بررسی مشخصات فنی سوزوکی سوئیفت ۲۰۲۳
شرکت راسا موتور در دور جدید واردات خودرو اقدام به عرضه محصولات برند سوزوکی در بازار ایران کرده است. بنابراین هیچ بعید نبود که این شرکت به سراغ هاچبک معروف و اقتصادی برند ژاپنی یعنی سوزوکی سوئیفت برود. طبق انتظار سوزوکی سوئیفت ۲۰۲۳ نیز در سبد محصولات وارداتی راسا موتور جای گرفته است تا بعد

شرکت راسا موتور در دور جدید واردات خودرو اقدام به عرضه محصولات برند سوزوکی در بازار ایران کرده است. بنابراین هیچ بعید نبود که این شرکت به سراغ هاچبک معروف و اقتصادی برند ژاپنی یعنی سوزوکی سوئیفت برود.
طبق انتظار سوزوکی سوئیفت ۲۰۲۳ نیز در سبد محصولات وارداتی راسا موتور جای گرفته است تا بعد از حدود ۲۰ سال از عرضه اولین نسخه این خودرو در بازارهای جهانی، شاهد ورود آن به بازار ایران نیز باشیم. سوییفت یک هاچبک کوچک سگمنت B است که در همکاری بین کمپانی هندی ماروتی و شرکت سوزوکی ژاپن تولید میشود. نسل سوم سوزوکی سوییفت در سال ۲۰۱۶ به بازارهای جهانی راه پیدا کرد و تاکنون با یکی دو مورد فیسلیفت جزئی، کماکان به حضور خود در میدان ادامه داده است.
مزایا و معایب
+ استهلاک فنی پایین
+ موتور تنفس طبیعی
– قدرت پایین موتور
– قیمت بالا در ایران
– صندوق عقب کوچک
مشخصات فنی
سوزوکی سوییفت ۲۰۲۳ وارداتی راسا موتور به موتور تنفس طبیعی ۴ سیلندر به حجم ۱.۲ لیتر مجهز شده است. این موتور کوچک قدرتی برابر با ۸۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۱۳ نیوتن.متر تولید میکند. این میزان نیرو بعد از گذشتن از یک گیربکس اتوماتیک CVT به سوی چرخهای جلو ارسال میشود.
با توجه به قدرت موتور میتوان انتظار داشت که عملکرد حرکتی سوزوکی سوئیفت در حد و اندازههای کوییک اتوماتیک باشد. طبق تستهای انجامشده روی این خودرو وضعیت چندان با آنچه که انتظار داریم، متفاوت نیست؛ چراکه شتاب صفر تا صد سوزوکی سوئیفت در محدوده ۱۲.۶ تا ۱۳ ثانیه قرار میگیرد و از این جهت تفاوت زیادی با محصولات خانواده کوییک ندارد. البته وزن این ماشین ژاپنی کمی سبکتر از کوییک است و به ۱۰۰۵ کیلوگرم میرسد. ضمن آنکه نسخههای ۸۹۰ کیلوگرمی از این خودرو نیز در خط تولید سوزوکی ماروتی حضور دارد.
مصرف سوخت سوزوکی سوئیفت ۲۰۲۳ با موتور ۱.۲ لیتری، ۵.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد میشود. مصرف سوخت نسبت به بسیاری از خودروهای داخلی پایینتر است و اگر در عمل نیز همین قدر باقی بماند، میتواند مورد توجه افراد علاقهمند به ماشینهای کممصرف قرار گیرد. حداکثر سرعت سوزوکی سوئیفت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است که برای یک هاچبک کوچک خانوادگی در این سگمنت رضایتبخش خواهد بود.
مشخصات کلی
ابعاد و ظرفیت ها
طول | ۳۸۴۰ میلیمتر |
عرض | ۱۷۳۵ میلیمتر |
ارتفاع | ۱۴۹۵ میلیمتر |
فاصله محورها | ۲۴۵۰ میلیمتر |
وزن خالص | ۱۰۰۵ کیلوگرم |
تعداد سرنشین | ۵ نفر |
ظرفیت صندوق عقب | ۲۶۵ لیتر |
حجم مخزن سوخت | ۳۷ لیتر |
قطر رینگ | ۱۴ اینچ |
طراحی ظاهری
سوزوکی سوئیفت نسل سوم در سال ۲۰۱۶ به بازارهای جهانی راه پیدا کرد، پس در حال حاضر حدود یک دهه از عمر آن میگذرد و المانهای مدرن امروزی در ظاهرض کمتر دیده میشود. این خصوصیت بین اکثر محصولات اقتصادی فعلی سوزوکی مشترک است و تنها شامل سوئیفت نمیشود. با این وجود سوزوکی سوییفت به عنوان یک خودرو اقتصادی در خارج از ایران، ظاهری دلنشین و تا حدودی جوانپسند ارائه میدهد؛ بهویژه نسخههای لیمیتد و محدود آن به کمک برخی تزیینات اسپرت توانستهاند جذابیتهای خود را برای مشتریان جوانتر بالاتر از این نیز ببرند.
به هر حال در بازار ایران که تنوع هاچبکهای موجود در آن چندان زیاد نیست، سوزوکی سوئیفت میتواند ظاهر رضایتبخش و قابل قبولی برای مشتریان به وجود آورد. بهویژه افرادی که از طرحهای فانتزی خوششان نمیآید، ظاهر خوشنقش و سادهتر سوزوکی سوئیفت را خواهند پسندید. اگر کمی قوه تخیلتان بالا باشد، حتی میتوانید این فرم از طراحی را با محصولات برند انگلیسی مینی نیز مقایسه کنید.
طراحی داخلی
باز هم باید اشاره کنیم که سوزوکی سوئیفت خودرویی مربوط به سال ۲۰۱۶ است. بنابراین انتظار چندانی از سبک طراحی داخلی آن بهویژه فرم داشبورد نمیرود. این سبک طراحی داخلی برای خودرویی اقتصادی در آن دوران قابل قبول و رضایتبخش احساس میشد. اما در حال حاضر زبانهای طراحی نوین به داخل کابین خودروها راه پیدا کرده و سطح سلیقه مشتریان را تغییر دادهاند؛ بنابراین دیگر نمیتوان با جا دادن یک صفحه نمایش مالتی مدیا در وسط داشبورد یا عرضه یکی دو آپشن بیشتر، نظر مشتریان را درباره طراحی داخلی خودرو تغییر داد.
البته در این بین فرم غربیلک فرمان سوزوکی سوئیفت تا حد زیادی اسپرت و جوانپسند احساس میشود و میتواند نکته مثبتی برای طراحی داخلی این خودرو به حساب آید. متاسفانه اکثر قسمتها از پلاستیک خشک ساخته شدهاند و از این بابت نمیتوان انتظارات زیادی از سوزوکی سوییفت داشت.
سوزوکی سوئیفت یک خودرو سوپرمینی کوچک است، در نتیجه کابین آن نیز خیلی بزرگ نیست و افراد بلندقد در صندلیهای ردیف دوم با محدودیتهای نسبی روبرو خواهند شد. هرچند که این فضا از خودروهایی مثل پژو ۲۰۶، پژو ۲۰۷ و کوییک کمی بزرگتر است. حجم صندوق عقب سوزوکی سوییفت نیز به ۲۶۵ لیتر محدود شده که چندان وسیع نیست و حداکثر میتواند لوازم مسافرتی ۲ یا ۳ نفر را در خود جا دهد.
آپشنها و امکانات
در بحث تجهیزات و آپشنها نیز نباید انتظار زیادی از سوزوکی سوئیفت داشته باشید. احتمال میرود که این خودرو با امکانات نهچندان سطح بالا شامل موارد زیر به بازار ایران بیاید:
کروز کنترل، نمایشگر مالتی مدیا، سیستم کنترل پایداری، ترمزهای ABS و EBD، سانروف، دو کیسه هوای جلو، آینههای جانبی برقی با گرمکن، صندلی برقی راننده و….
قیمت سوزوکی سوئیفت در بازار
قیمت سوزوکی سوئیفت ۲۰۲۳ با موتور ۱.۲ لیتری تنفس طبیعی در بازار کشور امارات بسته به سطح تجهیزات ۵۲ تا ۵۷ هزار درهم با احتساب ۵ درصد تعرفه دولتی تعیین شده است. بنابراین قیمت خودرو1207 در مدل پایه در گمرک ایران حدود ۱۴ هزار دلار تعیین خواهد شد.
به این مبلغ چیزی نزدیک به ۵۵ درصد تعرفه گمرکی و حدود ۳۵ درصد سایر هزینهها اضافه خواهد شد. بنابراین احتمالا قیمت نهایی سوزوکی سوئیفت در بازار ایران به حوالی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان خواهد رسید که متاسفانه بسیار بالاست و باعث میشود که دست قشر عادی جامعه از این ماشین اقتصادی خارجی دور بماند.
نویسنده: حسین باباپور
source
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0