چرا بهرغم افزایش قیمت محصولاتی مانند خودرو و اینترنت در سال جاری، سهام این مجموعهها در بورس با افت روبهرو است؟
در هر اقتصادی، سهام شرکتی که مشتری برای محصولات آن صف کشیده و حتی محصولاتش برای یک تا دو سال آینده نیز به فروش رفته است، روبه جلو خواهد بود، اما در کشور ما برعکس است که دلیل این موضوع اقتصادی نیست. با وجود ارائه گزارش عملکرد خوب ازسوی این واحدها اما سهام آنها با رشد همراه نمیشود که علت آن اعتماد مردم است، به دلیل اتفاقی که در سال ۹۸ روی داد و دارایی، خانه، خودرو و سکه خود را به فروش رساندند و وارد بورس کردند اما یک باره دارایی خود را از دست دادند، مردم به این حوزه بیاعتماد شدند.
در چه صورت شاهد بهتر شدن شرایط سهام خودروسازان خواهیم بود؟
در صورتیکه اعتماد مردم به بورس بازگردد، وضعیت سهام شرکتها براساس عملکرد آنها پیش میرود. این وضعیت همان روندی است که در بحث فضای مجازی با آن روبهرو هستیم؛ شاید پیامرسانهای داخلی امکانات بسیاری داشته باشند و نیازهای کاربران را تامین کند. دولت اگر میخواهد کاری در این زمینه انجام دهد باید در وهله نخست اعتماد مردم به بورس را بازگرداند و در گام بعدی به دنبال اجرایی کردن فرمولهای اقتصادی در این حوزه باشد متاسفانه بارها دیده شده، مسئولی بدون در نظرگرفتن روابط اقتصادی تصمیماتی اعمال میکند که این اعتماد را تحتتاثیر قرار میدهد.
علت زیانده شدن صنعت خودرو را که شرایط را برای سهامداران مشکلزا کرده است، چیست؟
زیان انباشته خودورسازان ناشیاز قیمتهای دستوری، بهرهوری پایین و مدیریت نادرست است. تامین قطعات، گرانتر از ارزش واقعی آنها یکی دیگر از دلایل زیان انباشته خودروسازان است. برخی افراد سهامدار خودروسازیها هستند اما از آنجاکه قطعهساز نیز هستند، این قطعات را با قیمتهای بالاتر به خودروسازیها تحمیل میکنند و گران دست مردم میرسد.
source
کلاس یوس