Wp Header Logo 971png


منتشر شده در 08 آذر 1403 ساعت 15:00


تاثیر افزایش قیمت خودروهای داخلی بر بازار چگونه بود

اواخر آبان بود که ایران خودرو و سایپا پس از مدت ها قیمت محصولات خود را در کارخانه افزایش دادند. اما تاثیر این افزایش قیمت ها در بازار آزاد چگونه بود؟

با پافشاری خودروسازان دولتی سرانجام اصلاح قیمت ها در کارخانه انجام شد و قیمت ها به روزرسانی شد تا افزایش را برای تمامی محصولات ایران خودرو و سایپا در کارخانه شاهد باشیم. قیمت محصولات ایران خودرو بصورت میانگین ۳۳ درصد و قیمت محصولات سایپا بصورت میانگین ۲۸ درصد در کارخانه گران شد و با این تغییرات هر دو خودروساز به فرار از زیان ده بودن و تجمیع زیان انباشته امیدوار شدند. اما حالا می خواهیم تاثیر این افزایش قیمت را در بازار بررسی کنیم. پیش از اعمال افزایش قیمت ها بسیاری از مردم بر این باور بودند که افزایش قیمت محسوس می تواند بازار را آشفته کند و قیمت بازار را بصورت نجومی افزایش دهد اما بررسی ها نشان می دهد که اگرچه افزایش قیمت در کارخانه باعث افزایش قیمت ها در بازار شد اما در نهایت بازار در حال جهت گیری به سمت تعدیل قیمت است.

رکود بازار را کنترل کرد

بررسی قیکت های دو محصول از ایران خودرو و سایپا نشان می دهد که با اعلام قیمت های جدید، قیمت هر دو محصول بصورت هیجانی افزایش داشته است اما پس از گذشت چند روز قیمت ها کاهشی شده و در حال تعدیل است. بزای مثال قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک برای ۲.۳ روز تا بالای یک میلیارد هم رسید اما حالا تا بازه ۹۵۰ تا ۹۷۰ میلیون تومان تعدیل شده است و انتظار می رود این قیمت باز هم پایین تر بیاید. در مورد سایپا اطلس هم همین روند را شاهد بوده ایم و پس از افزایش قیمت هیجانی، تعدیل قیمت را شاهد هستیم. رکود سنگین پیش از افزایش قیمت ها باعث شد تا بازار با اصلاح قیمت به هم نریزد و در نهایت افزایش قیمت در بازار تا جای ممکن کنترل شود.

خداحافظی با سود نجومی در خرید خودرو

بازار خودرو در ماه های اخیر محلی برای کسب سود نجومی شده بود. مشتریان در لاتاری های خودرویی ثبت نام می کردند و اگر خوش شانس بودند، سود بسیار خوبی نسیبشان می شد. اما حالا دیگر خبری از آن سود نجومی نیست و اختلاف قیمت بازار و کارخانه برای خودروهای داخلی کم شده است. بررسی ها نشان می دهد قیمت بازار محصولات ایران خودرو در بازار افزایش ۵ درصدی داشته اند اما روند قیمت ها رو به کاهش است. در مورد سایپا هم حتی برای اطلس G که عرضه محدودتری داشته افزایش ۹ درصدی را در بازار شاهد هستیم که آن هم روند کاهشی دارد.

به عبارت ساده تر بازار خودرو دیگر برای سرمایه گذاران راضی کننده نیست و انتظار می رود با کوچ سرمایه های خرد سرگردان، حتی کاهش و ثبات بیشتری را در این بازار شاهد باشیم. همچنین در صورت تداوم رکود فعلی و افزایش عرضه، هیچ بعید نیست در چند ماه آینده شاهد شرایط فروش های قسظی و لیزینگی توسط ایران خودرو و سایپا برای محصولاتشان باشیم.

source