رپورتاژ  با ما همراه باشید تا برخی از بهترین روش‌های نصب سیستم‌های فاضلاب آشنا شوید


خرید سپتیک فاضلاب برای راه اندازی یک سیستم فاضلاب کارآمد در کارخانه‌ها ضروری است. چرا که سیستم‌های فاضلابی که در کارخانه‌ها نصب می‌شوند، دارای بخش‌های مختلفی هستند و سپتیک فاضلاب نیز یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک سیستم فاضلاب است. برای نصب سیستم فاضلاب در کارخانه‌های بزرگ روش‌های مختلفی وجود دارد. هر کارخانه‌ای بسته به نیاز و شرایط خود باید یک روش را برای نصب سیستم فاضلاب انتخاب کند. ما در ادامه برخی از بهترین روش‌های نصب سیستم‌های فاضلاب را نام برده‌ایم. 


روش‌های نصب سیستم فاضلاب در کارخانه‌های بزرگ


برای نصب سیستم فاضلاب در کارخانه‌های بزرگ روش‌های مختلفی وجود دارد. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. این که کدام یک از روش‌های نصب بهتر خواهد بود، بستگی به شرایط و همچنین بودجه کارخانه برای نصب سیستم دارد. برخی از بهترین روش‌های نصب سیستم‌های فاضلاب عبارت‌اند از:


لوله پلیکا


حفر سراسری و نصب لوله پلیکا


اولین و ساده‌ترین راهی که می‌توان به کمک آن یک سیستم فاضلاب را در یک کارخانه راه اندازی کرد، حفر سراسری و نصب لوله‌های پلیکا است. این روش را روش سنتی راه اندازی سیستم فاضلاب نیز می‌نامند. در این روش ابتدا زمین به شکل خندق حفر می‌شود. خندق‌ها معمولاً عمیق و طولانی حفر می‌شوند تا سیستم فاضلاب بعدها باعث بروز مشکل نشود.


بعد از کندن خندق، محل نصب لوله پلیکا در انتها و ابتدا آن مشخص می‌شوند. سپس لوله‌ها در محل مشخص شده قرار می‌گیرند. بعدازاین که لوله‌های فاضلاب در جای خود قرار گرفتند، خندق به طور کامل پر می‌شود و سیستم فاضلاب کارخانه آماده استفاده است. از مهم‌ترین مزیت‌هایی که نصب سیستم فاضلاب به روش حفر سراسری دارد، می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:


  • نصب بسیار ساده و بدون نیاز به طرح‌های پیچیده در زمان نسبتاً کوتاه

  • هزینه کمتر نصب سیستم فاضلاب به لطف ساختار ساده این روش

  • امکان تعمیر و یا ایجاد تغییر راحت‌تر در سیستم فاضلاب با گذشت زمان


البته نکته‌ای که باید به آن اشاره کنیم، این است که روش حفر سراسری برای نصب سیستم فاضلاب در کارخانه دارای معایبی نیز است. مهم‌ترین مشکل این روش نیاز داشتن به فضای نسبتاً زیاد است. همچنین درصورتی‌که طرح به‌درستی اجرا نشود، امکان بروز مشکلات زیست محیطی نیز وجود دارد. برای مثال حفر خندق‌های بسیار بزرگ می‌تواند باعث بروز مشکلات محیطی شود. همچنین نفوذ فاضلاب به دلیل ترک‌خوردن و شکستن لوله پلیکا فاضلاب از جمله عواملی است که در این روش نصب، محیط‌زیست را تهدید می‌کند.


نصب لوله‌های انعطاف‌پذیر


یکی دیگر از روش‌های نصب سیستم فاضلاب در کارخانه‌ها، استفاده از لوله‌های انعطاف‌پذیر است. در این روش از لوله‌های انعطاف‌پذیری استفاده می‌شود که از پلاستیک مقاوم ساخته شده‌اند. لوله‌های انعطاف پذیر نمی‌شکنند و می‌توانند تا حد زیادی بدون مشکل خم شوند. استفاده از چنین لوله‌هایی برای نصب می‌تواند به نصب یک سیستم فاضلاب کارآمدتر کمک کند. برخی از مزایای نصب سیستم فاضلاب از طریق این روش عبارت‌اند از:


  • آزادی بیشتر در طراحی سیستم فاضلاب به لطف لوله‌های انعطاف‌پذیر

  • عدم نیاز به حفر خندق‌های بسیار طولانی و عمیق که به محیط‌زیست آسیب می‌زنند.

  • کاهش هزینه نصب و مدت‌زمان اجرا نسبت باقی روش‌ها


این روش تقریباً معایب روش قبلی را برطرف کرده است. اما همچنان مشکلات خاص خود برای نصب دارد. برای مثال هزینه برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای سیستم‌های فاضلابی که با لوله‌های انعطاف‌پذیر نصب می‌شوند، بیشتر است. همچنین سیستم‌های فاضلابی که از طریق این روش در کارخانه‌ها نصب می‌شوند به مراقبت و نگهداری بیشتری نیاز دارند. چرا که امکان بروز مشکل در صورت طراحی نادرست در آن‌ها بیشتر است. طراحی نادرست می‌تواند موجب شکستگی لوله‌ها و همچنین خرابی سیستم فاضلاب شود.


خرید سپتیک فاضلاب


خرید سپتیک فاضلاب و نصب آن در زمین


یکی از روش‌های نصب سیستم فاضلاب برای کارخانه‌هایی که با محدودیت فضا مواجه هستند، نصب سپتیک فاضلاب در زمین است که به آن حفر تانک نیز گفته می‌شود. در این روش شما با خرید سپتیک فاضلاب و نصب آن در زمین دارای یک سیستم فاضلاب خواهید شد. بعد از نصب سپتیک فاضلاب در زیر زمین، فاضلاب از کارخانه شما به سپتیک هدایت خواهد شد و سپس از طریق لوله پلی اتیلن به سیستم فاضلاب شهری انتقال می‌یابد. از مهم‌ترین مزیت‌های این روش می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:


  • عدم نیاز به فضای زیاد برای نصب سیستم فاضلاب

  • عدم نیاز به حفر خندق‌های طولانی و بزرگ در زمین

  • امکان نصب سیستم فاضلاب در مکان‌های با محدودیت دسترسی به فضای سطحی


درست مانند دیگر روش‌ها، در کنار مزایایی که از این روش دریافت می‌کنید، یک سری معایب نیز وجود دارد. از مهم‌ترین معایب این روش می‌توانیم به هزینه اجرای بالا، نیاز به مراقبت مداوم از سپتیک فاضلاب و همچنین نیاز به فضای مخصوص برای نصب سپتیک اشاره کنیم.


حفر تونل


حفر تونل را می‌توان یکی از پیشرفته‌ترین و بهترین روش‌های موجود برای نصب سیستم فاضلاب در کارخانه‌های بزرگ دانست. این روش بیشتر برای کارخانه‌هایی مناسب است که علاوه بر محدودیت فضای سطحی، با محدودیت فضای زیرزمینی نیز مواجه هستند.


در روش حفر تونل، می‌توان تونل‌های زیرزمینی با عمق نه‌چندان زیادی حفر کرد که لوله‌های فاضلاب درون این تونل‌ها قرار می‌گیرند. در این روش فاضلاب کارخانه به لوله‌ها منتقل و از آن جا مستقیم به سیستم فاضلاب شهری یا تصفیه‌خانه منتقل خواهد شد. از مهم‌ترین مزایای نصب سیستم فاضلاب به روش حفر تونل می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:


  • استفاده بهینه از فضا چه به‌صورت زیر زمینی و چه به‌صورت سطحی

  • عدم نیاز به حفر خندق‌های طولانی و عمیق در زمین

  • امکان نصب در مناطق با محدودیت فضا


هر چند که این روش جزو جدیدترین و بهترین روش‌های نصب سیستم فاضلاب در کارخانه محسوب می‌شود، اما معایب خاص خود را نیز دارد. از مهم‌ترین معایب نصب سیستم فاضلاب از طریق حفر تونل می‌توانیم به هزینه اجرایی بسیار بیشتر نسبت به روش‌های سنتی اشاره کنیم. پیچیدگی بیشتر و نیاز به مراقبت و نگهداری مداوم نیز از جمله مشکلات نصب سیستم فاضلاب به روش حفر تونل است.


لوله پلی اتیلن


استفاده از لوله پلی اتیلن در سیستم فاضلاب کارخانه‌ها


یکی از بهترین کارهایی که می‌توان برای نصب سیستم فاضلاب در کارخانه‌ها انجام داد، استفاده از لوله پلی اتیلن به‌جای لوله‌های سنتی فلزی و سرامیکی است. لوله‌های پلی اتیلن مزایایی را ارائه می‌دهند که می‌توانند مقاومت و کارایی سیستم فاضلاب شما را به میزان قابل توجهی بهبود دهند. مقاومت بسیار بالا در برابر عوامل فیزیکی و شیمایی، مقاومت بالا در برابر خوردگی، انعطاف‌پذیری بسیار خوب و تجزیه‌نشدن در اثر مواد آلی و شیمیایی موجود در فاضلاب تنها بخشی از مزایای لوله‌های پلی اتیلن است.


البته قبل از این که لوله‌های پلی‌های اتیلن را برای نصب در سیستم فاضلاب کارخانه خود انتخاب کنید، باید بدانید که هزینه اجرایی پروژه با این لوله‌ها بیشتر است. همچنین لوله‌های پلی اتیلن به مهارت و تخصص بیشتری نسبت به لوله‌های معمولی برای نصب نیاز دارند.


سطوح تصفیه فاضلاب کارخانه‌ها


تصفیه فاضلاب کارخانه‌های بزرگ برای حفظ سلامت محیط‌زیست ضروری است. فرایند تصفیه فاضلاب کارخانه‌های بزرگ دارای چهار مرحله اصلی است که به ترتیب انجام می‌شود. چهار مرحله تصفیه فاضلاب کارخانه به شرح زیر است:


پیش‌تصفیه


اولین گام از تصفیه فاضلاب کارخانه‌ها، مرحله پیش‌تصفیه است. در این مرحله بیشتر مواد جامد بزرگ در فاضلاب پاک‌سازی می‌شوند. چرا که با ورود این مواد جامد بزرگ به سیستم تصفیه‌خانه، امکان بروز مشکل و آسیب رسیدن به تجهیزات وجود دارد. برای همین پیش از انجام هر گونه عمل شیمیایی، ابتدا با استفاده از فیلترها و محفظه‌های شنی، مواد جامد بزرگ موجود در فاضلاب حذف می‌شوند.


تصفیه ابتدایی


در تصفیه ابتدایی مواد شناور و ساکن شونده‌ای که در آب وجود دارد حذف می‌شود. در این مرحله حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از این مواد به کمک عوامل شیمیایی حذف می‌شوند و ۳۰ درصد باقی‌مانده به‌صورت لجن در کف آب رسوب می‌کند.


تصفیه ثانویه


در تصفیه ثانویه تمامی مواد آلی که می‌توانند به محیط‌زیست آسیب برسانند، طی فرایندهای هوازی بیولوژیکی تا ۸۵ درصد حذف می‌شوند.


تصفیه نهایی


در مرحله تصفیه نهایی تقریباً تمامی مواد جامد باقی‌مانده و همچنین مواد جامد محلول از فاضلاب حذف می‌شوند. مرحله تصفیه نهایی، بیشتر برای بهبود کیفیت آب تصفیه شده است تا تمامی استانداردهای تخلیه رعایت شوند. در تصفیه نهایی از مواد ضدعفونی‌کننده مانند کلر، ازن و همچنین نور UV استفاده می‌شود تا هر گونه میکروب موجود در آب از بین برود.


نکات مهم در نصب سیستم فاضلاب در کارخانه


برای نصب سیستم فاضلاب در کارخانه باید به یک سری نکات کلی توجه کنید. توجه به این نکات می‌تواند در نصب یک سیستم فاضلاب کارآمد به شما کمک بسیار زیادی کند. این نکات عبارت‌اند از:


  • بازدهی و بهینه‌سازی: مهم‌ترین نکته‌ای که قبل از نصب سیستم فاضلاب در کارخانه‌های بزرگ باید به آن توجه داشت، بازدهی و بهینه‌سازی سیستم فاضلاب است. سیستم فاضلابی که در کارخانه نصب می‌کنید، باید جریان مناسبی داشته باشد و تلفات آب و انرژی را به حداقل برساند.

  • ماندگاری: در نصب سیستم فاضلاب حتماً باید به میزان دوام و پایداری آن دقت داشته باشید. برای افزایش ماندگاری سیستم فاضلاب باید از بهترین تجهیزات و لوله‌ها استفاده کنید. همچنین طراحی بهینه و نصب صحیح لوله‌ها به یکدیگر می‌تواند به ماندگاری هر چه بیشتر سیستم فاضلاب کمک زیادی کند.

  • توجه به استانداردها و قوانین: نصب سیستم فاضلاب در کارخانه دارای قوانین و استانداردهای مخصوص به خود است. به همین دلیل قبل از اجرای پروژه و نصب سیستم فاضلاب حتماً با قوانین و استانداردهای این حوزه آشنا شوید تا بعدها به مشکل برنخورید.


جمع‌بندی


داشتن سیستم فاضلاب نیاز ضروری هر کارخانه‌ای است. برای نصب سیستم‌های فاضلاب در کارخانه‌ها روش‌های مختلفی مانند حفر تونل، حفر خندق و نصب سپتیک فاضلاب، حفر سراسری و استفاده از لوله‌های انعطاف‌پذیر وجود دارد. هر کدام از این روش‌ها دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند و بسته به شرایط هر کارخانه، یک روش نصب می‌تواند به روش دیگری ارجحیت داشته باشد. سعی کردیم تا شما را با این روش‌های نصب آشنا کنیم و برخی از مهم‌ترین نکاتی که در نصب سیستم فاضلاب کارخانه‌ها باید به آن‌ها توجه کنید را نام ببریم.

source

viraje.ir

توسط viraje.ir