چین و اسلواکی در بحبوحه اختلافات تجاری اتحادیه اروپا، روابط نزدیکتری برقرار میکنند.
به گزارش مجله ماشین، چین و اسلواکی روز جمعه در جریان سفر رابرت فیکو، نخستوزیر اسلواکی به پکن برای راهاندازی یک مشارکت راهبردی جدید، اعلام کردند که روابط تجاری و سرمایهگذاری را تقویت خواهند کرد و در مورد لزوم صلح در اوکراین صحبت کردند.
شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، گفت که شرکتهای قدرتمند چینی را برای سرمایهگذاری در اسلواکی تشویق خواهد کرد و از شرکتهای اسلواکی برای کاوش در بازار چین دعوت کرد.
اسلواکی تحت رهبری فیکو، علاقهمند به برقراری روابط نزدیکتر دوجانبه و اقتصادی با کشورهای غیرعضو اتحادیه اروپا، از جمله چین که بزرگترین شریک تجاری آن خارج از این بلوک ۲۷ کشوری است، و همچنین روسیه بوده است.
خبرگزاری رسمی شینهوآ گزارش داد که به گفتهی شی، چین همکاری با اسلواکی را در زمینههایی مانند انرژیهای جدید، حملونقل و لجستیک و همچنین زیرساخت تقویت خواهد کرد.
بر اساس بیانیه مشترک، هر دو طرف توافق کردند که همکاری در بخشهای توسعه سبز را عمیقتر کنند و فرصتهای فناوری سبز را بررسی کنند.
فیکو گفت که این سفر، بزرگترین هیئت دولت و تجارت اسلواکی تا به حال به یک کشور است که نشاندهنده تعهد دولت این کشور به روابط با پکن است.
فیکو پیش از سفر، این دیدار را با توجه به تصمیم کمیسیون اروپا، که بر سیاست تجارت اتحادیه اروپا نظارت دارد، برای اعمال تعرفه بر خودروهای برقی ساخت چین، «حیاتی» توصیف کرده بود.
اسلواکی یکی از پنج کشور عضو اتحادیه اروپا بود که با تعرفهها مخالفت کرد و روی سرمایهگذاری چین برای کمک به ساخت کارخانهی باتری خودروی برقی حساب باز کرد.
شرکت چینی تولیدکننده باتری لیتیوم، Gotion High Tech، و شریک اسلواکیایی آن، InoBat، با توجه به برقی شدن صنعت خودروسازی اسلواکی، ۱.۲ میلیارد یورو (۱.۳ میلیارد دلار) در این کارخانه سرمایهگذاری کردهاند.
ایالات متحده انتظار دارد نیروهای کره شمالی در روسیه به زودی وارد جنگ علیه اوکراین شوند.
اسلواکی که مدلهای فولکسواگن را برای صادرات تولید میکند، پس از تصمیم اتحادیه اروپا در مورد خودروهای برقی ساخت چین، در مورد گرفتار شدن در تعرفههای تلافیجویانه محتاط است. پکن با احتمال وضع عوارض بر خودروهای بنزینی با موتور بزرگ اتحادیه اروپا اشاره کرده است.
شی با اشاره به جنگ در اوکراین که اسلواکی با آن مرز مشترک دارد، گفت که چین از تلاشهای مشترک برای ترویج گفتگوهای صلح استقبال میکند.
فیکو پس از دیدار با شی در فیسبوک نوشت که چین میتواند در مورد درگیری اوکراین «نقش تعیینکنندهای» ایفا کند. فیکو مانند ویکتور اوربان، رهبر مجارستان، از سیاستهای اتحادیه اروپا در مورد اوکراین انتقاد کرده و با تحریمهای روسیه مخالفت کرده است.
بیانیه مشترک حاکی است که دو طرف بر این باورند که همکاری بین چین و کشورهای اروپای مرکزی و شرقی «مکمل مفیدی» برای روابط چین و اتحادیه اروپا است.
برچسب ها: اروپاچین
لینک کوتاه نوشته
اسلواکی با حمایت چین به قطب جدید خودروهای برقی تبدیل میشود
کپی لینک
source