بررسی مشخصات فنی نیسان ترا ۲۰۲۲
مدل ترا (Terra) از خانواده شاسی بلندهای سایز متوسط نیسان، در سال ۲۰۱۸ جانشین خانواده قدیمی پالادین (Paladin) شد که البته در برخی قسمتهای جهان با نام نیسان اکسترا (X-Terra) نیز شناخته میشد. برند نیسان از دهه ۱۳۷۰ شمسی با مدل پاترول در بازار کشور بسیار شناخته شده و در جامعه آفرودسواران دارای احترام بسیار

مدل ترا (Terra) از خانواده شاسی بلندهای سایز متوسط نیسان، در سال ۲۰۱۸ جانشین خانواده قدیمی پالادین (Paladin) شد که البته در برخی قسمتهای جهان با نام نیسان اکسترا (X-Terra) نیز شناخته میشد.
برند نیسان از دهه ۱۳۷۰ شمسی با مدل پاترول در بازار کشور بسیار شناخته شده و در جامعه آفرودسواران دارای احترام بسیار زیاد است. در نتیجه شنیدن این خبر که قرار است نیسان ترا از سوی مانیان خودرو (شرکت خودروساز زیرمجموعه پرشیا خودرو) مونتاز و تولید شود، بسیار باعث خرسندی است.
مزایا و معایب
+ اعتبار برند
+ تواناییهای آفرود بالا
+ فضای داخلی جادار
– مونتاژ در نسخه قدیمی
– سطح طراحی و ویژگیهای پایینتر از لئو MX8
مشخصات فنی
بر اساس تصاویر به دست آمده از فرایند استانداردسازی این خودرو جدید، نیسان ترا مورد بررسی برای مونتاژ از سوی مانیان خودرو در حقیقت نسخه پیش از فیس لیفت مدل ترا و مربوط به سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ است. اهمیت این موضوع در چیست؟
نیسان ترا مانیان خودرو در حقیقت همان لئو MX8 است که ایستا موتور (زیرمجموعه گروه کارآفرینان مایوان) برنامه مونتاژ و تولید آن را در سر دارد. در حقیقت هر دو خودرو از یک پلتفرم و یک سیستم انتقال نیرو بهره میگیرند، اما لئو MX8 نسخه چینی نیسان ترا از جوینت ونچر خودروسازی چینی-ژاپنی (دانگفنگ-نیسان) است که طراحی خارجی و داخلی جدیدتر و متمایزی از محصولات نیسان دارد، ولی نمونه در نظر گرفته شده از سوی مانیان خودرو، از ساختههای همین جوینت ونچر اما مجهز به نشان تجاری و نام نیسان و با طراحی قدیمیتر خارجی و داخلی است.
با توجه به اشتراک پلتفرم، شرکت سازنده و برند طراح، نیسان ترا مانیان خودرو نیز از ستاپ مشابه به لئو MX8 بهرهمند خواهد بود. این مهم به معنای استفاده از پیشرانه طراحی میتسوبیشی ژاپن مجهز به سیستم پاشش سوخت مستقیم و سیستم پرخوران توربو (T-GDI) از نوع ۲ لیتری در اتصال به گیربکس ۸ سرعت اتوماتیک ZF (تولید تحت لیسانس) و قابلیت انتقال نیروی دو دیفرانسیل است.
نه در خصوص لئو MX8 و نه در مورد نیسان ترا، هنوز اطلاعات دقیقی پیرامون تولید و عرضه انبوه به بازار کشور در دسترس نیست. اما اهمیت خودرویی چون نیسان ترا (یا لئو MX8) در بازار ایران، در پرکردن خلا چشمگیر یک شاسی بلند توانمند آفرودی سایز متوسط، جادار و نو با طراحی روز در بازار کشور است که مونتاژ این دو خودرو میتواند به شکلی خیرهکننده، این سگمنت از بازار را سیراب کند.
پیش از آنکه تفاوت در نشان برند سازنده و تمایز در طراحی دو خودرو بازار هدف را در کشور به دو گروه چینی و ژاپنی تقسیم کند، باید تاکید کنیم که، نیسان ترا یا همان لئو MX8 در جهان تنها یک خط تولید دارد و آن هم متعلق به شرکت دانگفنگ در شهر ژنگژو کشور چین است.
مشخصات کلی
ابعاد و ظرفیت ها
طول | ۴۸۸۲ میلیمتر |
عرض | ۱۸۵۰ میلیمتر |
ارتفاع | ۱۸۳۵ میلیمتر |
فاصله محورها | ۲۸۵۰ میلیمتر |
وزن خالص | ۲۰۲۵ کیلوگرم |
تعداد سرنشین | ۵ نفر |
ظرفیت صندوق عقب | – |
حجم مخزن سوخت | ۷۳ |
قطر رینگ | ۱۷ اینچ |
طراحی ظاهری
نمای خارجی ترا نباید با ظاهر لئو MX8 مقایسه شود، چرا که نسخه مورد نظر شرکت مانیان خودرو از نشان تجاری برند نیسان و متعلق به ۴ سال پیش است. در نتیجه این مدل فیس لیفت نشده و همچنان ظاهر قدیمی خود را یدک میکشد. با این وجود سبک طراحی این خودرو همانند بیشتر محصولات میانرده نیسان کاملا میانهرو اما دارای المانهای معرف برند، از جمله جلوپنجره مزین به طراحی V شکل نیسان است که امضای انحصاری محصولات این برند به حساب میآید و بر اساس زبان طراحی V-Motion مشترک میان محصولات این خودروساز ژاپنی بنا شده است.
باقی داستان، به کارگیری المانهای سنتی و رایج برند نیسان نظیر برجستگیهای دایرهای گلگیرهای جلو و عقب، طراحی پلکانی گلگیر عقب در بخش ستون C، ظاهر عضلانی پنلهای جلو و عقب، خط شخصیت برجسته و تریم مشکی ستون شیشههای جانبی، به عنوان بخشی از خصوصیت برند نیسان شناخته میشود که در ترا نیز دیده میشود. حتی نسخه فیسلیفتشده ۲۰۲۱ نیز این ویژگیهای ظاهری منحصر به فرد را بدون تغییر گذاشت.
طراحی داخلی
نمای داخلی نیسان ترا جایی است که اگر با لئو MX8 مقایسه شود بسیار در ذوق بیننده خواهد خورد. با تاکید بیشتر بر تعلق ترا به زمانی قدیمیتر از لئو MX8، این مدل بخصوص آن هیجانی را که در MX8 مشاهده میشود، با خود به همراه ندارد.
نمای داخلی ترا در این مدل بسیار ساده، بدون آلایش و کاملا متعلق به سالهای پیش از ۲۰۱۵ است. از قضا تحقیق و توسعه پیرامون طراحی مدل ترا نیز در همین دوران آغاز شد که اثرات تاخیر در تولید انبوه آن در فضای داخلی کابین به خوبی دیده میشود.
همانگونه که از یک برند خودروساز اقتصادی ژاپنی انتظار میرود، خبری از تجملات و درهمتنیدگی بیهوده نیست. غربیلک فرمان خودرو همان طراحی مثلثی رایج در میان نیسانهای هم دوره را به همراه دارد. نشانگرها از نوع دایرهای آنالوگ است و بخش میانی داشبرد دربرگیرنده سیستم مولتی مدیا در ترکیب با ادوات کنترلی سیستم تهویه مطبوع است که به صورت عمودی به کنسول میانی بسیار ساده متصل شده است. داشبرد طراحی نامتقارن دارد و متریال تشکیلدهنده فضای داخلی از جنس رودریها گرفته تا صندلیها، همه دارای کیفیت متوسط هستند.
یکی از مهمترین ویژگیهای فضای داخلی نیسان ترا حجم بار بسیار زیاد و البته قابلیت عرضه در نسخه سه ردیف صندلی (۷ نفره) است. البته بر اساس تجربیات پیشین، احتمال عرضه این نسخه در بازار ایران بسیار کم است.
آپشن ها و امکانات
لئو MX8 بدون تردید به دلیل داشتن ریشه چینی برند، در طراحی نمای داخلی از نیسان ترا چند سر و گردن بالاتر است. این مهم در بخش ویژگیهای رفاهی و ایمنی نیز بسیار مشهود خواهد بود.
اگرچه هنوز از مشخصات رفاهی نهایی ترا اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما این خودرو احتمالا با نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی سیستم مولتی مدیا، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی راننده از نوع تنظیم برقی در ۸ جهت، شارژر بیسیم تلفن همراه، سیستم کنترل دینامیکی خودرو، کنترل پایداری، کنترل کشش، کنترل حرکت در سرازیری، کروز کنترل، دوربین دید عقب دینامیک، سیستم کمک حرکت در سربالایی، سیستم ضد واژگونی خودرو، کمک ترمز اضطراری و برخی دیگر از امکانات مشابه خواهد بود.
قیمت نیسان ترا در بازار
هنوز به صورت قطعی مشخص نیست که آیا دو خودرو لئو MX8 و نیسان ترا به صورت موازی در بازار مونتاژ و عرضه خواهند شد یا خیر. اما بدون تردید در صورت عرضه هر دو خودرو به صورت موازی در کشور، شاهد یک بازار دوگانه یا دو سویه میان مشتریان این دو خودرو خواهیم بود.
ترا اگرچه نام تجاری نیسان را با خود یدک خواهد کشید، اما در حقیقت ساخت همان شرکت خودروسازی است که لئو MX8 را روانه بازار کرده است. در حقیقت هر دو خودرو از بسیاری جهات با یکدیگر مشترک و کاملا یکسان هستند. آنچه میان دو گزینه بدون تردید متمایز خواهد بود، طراحی و ویژگیهای رفاهی و ایمنی و نوع عرضه و خدمات شرکت تامینکننده است که نقش پررنگی در نحوه قیمتگذاری نهایی خودرو در بازار ایران خواهد داشت.
به هر صورت، نیسان ترا و لئو MX8 هر دو خودرویی ارزشمند از کلاس شاسی بلندهای سایز متوسط و توانمند آفرودی نوین بازار خواهند بود که مشتریان وفادار خود را به همراه خواهند داشت.
نویسنده: شهاب انیسی
source
کلاس یوس
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0