یک فعال صنعت خودرو مطرح کرد؛

صنعت ماشین: بحث های زیادی پیرامون واردات خودرو های نو و دست دوم مطرح است. یک فعال با سابقه حوزه خودرو در این زمینه در حاشیه نمایشگاه خودرو مشهد ۱۴۰۳ گفت: واردات خودرو صفر کیلومتر با مشخص بودن منشا ارز و جزئیات آیین نامه کاربردی و اثرگذار است اما ابهامات زیادی در آیین نامه واردات خودروهای دست دوم وجود دارد.

به گزارش صنعت ماشین،

 بهمن حسین زاده در زمینه مشکلات آیین نامه واردات خودروهای دست دوم گفت:  این آیین نامه با عجله تدوین شده بود و همان زمان گفتم که آیین نامه و بخشنامه ها باید درست تدوین شود و وزارت صمت نیز الآن این مساله را تایید می کند؛ همچنین وزیر صمت نیز در اتاق بازرگانی طی هفته اخیر از این موضوع برای واردات خودروهای نو حمایت کردند اما در مورد خودروهای دست دوم تاکید داشتند که بخشنامه و آیین نامه باید درست تدوین شود. آسیب هایی که خودروهای کارکرده می تواند به کشور وارد کند عمدتا در مبحث خدمات پس از فروش است. شما تصور کنید یک خودرو آلمانی یا اروپایی وارد شود که نمایندگی و وضعیت قطعات آن مشخص نیست؛ همین الآن مشکل تامین ارز برای قطعات خودروهای مونتاژی داریم و شنیده ام اگر نیاز به قطعه داشته باشند بعضا یک سال برای تامین ارز این قطعات زمان نیاز است. واردات خودروهای دست دو سوالات زیادی بوجود آورده که مثلا ممکن است کیلومتر کارکرد آن ها کم شود یا آزمایشگاه مرجع آن ها مشخص نیست! این استاندارد ها چگونه قرار است همولوگیشن شود و این مسائل حتما باید در آیین نامه سازمان استاندارد مد نظر قرار گرفته شود.

حسین زاده در زمینه تاثیر واردات بر خودروسازی گفت: من زمانی در یک ماموریت خارجی بودم و دیدم که خودرو پشت چراغ قرمز خاموش می شود و الآن می بینیم برخی خودروهای داخلی به این تکنولوژی مجهز شده اند. این فعال با سابقه حوزه خودرو گفت: سایپا یکی از اصلی ترین واردکنندگان خودروهای نو بوده که بسیار مورد استقبال قرار گرفته مانند چانگان CS35پلاس و CS55پلاس و اتفاقا در مراحل بعد به دنبال تولید CKD این خودروها است و آیین نامه مرتبی دارد و منشا ارز و همه چیز در آن مشخص است اما در هفته پایان دولت قبل، سخنگوی محترم دولت گفتند که واردات خودروهای کارکرده به کشور آزاد شده و من سریعا آیین نامه را مطالعه کردم و متوجه ایراد های فراوانی مخصوصا در بند مربوط به منشا ارز و مسائل مربوط به خدمات پس از فروش و تعداد واردات (بر اساس نیاز) و … شدم.

حسین زاده که در ایام انتخابات، رییس ستاد مردمی خودروسازان دکتر پزشکیان بود با تاکید بر الزام احیا صادرات خودرو از ایران گفت : زمانی ما الجزایر، سنگال، ونزوئلا،سوریه و عراق ایجاد کردیم و در برخی از آن ها با مشتریان و شرکا چالش داشتیم اما به نظر من این بحث صادرات مغفول مانده و باید وارد بحث صادرات شویم و واردات در قبال صادرات را در برنامه قرار دهیم. هم سایپا و هم ایران خودرو می توانیم از طریق صادرات، منشا ارز مورد نیاز برای واردات را تامین کنیم.

حسین زاده در زمینه نابسامانی شرایط کنونی و ناترازی تولید و تقاضا در بازار گفت : با تقاضای زیادی نسبت به عرضه خودرو مواجه هستیم که دلیل آن مشکلات اقتصادی کشور و بالا بودن حجم نقدینگی است و مردم برای حفظ ارزش پول به سمت بازار خودرو سرازیر شده اند که تقاضاهای کاذب ایجاد شده و برخی دلالان هم باعث افزایش بیشتر این تقاضا شده اند. وی افزود: به نظر من در صورت استفاده درست از ظرفیت دو خودروساز با حمایت بانک ها می توان حداقل در سال اول حدود 1.5 تا 2 میلیون خودرو تولید کرد. او اضافه کرد: برای آنکه مردم حق دارند و انحصار نباشد باید خودروهای خارجی هم وارد بازار شود. همانطور که مجلس تصویب کرده از واردات خودرو بهره مند شوند. واردات خودرو صفرکیلومتر خارجی منجر به تطبیق خودروسازان با خودروهای به روز خارجی خواهد شد.

این کارشناس و فعال صنعت خودرو در زمینه خودروهای برقی گفت: همچنین نباید با هیجان وارد حوزه خودروهای برقی شویم بلکه ابتدا باید مشکل تامین برق را حل کنیم اما هیبریدی ها اولویت بیشتری به نسبت خودروهای تمام برقی دارند. از طرف دیگر سوخت عرضه شده در کشور مشکل دارد و من از نمایندگی های مختلف فیدبک می گیرم که سوخت وضعیت خوبی ندارد و باعث آسیب به قوای محرکه خودروها شده است.

source