منتشر شده در 15 دی 1403 ساعت 15:00
نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد محل زندگی افراد میتواند تاثیر بسزایی در میزان وابستگی آنها به خودرو و همچنین رضایت از زندگی داشته باشد. در حالی که ساکنان شهرهای بزرگ میتوانند به راحتی از آپارتمان خود خارج شده و به فروشگاههای اطراف مراجعه کنند، ساکنان مناطق حاشیهای و روستاها ممکن است کیلومترها از نزدیکترین فروشگاه یا پمپ بنزین فاصله داشته باشند. این تفاوت میتواند کیفیت زندگی را به اشکال مختلف تحت تأثیر قرار دهد.
رابطه وابستگی به خودرو و رضایت از زندگی
به گزارش آخرین خودرو، در این تحقیق افراد بزرگسال ساکن مناطق شهری و حومه مورد ارزیابی قرار گرفتهاند. طبق یافتههای این مطالعه، زمانی که استفاده از خودرو برای انجام فعالیتهای خارج از خانه بیش از ۵۰ درصد شود، رضایت افراد از زندگی به تدریج کاهش مییابد. البته، در برخی شرایط استفاده از خودرو میتواند سطح رضایت را افزایش دهد.
آنطور که نشریه گاردین از قول نویسنده اصلی این تحقیق یعنی رابابه سعدوی گزارش کرده، استفاده گاه به گاه و تفریحی از خودرو میتواند رضایت از زندگی را در افراد افزایش دهد. اما اگر فردی مجبور باشد به خاطر شرایط شغلی یا محل سکونت بیش از حد رانندگی کند، سطح شادی و رضایت از زندگی در وی پایین میآید. نویسنده اصلی این تحقیق اضافه کرده وابستگی شدید به خودرو هزینههایی به همراه دارد و این هزینهها به مرور مزایای آن را تحت الشعاع قرار خواهند داد.
راهکارها و توصیههای این تحقیق برای افزایش میزان شادی
یکی از سادهترین راهحلهای پیشنهادی برای کاهش وابستگی به خودرو، تغییر مکان زندگی عنوان شده است! این مطالعه پیشنهاد میکند برنامهریزان شهری و تصمیمگیرندگان باید به سمت ترویج شیوههای حمل و نقل چندگانه و الگوهای کاربری زمین حرکت کنند تا وابستگی به خودرو در میان مردم کاهش پیدا کند. از دید پژوهشگران، با این کار اثرات منفی احتمالی بر میزان رضایت ذهنی افراد کمرنگتر میشود.
source