#image_title

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، علی بهرامی در نخستین همایش قطعه سازان زنجیره تامین شرکت کرمان موتور، مهم‌ترین ویژگی کادک در همکاری با شرکت های قطعه سازی را کارکردن به شکل تک سورس دانست.

وی تصریح کرد: ما در کرمان موتور، بیش از یک شریک در تولید یک قطعه نمی‌خواهیم که کاری بسیار سخت است. البته به واسطه بحث ظرفیت و برخی محدودیت‌ها در برخی از قطعات به دنبال سورس‌های دیگر می‌رویم که یک استثناء است.

بهرامی با تاکید بر اینکه همواره منافع اقتصادی قطعه سازان را در همکاری با کرمان موتور دیده‌ایم، متذکر شد: مهمترین اصل ما در کادک این است که چنانچه در کیفیت تولید هر یک از قطعه سازان زنجیره تامین اشکالی شناسایی شد، تکرار نشود.

مدیرعامل کادک با توجه به اینکه اساسا کپی‌سازی قطعات فرایندی است که افت کیفیت را شامل می‌شود، اضافه کرد: ما همواره بهبود مستمر را در روند تولیدات دنبال می‌کنیم و با توجه به اینکه هم کرمان موتور و هم قطعه سازان از بخش خصوصی هستند، پشت هیچ قرارداد و توافقمان هیچ انتظاراتی تعریف نخواهد شد.

علی بهرامی

بهرامی شرایط فعلی که شاهد بزرگ شدن زنجیره تامین هستیم را به صلاح صنعت خودروسازی و کشور ندانست و گفت: حتی بزرگ شدن کادک هم خوب نیست و ما باید به سمت تیرینگ شدن قطعه سازان حرکت کنیم. اساسنامه تیرینگ کادک در سال آینده تهیه و تدوین می‌شود.

بهرامی با انتقاد از برخی شرکت‌های قطعه سازی داخلی که در هفت تا هشت سال گذشته حرکت رو به رشدی نداشتند، بیان کرد: تعدادی از قطعه سازان هنوز نمی‌خواهند از پراید، پژو و سمند خارج شوند و چنانچه ما قرار باشد به توافقی با شرکتی برسیم نیازمند موفقیت قطعه سازی مذکور در کسب تکنولوژی و دانش تولید روز هستیم تا ضعف‌های موجود جبران شود.

مدیرعامل کادک در بخش دیگری از سخنان خود قیمت برخی قطعات قطعه سازان داخلی را بین ۴۰ تا ۴۵ درصد نسبت به نمونه وارداتی حتی با هزینه حمل و گمرکی گران‌تر اعلام کرد و گفت: متاسفانه در برخی شرکت‌ها هنوز ادبیات قیمت تمام شده و رقابتی کردن قیمت پیاده نشده است.

وی خواستار مهندسی قیمت در صنعت قطعه سازی همانند جایگاهی که برای مهندسی تولید و مواد و … تعریف می‌شود، شد و گفت: چنانچه قابلیت رقابت در تولیدات نداشته باشیم مفهوم ساخت داخل زیر سوال می‌رود و اکنون ۳۰ تا ۴۰ درصد قطعات نیازمند بازنگری در قیمت گذاری است.

مدیرعامل کادک از هفت شاخص مهم با عنوان الزامات زنجیره تامین ۲۰۲۵ نام برد و گفت: اثر موثر هوش مصنوعی، بحث داده‌ها، مزیت رقابتی، مدیریت ریسک، محیط زیست و منابع انسانی باید بیش از پیش در روند فعالیت‌های زنجیره تامین مورد توجه ما و قطعه سازان قرار گیرد.

بهرامی همچنین با بیان اینکه حال مردم ما با خودرو ایرانی خوب نیست، تاکید کرد: رسالت ما و تیم کادک این است تا با برنامه‌ریزی صحیح و عملکرد مطلوب، حال جامعه را با تولید و عرضه خودروهای مناسب، خوب کنیم.

source