نقد و بررسی طراحی نسل جدید تویوتا لندکروزر LC300 ؛ تکامل انقلابی
سری ۳۰۰ توانست موفقیت دیگری را در دفتر تاریخ تویوتا رقم زند. در این محتوا قصد داریم که طراحی نسل جدید تویوتا لندکروزر را بررسی کنیم. وضعیت تویوتا لندکروزر به عنوان یک اسطوره در میان محصولات این خودروساز ژاپنی غیر قابل انکار است، زیرا میراث دستاوردهای آن اکنون به بیش از ۷۰ سال می رسد


سری ۳۰۰ توانست موفقیت دیگری را در دفتر تاریخ تویوتا رقم زند. در این محتوا قصد داریم که طراحی نسل جدید تویوتا لندکروزر را بررسی کنیم.
وضعیت تویوتا لندکروزر به عنوان یک اسطوره در میان محصولات این خودروساز ژاپنی غیر قابل انکار است، زیرا میراث دستاوردهای آن اکنون به بیش از ۷۰ سال می رسد و با فروش بیش از ده میلیون دستگاه در ۱۷۰ کشور و منطقه مختلف، به یکی از محبوب ترین محصولات تویوتا و شاسی بلندهای آفرودی در جهان تبدیل شده است. بنابراین جای تعجبی نیست که مشتریان وقتی مدل سری ۳۰۰ تویوتا لندکروزر که برای اولین بار در اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی معرفی شد، بسیار هیجان زده شدند. به طوری که این محبوبیت به قدری شدید بود که لیست های انتظار در ژاپن به چهار سال هم رسید! هر چند که مسائل مربوط به کوئید-۱۹ و کمبود عرضه نیز در افزایش زمان انتظار نقش داشتند.

با این حال همچنان دلایل زیادی برای هیجان زده شدن نسبت به لندکروزر اتاق ۳۰۰ وجود دارد که از جمله آن ها می توان به طراحی و استایل کاملا جدید، پیشرانه های جدید ۶ سیلندر توربو شارژ (هر چند که برخی سنت گرایان از تصمیم تویوتا برای کنار گذاشتن پیشرانه V8 چندان راضی نبودند)، شاسی نردبانی فولادی جدید و البته نوآوری ها و پیشرفت های فناوری که همگی بیانگر کیفیت، دوام و قابلیت اطمینان لندکروزر جدید می باشند، اشاره کرد.

اما به جرات می توان گفت که هیچ یک از ویژگی های جدید لندکروزر سری ۳۰۰ که سبب شهرت آن شده است، به اندازه استایل ظاهری و عناصر طراحی بیرونی و داخلی آن سر و صدا به پا نکرد، چرا که در هیچ دوره ای و در هیچکدام از نسل های قبلی، تویوتا لندکروزر نتوانسته بود چهره ای اینچنین تکامل یافته با ویژگی هایی کاملا مدرن که انقلابی در سبک و استایل طراحی آن ایجاد کرده است را به تصویر بکشد. افتخاری که طراحی ظاهری لندکروزر ۳۰۰ در کنار ادعای غرور آفرین تویوتا که از آن به عنوان وسیله نقلیه ای که « به هر جا و همه جا می رود و شما را سالم و سلامت باز می گرداند»، به عنوان فرزند ارشد خانواده، نصیب تویوتا کرده است.

اما اینکه ویژگی های ظاهری لندکروزر جدید چیست و چه عناصری سبب ایجاد چنین استایلی شده است، مواردی است که در ادامه مطلب به صورت دقیق تری به آن خواهیم پرداخت.
طراحی نسل جدید تویوتا لندکروزر در بدنه ؛ ترکیب استحکام و حس پختگی
نسل جدید تویوتا لندکروزر یا به عبارتی دیگر، لندکروزر سری ۳۰۰, بر روی پلتفرم و معماری جهای جدید تویوتا با نام «TNGA» یا «Toyota New Global Architecture» طراحی و توسعه یافته است که ضمن ارائه مزایای جدیدی مانند استحکام بدنه، تعادل و پویایی، موفق شده است با حفظ ابعاد کلی نسل قبل یعنی عدم تغییر در طول، عرض، فاصله بین دو محور و مهم تر از همه« مخصوصا برای قابلیت های خارج جاده ای»، زوایای ورود و خروج، به ظاهری تنومند تر و با اصالت بیشتر دست یابد.

همچنین علیرغم آنکه نسل جدید تویوتا لندکروزر بر پایه پلت فرم جدید طراحی و مهندسی شده است, اما همچنان همانند بسیاری از خودروهای دیگر، قطعات فنی، جزییات کابین، پوسته زیرین برخی قطعات بدنه و سیستم تعلیق مشابه نسل قبل میباشد که در مواردی بازمهندسی شده و در برخی دیگر عینا بکار گرفته شده است. با این حال ذکر این نکته نیز لازم است که این اتفاق روالی معمول در صنعت خودروسازی دنیا بوده که علاوه بر سرعت بخشیدن به پروسه طراحی تا تولید یک خودرو در کاهش هزینه های تحقیق و توسعه و تولید، نقش بسزایی دارد.

اما پیش آنکه به بررسی جز به جز نماهای مختلف تویوتا لندکروزر جدید بپردازیم، ابتدا به زوایای پنهان طرح ها و ایده هایی که منجر به رسیدن به استایل نهایی تویوتا لندکروزر سری ۳۰۰ شده است و نیز نظرات و تجربه های اعضای تیم طراحی در رابطه با شکل گیری ایده ها و روند پروژه اشاره ای خواهیم داشت.
ماساکی اوکوئه « Masaki Okue» طراح ارشد پروژه در رابطه با لندکروزر جدید می گوید؛ « در طراحی مدل جدید، بزرگترین رقیب ما مدل قبلی آن بود. لندکروزر با QDR یا «Quality، Dependability، Relaibity» که به معنی «کیفیت، قابل اعتماد و قابلیت اطمینان بودن است» تعریفی غیر قابل انکار دارد که از نسل های پیشین به ارث رسیده است. بنابراین ما به ریشه های آن بازگشتیم، ارزش های جدیدی به آن اضافه کردیم و هدف ما رسیدن به لندکروزری با نهایت اصالت یا «ultimate authentic» بود که با وجود چالش برانگیز بودن آن اما در نهایت به نتیجه افتخار می کنیم».

در ادامه نیز ماسانوری کینوشیتا «Manasori Kinoshita» رئیس طراحی بیرونی و بدنه تویوتا، فرایند طراحی لندکروزر جدید را اینگونه توصیف می کند؛« لندکروزر در طول هفتاد سال گذشته برای راندن در جاده های ناشناخته در سراسر جهان ساخته شده است. با در نظر گرفتن نسل های گذشته، طرحی را تصور کردم که در آن یک بلوک جامد از فلز با صیقلی شدن در یک محیط خشن شکل می گیرد. همراه با تیمی از طراحان، ما بی وقفه قصد داشتیم زیبایی کاربردی را بیان کنیم که از روندها پیروی نمی کند و مطمئن هستیم که در رسیدن به این هدف موفق شده ایم».

علیرغم تاکید تویوتا بر جدید بودن سری ۳۰۰, اما همچنان برخی معتقدند که نسل جدید لندکروزر از نظر ظاهری یک فیس لیفت عمده و عمیق از نسل قبل می باشد تا یک مدل کاملا جدید و Redesign شده که با مطالعه مصاحبه دو تن از اعضای اصلی تیم طراحی و نیز مواردی که کنی قبل تر به آن اشاره شد, می توان تا حد زیادی این موضوع را پذیرفت که نسل جدید لندکروز از ظاهر و استایلی تکامل یافته در مقایسه با نسل قبل برخوردار شده است، اما همانطور که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم، عناصر تکامل یافته ظاهری به قدری دقیق و ظریف ساخته و پرداخته شده اند که چه به لحاظ بصری و چه از نظر تناسبات پیکره ای، به تعبیری تغییرات بنیادی را در آن می توان احساس کرد.
در نسل جدید لندکروزر، یک بدنه کاملا جدیدی را شاهد هستیم که با هندسه ای خشک و سطوح تخت و اصطلاحا خشن جایگزین نسل قبلی با پیکره ای با عضلات نرم و پف کرده شده است که در نتیجه آن شاهد استایلی اسپرت تر و در عین حال جدی یا خشن تر در مقایسه با نسل قبل هستیم.

در نمای جلو استفاده از یک جلو پنجره بزرگ با شکل حرف U انگلیسی که تویوتا از آن به عنوان Hex-Y یاد می کند و به نوعی اشاره به « جذابیت شش ضلعی» آن دارد که در نمای جلو، طراحی جلو پنجره عناصر شش ضلعی (چند ضلعی) را حفظ کرده است، و بر حالت استحکام، ایستایی و وقار این نما افزوده است. علاوه بر این فرم سراسری ورودی هوا روی سپر که شامل دو نوار عمودی در کناره ها و یک نوار افقی باریک در مرکز است که در عرض خودرو امتداد یافته و با احاطه کردن جلو پنجره غول پیکر، پویایی بیشتری را به این نما بخشیده است.

چراغ های متصل به جلو پنجره نیز اکنون کمی ظریف تر و همچنین ساختار مربعی شکل آن کمی خشک تر و البته باریک تر شده است. در کنار فرم پردازی چراغ، گرافیک کاسه چراغ و بخصوص فرم L شکل چراغ های روشنایی در روز «Day Light» که امتداد آن به شکل خاص و جذابی در نوار افقی جلوپنجره ادغام شده و در نهایت به لوگوی تویوتا می رسد کاملا چشم نواز می باشد.
با این حال کلیت عناصر نمای جلو مانند محل قرارگیری چراغ ها و جلو پنجره برای جلوگیری از برخورد با موانع و آسیب های خارج جاده ای، در محل بالاتری قرار گرفته اند تا با وجود یکسان بودن زاویه ورود با نسل قبل، اما این حس به بیننده منتقل شود که نسل جدید لندکروزر ۳۰۰، بلند تر از آنچه که هست به نظر می آید. ضمن اینکه خطوط حجیم و عضلانی روی کاپوت، از جمله ویژگی های تکاملی نمای جلو در مقایسه با نسل قبل است که تغییرات جزئی آن کاملا مشهود است.

تاکشی اوگاوا «Takeshi Ogawa» از اعضای طراحی بیرونی و بدنه تویوتا که مسئولیت طراحی نمای جلو نسل جدید لندکروزر را برعهده داشته می گوید؛« از زمانی که مسئولیت طراحی جلو لندکروزر به من سپرده شد، می خواستم چهره ای قدرتمند با حس تکامل یافته زیبایی عملکردی را خلق کنم، در حالی که با DNA نسل های پیشین لندکروزر همراه شوم». با گذر از نمای جلو به نمای جانبی می رسیم که در امتداد نمای جلو طراحی شده است. چرا که تویوتا. از اصطلاح Hexagon» Bridge » یا برآمدگی های شش ضلعی در توصیف این نما استفاده کرده است که بخصوص در نیمه پایینی بدنه در این نما و نیز فرم و گرافیک شیشه های جانبی «DLO» کامل مشهود است.

با این حال خط سقف صاف، گلگیرهای متورم که در ترکیب با بدنه، از خطوط صاف و اتوکشیده تشکیل شده اند، قوس گلگیرهای جعبه ای بزرگ، فرم تخت و ایستا ستون D همگی در راستای شخصیت جدی و شاید عبوس و قلدر نمای جلو صورت گرفته است که برخی عناصر آن مانند جانمایی متفاوت آینه های جانبی بر روی درها و نیز استفاده از چرخ های غول پیکر با رینگ های ۱۸ اینچی، بر اسپرت کردن این شخصیت با وقار در نمای جانبی کمک کرده است.

همچنین فرم کلی اتاق کمی به عقب متمایل شده است که به لحاظ بصری و عملکردی در ایجاد مرکز ثقل پایین تر و نیز بهبود آن تاثیرگذار بوده است. با رسیدن به نمای عقب، جدا از عناصر طراحی شده مانند چراغ ها که اکنون کوچک تر شده اند و فرمی مربعی شکل، همانند آنچه که در نمای جلو اتفاق افتاده بود پیدا کرده اند، اکنون می توان گفت با نمایی بسیار تمیز تر و مینیمالیستی تر رو به رو هستیم. با این حال تمام جزئیات در این نما از هارمونی و به نوعی تقارنی جذاب با نمای جلو برخوردار شده اند.

از فرم چراغ های دو تکه و گرافیک آن ها با تم دودی رنگ، تا طراحی ساده اما هماهنگ و البته جذاب سپر عقب که یک نوار کرومی باریک، با حالتی پله ای و البته با ظرافتی مثال زدنی در عرض سپر امتداد یافته است. اما جایگزینی درب صندوق یک تکه به جای مدل قبلی که به دو قسمت تقسیم شده بود، کمی از جذابیت های کاربردی این نما کاسته است، بخصوص وقتی که همانند نمای جلو، کلیت عناصر این نما نیز کمی بالاتر از نسل قبلی قرار گرفته اند و با اینکه زاویه خروج نیز تغییری نکرده است، قرارگیری وسایل را در محفظه بار کمی سخت تر می کند.

طراحی کابین تویوتا لندکروزر؛ زیبا و عملکردی
با ورود به داخل کابین، اولین چیزی که کاملا توجه سرنشینان را به خود جلب می کند این است که به نظر همه چیز بسیار راحت تر از قبل به نظر می رسد. به لطف کنسول مرکزی پهن تر، فاصله بین راننده و سرنشین جلو بیشتر است. در کنسول مرکزی نیز اکنون فضای بیشتری بین کلیدهای کنترلی وجود دارد که در کنار یک سیستم اطلاعات سرگرمی با صفحه نمایش لمسی زیبایی بیشتری نیز ایجاد شده است.

تویوتا از فرم کلی طراحی داشبورد و فضای داخلی با اصطلاح «Dual Oriented Architecture» یاد می کند که تمامی عناصر داخلی به نوعی از تقارنی خاص برخوردار شده اند. برای مثال طراحی قسمت محفظه کنسول میانی یا استراحتگاه دست، امکان دسترسی به آن را هم از صندلی راننده، هم از صندلی سرنشین جلو و هم برای سرنشینان صندلی عقب فراهم می کند و این بیانگر این موضوع است که طراحی داشبورد بر خلاف آنچه که امروزه به ترند و مد طراحی داخلی تبدیل شده و عموما راننده محور می باشند، فضایی کاربردی برای تمامی سرنشینان را فراهم کرده است.

کاتسوتوشی شیبویا «Katsutoshi Shibuya» رئیس دپارتمان طراحی داخلی تویوتا در رابطه با این پروژه می گوید:« با دمیدن زندگی جدید به نسل جدید لندکروزر، می خواستم فضای داخلی را با تمام حواس تجربه کنم.: ایمنی تزلزل ناپذیر، قابلیت اطمینان، راحتی عالی حتی در شرایط سخت، احساس کیفیت بالا به عنوان یک پرچمدار SUV، قابلیت کارکرد سازش ناپذیر و اشتیاق به ارث رسیده از نسل های پیشین از جمله آن های بود ».



علاوه بر این، تاکوتو یاماگامی؛ طراح داخلی نسل جدید لندکروزر نیز در رابطه با فضای داخلی آن عنوان می کند که:« او با وسواس تلاش کرده تا اشکالی را که برای عملیات شهودی مناسب تر است ایجاد کند و همه عناصر غیر ضروری را حذف کرده تا صرفا بر زیبایی عملکردی تمرکز کند».

به عبارتی می توان گفت که طراحان تلاش کرده اند تا ویژگی های عملکردی را در کنار عناصر مدرن طراحی به گونه ای کنار یک دیگر قرار دهند تا علاوه بر زیبایی که شایسته لندکروزر است, راحتی و آسایش سرنشینان نیز آنچنان که مناسب مشتریان این کلاس و این اتاق است باشد.
کلام آخر درباره طراحی نسل جدید تویوتا لندکروزر
در پایان باید گفت که نسل جدید تویوتا لندکروزر LC300 از یک طراحی تکاملی و بهبود یافته در مقایسه با نسل قبل برخوردار شده است و با یک طراحی انقلابی رو به رو نیستیم. اما این تکامل، سبب ایجاد یک انقلاب و نیز یک تغییر بنیادی در جای دیگری در استایل ظاهری نسل جدید تویوتا لندکروزر شده است که آن را باید در ویژگی های بصری، شخصیت و پرستیژ ظاهری و مهم ترین آن در تناسبات بدنه یافت.

بطوری که این تکامل، سبب شده تا لندکروزر از یک شاسی بلند صرفا بزرگ و تا حدی بی قواره که جنبه های عملکردی آن بیشتر خودنمایی می کرد، به یک شاسی بلند سایز بزرگ با چهره ای خشن تر، و جدی تر، پیکره ای قلدر و با وقار و در عین حال پویا، مدرن و اسپرت تبدیل شود که حتی می توان گفت که نسل جدید لندکروزر. در برخی جهات ” از نظر استایل و طراحی بدنه” خودرویی شاخص تر از برادر لوکس و گرانقیمتش یعنی لکسوس LX می باشد.

با این حال اینکه طراحی ظاهری آن چقدر برای همه سلیقه ها جذاب است، تا حد زیادی به این بستگی دارد که شما شاسی بلند های جعبه ای یا باکسی شکل را می پسندید یا خیر. اما جدا از بحث سلیقه، تویوتا لندکروزر جدید توانسته ظاهر این مدل را قوی تر کند و در عین حال به استحکام بصری که چندین نسل از خریداران را جذب کرده است ، پایبند باشد. و شاید مهم تر از همه این ها، به نظر می رسد که در انجام این کار بدون از دست دادن ذره ای از جذابیت برتر خود، کاملا موفق بوده است.
ویدیو تست و بررسی
source
کلاس یوس
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0