به گزارش پرشین خودرو، برنامهریزی شرکتهای بزرگ در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی و همچنین شرکتهای داخلی کشورمان نشان از میل آنان برای توسعه خودروهای پلاگین هیبرید به عنوان یک برنامه بلند مدت دارد که میتواند صنعت حمل و نقل را دست خوش تغییراتی بسیار از حیث کاهش مصرف سوخت، بهبود بهرهوری و کاهش هزینههای تولید نماید و در آینده نزدیک، فصل جدیدی از فرهنگ رانندگی را به وجود بیاورد.
خودروهای پلاگین هیبرید با ترکیبی از موتورهای بنزینی و برقی که دارای بسته باتری لیتیومی نسبتا بزرگی هستند، به جهت مزایای پرتعداد به نسبت خودروهای بنزینی سنتی از جمله کاهش مصرف سوخت، قدرت و گشتاور بیشتر، پیمایش بسیار گسترده، آلودگی هوای کمتر، کاهش هزینههای خانوار، رانندگی هوشمند و معافیتهای مالیاتی و قانونی به سود تولیدکنندهها و مصرفکنندهها، در کشورهای اروپایی، آمریکا و به خصوص در چین محبوب شدهاند.
رشد قابل توجه خودروهای پلاگین هیبرید در جهان
مقابله با خودروهای پرمصرف با حجم موتور بالا که به علت مصرف بنزین بالا از قرن بیستم میلادی در آمریکا و اروپا شروع شد، امروزه با مشارکت و فشار دولتها توانسته خودروسازها را به سوی تولید خودروهای پاک سوق دهد.
آمار تولید و عرضه خودروهای پلاگین هیبرید نشان از رشد چشمگیر و افزایش سهم این خودروها در جهان دارد. کارشناسان بر پایه اشتیاق مصرف کنندگان و آمارهای تولید در یک دهه گذشته، بازار جهانی خودروهای پلاگین هیبرید را در سال ۲۰۲۴ در حدود ۳۶.۶۲ میلیارد دلار تخمین زدهاند.
آنان بر این باورند در سال ۲۰۳۴ این عدد به ۱۹۳.۸۰ میلیارد دلار خواهد رشد که نشاندهنده رشد سالانه ترکیبی ۱۸.۳ درصد از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۴ است.
رشد تقاضا برای خودروهای پلاگین هیبرید
اگر چه تولید خودروهای برقی به علت انتشار گازهای گلخانهای گزینه بسیار ایدهآلی برای دولتها و کشورها به شمار میرود، اما مصرف کنندگان و سازندهها به علت در دسترس بودن خودروهای پلاگین هیبرید در تمام نقاط که برخواسته از قابلیت خود شارژ شوندگی باتری از طریق موتور بنزینی است، با استقبال هر دو گروه سازنده و مصرف کننده همراه است.
پلاگین هیبریدها به علت برخورداری از باتری نسبتا بزرگ و موتور برقی، برای سفرهای کوتاه شهری عملکردی عالی دارند، در حالی که موتور بنزینی این خودروها برای سفرهای طولانیتر یا زمانی که باتری تخلیه شده است، وارد عمل میشود. این سیستم دوگانه قدرت نهتنها انتشار گازهای گلخانهای را کاهش میدهد بلکه اضطراب ناشی از اتمام باتری خودروهای تمام برقی هم خبری نیست.
جذابیت خودروهای پلاگین هیبرید برای سازنده و مصرف کننده
کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه، اسپانیا و ایالات متحده و کانادا در آمریکای شمالی و همچنین چین، کره جنوبی، ژاپن و استرالیا در آسیا و اقیانوسیه از بزرگترین بازیگران صنعت خودروهای پلاگین هیبرید به شمار می روند که به علت مزایای پرتعداد این خودروها، سهم بزرگی را اشغال کرده و در حال گسترش بازارهای هدف هستند.
با سرمایه گذاری هر چه بیشتر شرکتها و دولتها و در دسترس بودن دانش فنی و مهندسی خودروهای پلاگین هیبرید و توجیهاتی مانند توان و پیمایش بیشتر و آلایندگی کمتر، به شمار علاقه مندان به این تکنولوژی افزوده میشود.
امروزه در کشورمان هم شرکت و برندهایی مانند فونیکس NEV با قدرت و جدیت بالایی در حال تنوع بخشیدن به سبد محصولات خود با عرضه خودروهای پلاگین هیبرید و برقی هستند و مصرف کنندگان با فاصله اندکی به نسبت کشورهای توسعه یافته، از این تکنولوژی بهره مند شدهاند و می توانند از رانندگی با این سبک از خودروها لذت ببرند.
source