برای واردات به کشور انجام شده است.
این خودروها، خودرو صفر هستند و واردات خودروهای کارکرده برقی در دستور کار دولت نیست.
صدور مجوز استاندارد واردات ۳ خودرو
سازمان ملی استاندارد اجرا کرد:
مجوز واردات این سازمان برای خودروهای کیا K5، کیا سونت و کیا سلتوس برای شرکت کوشا خودرو صادر شد.
معرفی جانبازان واجد شرایط واردات خودرو
محسن بزرگی، معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، درباره جانبازان واجد شرایط واردات خودرو گفت:
- بنیاد شهید تا پایان شهریورماه ۱۴۰۲، اسامی جانبازان واجد شرایط دریافت مجوز واردات خودرو را اعلام خواهد کرد.
- ممکن است نوبت برخی جانبازان در سال ۱۴۰۳ اعلام شود.
- تسهیلات واردات خودروهای بیش از ۲۰ هزار یورو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد در نظر گرفته شده است.
- ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدأ برای جانبازان ۷۰ درصد (دو پا یا دو دست قطع از مچ یا قطع نخاع) تا سقف ۳۵ هزار یورو، سایر جانبازان ۷۰ درصد تا سقف ۳۰ هزار یورو و برای جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد تا سقف ۲۵ هزار یورو در نظر گرفته شده است..
ترخیص محموله فیات ۵۰۰
بنابر اخبار منتشر شده، اولین سری خودروهای وارداتی فیات ۵۰۰ ترخیص شدهاند و در صف دریافت پلاک هستند.
ورود محصولات هیوندای، جتا، نیسان و تویوتا به بازار
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، گفت:
با توجه به تعاملات انجام شده با سازمان استاندارد به زودی محصولات هیوندا، جتا، نیسان، تویوتا وارد بازار خواهد شد
ترخیص هزار خودرو وارداتی
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد:
دستور ترخیص یک هزار و ۱۳۳ خودروی وارداتی در این گمرک را صادر شده است.
این خودروها با دستور رئیس سازمان ملی استاندارد و اخذ تعهد قانونی واردکننده برابر اظهاریه انطباق ترخیص شدند.
گمرک کرمان، گمرک تخصصی خودرو
گمرک جمهوری اسلامی ایران، روز ۲۸ تیرماه ۱۴۰۲، گمرک کرمان را به عنوان گمرک تخصصی ترخیص خودرو تعیین کرد.
موافقت مشروط سازمان ملی استاندارد با واردات خودرو
مصطفی آجرلو، مدیر روابط عمومی سازمان ملی استاندارد، اعلام کرد:
- سازمان استاندارد، به خودروهای برند، بر اساس پارامترهای منطبق، تاییدیه خواهد داد.
- شرط موافقیت با واردات انواع خودروها، ایمن بودن و داشتن کیفیت استاندارد آنها است.
ممنوعیت خرید خودرو خارجی توسط دستگاههای اجرایی
بر اساس اصلاحیه هیئت وزیران درباره ضوابط اجرایی قانون بودجه ۱۴۰۲:
- خرید خودرو سواری خارجی نوسط دستگاههای اجرایی ممنوع است.
- میزان خرید خودروی سواری یا وانت داخلی توسط دستگاههای اجرایی حداکثر به تعداد خروج خودروهای سواری وانت با سازوکار کمیسیون موضوع ماده (۲) لایحه قانونی نحوه استفاده از اتومبیلهای دولتی و فروش اتومبیلهای زاید مصوب ۱۳۵۸ و با رعایت مقررات و در سقف اعتبار مصوب مربوط، مجاز است.
- ادارههایی که به علت تغییر در تقسیمات کشوری ایجاد یا ارتقاء سطح مییابند و همچنین خرید خودروی وانت جهت راه اندازی کتابخانههای سیار توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور از شمول شرط خروج خودرو مستثنی هستند.
امکان واردات فوری میلیونی خودرو
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در رابطه با شرایط واردات خودرو گفت:
- بر اساس شرایط ایجاد شده، شرایط برای واردات فوری خودرو به صورت میلیونی فراهم است.
- این اقدام در راستای شکستن بازار انحصاری خودرو نجام شده است.
تایید مصوبه واردات خودروی کارکرده توسط مجمع تشخیص
روز یکشنبه، ۱۱ خردادماه ۱۴۰۲ اعضای هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام نظر خود را درباره واردات خودرو کارکرده اعلام کرد. بر همین اساس:
- لایحه «الحاق موادی به قانون ساماندهی صنعت خودرو» که مربوط به واردات خودرو کارکرده است، تایید شد.
لغو ممنوعیت واردات خودرو بالای ۴۰ هزار دلار
بر اساس بخشنامه دفتر واردات گمرک و به استناد مکاتبه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، تسری ماخذ حقوق ورودی و ممنوعیت واردات خودرو سواری بالای ۴۰ هزار دلار به ثبت سفارشهای معتبر در زمان ورود به اماکن گمرکی، مناطق اقتصادی ویژه و آزاد باطل شد.
تداوم واردات خودرو
وزیر صمت درباره چگونگی وضعیت واردات خودرو گفت:
- واردات خودرو راهی برای مدیریت بازار و جلوگیری از ایجاد رانت و انحصار است.
- واردات خودرو ادامه پیدا خواهد کرد چون باید در موضوعاتی که مزیت اقتصادی برای ما ندارد و ما در آن مزیت رقابتی نداریم، با دنیا تعامل کنیم.
ترخیص ۴ هزار خودرو وارداتی
سرپرست سازمان توسعه تجارت، درباره آخرین وضعیت ترخیص خودروهای وارداتی گفت:
- ۴ هزار دستگاه از خودروهای وارداتی ثبت سفارش شده، ترخیص شدند.
- بخش عمده این خودروها، مربوط به خانواده چانگان است.
- طولانی شدن فرآیند ترخیص به علت دشواری ایجاد هماهنگی بین دستگاهها و نهادهای مختلف است.
- به زودی خودرو زوتی وارد گمرک شده و ترخیص خواهد شد.
- خودروهای تویوتا، نیسان و هیوندای به زودی وارد بازار خواهند شد.
۵ خودرو هیوندای در آستانه ترخیص از گمرک
بر اساس اطلاعات منتشر شده، ترخیص خودروهای هیوندای اکسنت، کونا، النترا، کرتا و هیوندای توسان در آستانه ترخیص رسمی از گمرک کشور هستند.
۹۰۰ دستگاه از خودروهای مذکور در سومین هفته خردادماه ۱۴۰۲ ترخیض و به انبار شرکت واردکننده فرستاده میشوند.
به زودی بیش از هزار دستگاه خودرو هیوندای، بر اساس اولویتبندی سامانه یکپارچه فروش خودروهای خارجی، عرضه خواهند شد.
قیمت چانگان اعلام شد
بر اساس اعلام شورای رقابت، قیمت خودرو چانگان CS35 پلاس تیپ ۲ و چانگان CS35 پلاس تیپ ۳ به شرح زیر است:
قیمتهای اعلام شده مربوط به اولین محموله شرکت واردکننده است و قیمتهای محمولههای بعدی بر اساس مستندات و نرخ ارز برآوردشده اعلام میشود.
عوارض شمارهگذاری، مالیات نقل و انتقال، بیمه شخص ثالث و سایر هزینهها به این قیمت اضافه میشود.
نوع خودرو | قیمت پایه (تومان) |
چانگان CS35 پلاس تیپ ۲ | ۸۴۹.۶۲۸.۰۰۰ |
چانگان CS35 پلاس تیپ ۳ | ۹۰۴.۴۷۰.۰۰۰ |
تسریع ترخیص خودروهای وارداتی
سید مهدی نیازی، سرپرست وزارت صمت، درباره روند ترخیص خودروهای وارداتی گفت:
- واردات خودرو در مرحله عملیاتی است.
- سرعت ترخیص خودروهای وارداتی بالاتر رفته است.
- به زودی تعداد قابل ملاحظهای خودرو از گمرک ترخیص میشوند.
وعده مجلس به جای دولت برای واردات خودرو کارکرده
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون ساماندهی خودرو، درباره واردات خودرو کارکرده گفت:
- با توجه به آییننامه قانون ساماندهی صنعت خودرو، واردات خودرو نو و کارکرده تفاوتی ندارد.
- دو فوریت لایحه پیشنهادی دولت برای واردات خودرو کارکرده تصویب شده است.
- اکنون دولت میتواند برای وارد کردن خودروهای کارکرده اقدام کند.
قیمت گمرکی ۲ خودرو ونوسیا
بنابر اعلام منابع گمرکی، قیمت خام دو خودرو ونوسیا اعلام شد.
قیمت گمرکی خودروهای جتا در ایران
گمرکات کشور، قیمت خودروهای وارداتی جتا به ایران را اعلام کرد.
مدل خودرو | قیمت تا گمرک (یورو) | نرخ تعرفه |
جتا VA3 | ۱۳.۴۱۴ | ۵۵ درصد |
جتا VS5 | ۱۶.۹۱۷ | ۵۵ درصد |
جتا VS7 | ۱۹.۷۵۲ | ۵۵ درصد |
تحویل اولین خودروهای وارداتی
افرادی که برای خرید خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی ثبتنام کردهاند، منتظر تحویل اولین سری خودروهای وارداتی باشند.
- در گام اول خودروهای چانگان CS35 پلاس، بر اساس اولویتبندیهای اعلام شده توسط وزارت صمت به متقاضیان تحویل داده میشود.
- سایپا به عنوان واردکننده این خودروها، زمان واریز وجه و ثبتنام را به متقاضیان دارای اولویت اعلام خواهد کرد.
قیمت گمرکی محصولات کیا در ایران
قیمت پایه خودروهای وارداتی کیا که توسط کوشا خودرو به کشور وارد میشوند، اعلام شد.
- این قیمتها، قیمت گمرکی هستند و سایر هزینهها مثل مالیات، عوارض، بیمه، سود واردکننده، کرایه حمل به نمایندگی و… در آنها لحاظ نشده است.
- کرایه حمل تا گمرک ایران، معادل ۲.۲۱۰ یورو محاسبه شده است.
قیمت چانگان CS35 پلاس
علی تیموری، مدیر عامل سایپا گفت:
قیمت تمامشده چانگان CS35 پلاس در گمرگ، ۹۰۰ میلیون تومان است و با لحاظ کردن سود ۱۷ درصدی و سایر هزینهها، قیمت تمامشده این خودرو بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نخواهد بود.
واردات ۲۰۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۲
مصطفی طاهری، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت:
- بنابر لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، در این سال بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو وارد کشور خواهد شد.
- علاوه بر این تعداد، مازاد ۱۰۰ هزار خودرویی که قرار بود در سال ۱۴۰۱ وارد شوند نیز عرضه خواهند شد.
قرعه کشی خودروهای خارجی انجام شد
روز دوشنبه، ۲۲ اسفندماه، قرعهکشی اولویتبندی عرضه خودروهای وارداتی انجام شد.
- متقاضیان میتوانند برای اطلاع از رتبه و زمان تخصیص خودرو خود به سامانه یکپارچه فروش خودروهای خارجی مراجعه کنند.
ممنوعیت واردات خودروهای آمریکایی
وزارت صمت:
- واردات خودروهایی با برند آمریکایی ممنوع است.
- واردات خودروهایی که با استانداردهای کیفی داخل کشور مغایرت دارند، ممنوع است.
نحوه اعطای مجوز واردات خودرو به جانبازان
مجلس شورای اسلامی، نحوه اعطای مجوز واردات خودرو به جانبازان را در سال ۱۴۰۲ تصویب کرد.
- وزارت صمت میتواند به جانبازان بالای ۵۰ درصد (معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران) با توجه به ماده ۴۵ قانون جامع ایثارگران مجوز واردات یک دستگاه خودرو را، با توجه به شرایط متقاضی، بدهد.
- دیگر مشمولان، میتوانند از محل تسهیلات قرضالحسنه تبصره ۱۶ قانون مذکور، خودروهای داخلی بخرند.
افزایش سقف واردات خودرو در بودجه ۱۴۰۲
بنابر لایحه بودجه ۱۴۰۲، سقف واردات خودرو ۲ میلیارد دلار خواهد بود.
- درآمد عمومی حاصل از حقوق ورودی خودروها ۳۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.
- درآمد حقوق ورودی خودروها به صورت درآمد اختصاصی ۶ هزار و ۲۷۰ میلیون ریال خواهد بود.
- مجموع حقوق ورودی خودروها ۳۱۹ هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال پیشبینی شده است.
واردات ۲ میلیارد دلاری خودرو در سال ۱۴۰۲
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۲ که توسط دولت تصویب شده است، در سال ۱۴۰۲، واردات خودرو تا سقف ۲ میلیارد دلار مجاز خواهد بود.
تعرفه خودروهای ۱۰ هزار دلاری
عبدالله توکلی لاهیجانی، سرپرست دفتر صنایع صمت، درباره تعرفه واردات خودرو گفت:
- تعرفه خودروهای زیر ۱۰ هزار دلار (با موتور هزار سیسی)، ۱۰ درصد است.
سوالات متداول
واردات خودرو از چه زمانی آغاز میشود؟
- بر اساس اعلام وزارت صنعت واردات خودرو از ابتدای مهرماه ۱۴۰۱ اجرا می شود.
چه خودروهایی در طرح آزادسازی واردات عرضه میشوند؟
- خودروهای با سقف دلاری تعیین شده (از 10 تا 20 هزار یورو) عرضه خواهند شد.
تهیه و تنظیم: تیم تولید محتوا خودرو45
source