Wp Header Logo 282.png

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، دو سال بعد از عرضه دنا توسط ایران خودرو، نسخه فیس لیفت شده آن تحت عنوان «دنا پلاس» راهی بازار شد تا جای ماشین‌های ایرانی در جمع خودروهای سدانی که در کوشش برای عقب نماندن از رقبای خارجی و مونتاژی هستند، خالی نماند. بعد از دستکاری‌های جزئی در چهره کلی، تغییرات موتور، گنجاندن سیستم توربوشارژ و بخش‌هایی که ایران خودرو آنها را به عنوان آپشن‌های جدید معرفی می‌کند، این بار دنا پلاس توربو را داریم که در نسخه‌های دنده‌ای و اتوماتیک معرفی شده است.  

در این گزارش از پرشین خودرو نگاهی به مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات خواهیم داشت تا ببینیم آیا گروه پرسابقه خودروسازی کشور، حداقل انتظارات مشتریان را برآورده کرده است یا خیر.

بررسی مشخصات ظاهری دنا پلاس توربو اتومات

119624 - مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات؛ بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات؛ معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک

اولین ایرادی که به دنا پلاس توربو اتوماتیک وارد است، مربوط به قدیمی بودن پلتفرم آن می‌شود. بیس پژو ۴۰۵، درحال حاضر چیزی بیش از ۴ دهه عمر دارد و از نظر هر خودروساز ایمنی بایستی از رده خارج شده باشد. با این حال ایران خودرو همچنان اصرار دارد به طراحی ماشین‌های جدید با این پلتفرم ادامه داده و خودروهای قبلی که چهره‌های جدید سوار شده روی سیستم قدیمی هستند را با فیس لیفت و افزودن اندکی آپشن، رونمایی کند. به هر حال، شاید با توجه به مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات و آپشن‌های آن بتوان گفت این خودرو در میان گزینه‌های موجود، یکی از قابل قبول‌ترین ماشین‌های داخلی به شمار می‌آید.

وزن

۱۲۶۲ کیلوگرم

اندازه (میلیمتر)

۴۵۵۹ طول؛ ۱۷۲۰ عرض؛ ۱۴۶۰ ارتفاع

فاصله بین دو محور

۲۶۷۱ میلیمتر

چهره دنا از لحاظ طراحی صنعتی، به روشنی حاصل تلاش برای فیس لیفت سمند بوده است و کوشیده شده تا ظاهری عضلانی‌تر و تقریباً لوکس‌تر به آن داده شود. با این حال، حرکت‌هایی که روی بازطراحی نمای جلو و عقب (به ویژه گرافیک چراغ‌ها، جلوپنجره، ساختار جعبه‌ای و نمای نازیبای چراغ‌های عقب) زده شده، در خلق چهره‌ای جدید موفقیت زیادی نداشته‌اند. گویی تلاشی برای طراحی یک چهره متفاوت در دنا پلاس توربو اتوماتیک نشده و المان‌های تکراری با طراحی چندضلعی تیپیکال ایران خودرو و خطوط بدنه‌ای که صرفاً هستند تا عریضه خالی نماند، مجدداً به کار گرفته شده‌اند.

119624 - مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات؛ بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات؛ معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک

در طراحی خارجی دنا پلاس توربو اتوماتیک تغییراتی جزئی مانند استفاده از رینگ بزرگتر، قالپاق‌های آلومینیومی و علامت توربو روی صندوق عقب ایجاد شده‌اند. اما ایرادهایی مانند درزهای قابل مشاهده، ناموزونی ریخت جلوی خودرو با انحنای بدنه آن و شکل کلی به این خودرو وارد هستند.

در بخش کابین داخلی خودرو، توقع می‌رفت آزادی بیشتری برای سرنشینان درنظر گرفته شود. با این حال تغییراتی مانند استفاده از داشبورد بزرگتر، ارگونومی و فضای کم پا و سر را تحت الشعاع قرار داده‌اند. پیرو این مشکلات، در سدانی که قرار بود یک خودروی جادار خانوادگی باشد با مشکل عجیب کمبود فضا در قسمت‎‌های مختلف (از صندلی راننده گرفته تا صندلی‌های عقب) روبرو هستیم. کیفیت پایین متریال به کار رفته در کابین، طراحی قدیمی و عرض زیادا داشبورد نیز دقیقاً با تعریفی که از «بهینه» در ذهن داریم، فاصله می‌گیرند.

مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات

119624 - مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات؛ بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات؛ معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک

پیشرانه دنا پلاس توربو اتوماتیک از موتور توربو EF۷ TC ۱۶ سوپاپه که پیشتر روی سورن به کار گرفته شده بود، بهره می‌برد. در نتیجه قدرت و شتابی که از دنا پلاس توربو اتوماتیک دریافت می‌شود، تفاوت چندانی با سورن توربو ندارد.

برای بهبود انتقال قدرت و افزایش کیفیت رانندگی، گیربکس ۵ سرعته دستی با مدل ۶ سرعته اتوماتیک CVT ساخت پانچ بلژیک جایگزین شده است. ترکیب جعبه دنده اتومات و کاربرد موتور توربوشارژ، شتاب کلی را یک ثانیه افزایش داده و مصرف سوخت ترکیبی را نیز بالا برده است. در شتاب گیری، بین مدل‌های دستی دنا پلاس توربو و دنا پلاس توربو اتوماتیک تفاوت چندانی احساس نمی‎‌شود. به دلیل استفاده از گیربکس اتوماتیک، رانندگی با دنا پلاس توربو اتوماتیک تا حدودی نرم‎تر و روان‌تر از نسخه دستی گزارش شده است.

در بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات، اشاره شده که مشکلات رایج CVT مانند لگ زدن در دورهای بالای موتور، تقه و delay، ظاهراً رفع شده‌اند. با این حال عدم تجهیز به سیستم پایداری (ESC) و افزایش وزن خودرو، باعث سنگین شدن درگ شده و ممکن است در هنگام رانندگی (به خصوص پیچ‌های تند) قدرت هندلینگ و حفظ تعادل را طوری که باید، ارائه ندهد.

119624 - مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات؛ بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات؛ معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک

بررسی امکانات دنا پلاس توربو اتومات

ایران خودرو با دنا پلاس شروع قدرتمندی را تجربه کرد؛ مجموعه آپشن‌های مطلوب که اندکی بالاتر از حداقل‌های استاندارد جهانی بودند همراه با امکاناتی عرضه شدند که در مقایسه با هم رده‌های دنا پلاس در زمان خودش حرفی برای گفتن داشتند.

اما با عرضه نسخه دنا پلاس توربو، به تدریج از مجموعه آپشن‌های بیس ارائه شده کاسته شد تا خریداران برای بهره مندی از امکانات رفاهی بهتر، سراغ نسخه آپشنال این ماشین بروند. در لیست زیر، امکانات اعلام شده توسط ایران خودرو برای مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات را گنجانده‌ایم.

ایمنی

۴ ایربگ؛ ترمز ضد قفل ABS و EBD؛ ترمز جلو دیسکی خنک شونده؛ ترمز عقب دیسکی

مالتی مدیا

مانیتور ۷ اینچی مجهز به GPS و بلوتوث موبایل

سایر آپشن‌ها

فرمان هیدرولیک؛  روکش چرمی با دوخت قرمز مجهز به کلیدهای کنترلی سیستم صوتی و بلوتوث موبایل و کروز کنترل؛ تنظیم اتوماتیک؛ کانال تهویه برای سرنشینان عقب؛ چراغ جلو دارای لامپ LED و دیلایت؛ چراغ جلو و عقب جدید؛ چراغ مه شکن جلو و عقب؛ چراغ نقشه خوان؛ چراغ خطر سوم؛ چراغ داخل داشبورد؛ چراغ‏های سقفی جلو و عقب؛ چراغ روشنایی فضای پایین پا در هنگام سوار و پیاده شدن؛ تنظیم زاویه نور چراغ‏های جلو از داخل؛ راهنمادار و تاشونده اتوماتیک؛ آینه چراغ دار روی آفتابگیر سمت شاگرد؛ تنظیم شیشه بالابرهای جلو و عقب برقی؛ شیشه‏ های سولار(ضد اشعه مضرUV)؛ تریم تک رنگ (مشکی)؛ قطعات دکوراتیو طرح چوب؛ دستگیره‌های کرومی؛ نوار کرومی دور شیشه درب ها؛ تودوزی مخمل؛ کف پوش موکتی با نوار قرمز رنگ و آرم توربو؛ دسته دنده طرح جدید با گردگیر با دوخت قرمز؛ سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)؛ سیستم هشدار دهنده مرکزی ورود غیر مجاز؛ دوربین دید عقب؛ هشداردهنده موانع عقب؛ سیستم عیب یابی هوشمند (مالتی پلکس)؛ قفل مرکزی با ریموت کنترل رادیویی؛ کمربندهای ایمنی جلو سه نقطه‌ای با قابلیت تنظیم ارتفاع؛ سان روف؛ کروز کنترل؛ ستون فرمان تلسکوپی(جمع شونده)؛ سیستم روشنایی موقت در محیط های تاریک؛ نمایشگر دمای محیط؛ آنتن سقفی کوسه‌ای؛ تغییر استایل جانبی خودرو(درب‌ها به همراه شیشه لچکی عقب؛ دستگیره‌ها؛ گلگیرها و آینه‏های جانبی)؛ بازکن قفل در صندوق عقب از داخل؛ سیستم قطع سوخت اتوماتیک؛ سیستم کنترل بخار بنزین؛ کارت طلایی چهار ستاره

به طور کلی در سبد محصولات ایران خودرو، سه تیپ L۱ (بیس)، L۲ (نیمه آپشنال) و L۳ (فول آپشنال) گنجانده شده است. در معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک، عجیب است که ایران خودرو امکاناتی مانند فرمان برقی، چراغ‌های اضافه و متریال را نیز در لیست امکانات دنا پلاس توربو اتوماتیک نام می‌برد. به هر حال، در اینفوگرافی‌های زیر می‌توانید نگاه بهتری به امکانات و تجهیزات دنا پلاس توربو شارژ اتوماتیک در سه تیپ متفاوت آن داشته باشید.

مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات تیپ پایه ()

119624 - مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات؛ بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات؛ معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک

 بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات تیپ لو آپشن (L۲)

119624 - مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات؛ بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات؛ معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک

معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک آپشنال ()

119624 - مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات؛ بررسی مشخصات فنی دنا توربو اتومات؛ معرفی مشخصات دنا پلاس توربو اتوماتیک

جمع بندی

شاید مشخصات فنی دنا پلاس توربو اتومات، این خودرو را یک گزینه نسبتاً جدید در مقایسه با اتومبیل‌های هم رده ایرانی جلوه دهند. اما در نهایت، با ماشینی پیاده شده روی پلتفرمی روبرو هستیم که به جرأت می‌توان گفت عمرش را کرده و بهتر است ایران خودرو تجدیدنظری جدی در محصولات جدیدش انجام بدهد. استفاده از موتور توربوشارژر استهلاک سریعتری در مقایسه با موتور تنفس طبیعی به همراه دارد و ممکن است یادگیری قلق و نحوه استفاده آن، برای رانندگان جدید چالش برانگیز باشد.

با تمام این اوصاف، هزینه بالای خرید رقبای خارجی چینی و گرانقیمت بودن قطعات، سرویس‌ و هزینه‌های نگهداری کلی، باعث می‌شوند هم‌وطنان به عنوان یک گزینه مقرون‌به‌صرفه سراغ دنا پلاس اتومات بروند.

source

viraje.ir

توسط viraje.ir