#image_title

در هر سازمانی، افراد مختلفی مشغول به کار هستند و هر کدام وظایف شغلی مخصوص به خود را دارند. تفاوت مدیر کل با مدیر عامل سازمان بیشتر در میزان گستردگی حوزه کاری این دو است.مدیر عاملان  وظیفه هدایت کلی سازمان را به عهده داشته و چشم انداز های کلی، نسبت به مسائل دارند؛ وظایف مدیر عامل چیزی فراتر از مدیریت پروژه و فعالیت های تک محوری با هدفی واحد است. شناختن وظایف هر کدام از این دو دسته از مدیران و وظایفشان به ما کمک می کند؛ درک بالاتری نسبت به مسئولیت های شغلی و نحوه کار سازمان داشته باشیم. و اگر روزی خواستیم در جایی استخدام شویم یا برای استخدام نیروی جدید، به عنوان مدیر سازمان دست به اقداماتی بزنیم؛ بدانیم هر فردی را باید در کجا بگنجانیم و با توجه به آن مسئولیت، آن فرد باید دارای چه ویژگی هایی باشد. برای اینکه بدانید تفاوت مدیر کل با مدیر عامل چیست با ما همراه باشید.

وظایف مدیر کل       

تفاوت مدیر کل با مدیر عامل             

این عنوان، عنوانی نیست که تنها به یک نفر اطلاق شود؛ همه سازمان ها هم مدیر کل ندارند. سازمان های بزرگ که مشتریان متعدد داشته و سطح بیزینسشان بسیار گسترده است؛ چند فرد را به عنوان مدیر کل برای رسیدگی به کار کار مندان و نظارت بر آن ها، استخدام می کند. مدیر کل ها مانند سرپرستان خانواده به امور مربوط به بخش خود رسیدگی می کند و کار مندان را راهنمایی کرده و عملکرد شان را مورد ارزیابی قرار می دهند؛ بنبابراین مدیر کل باید دلسوز و حامی بوده و مهارت های ارتباطی گسترده ای داشته باشد. هر بخش بنابر مسئولیت شغلی یک مدیر کل جدا دارد. مدیر کل با افراد زیادی تعامل دارد و باید برای آن ها گزارش کاری بفرستد. وظایف و مهارت های کلی که مدیر کل دارد عبارت است از

  • نظارت بر اجرای وظایف روزانه کار کنان بخشی که تحت نظارت او هستند.
  • برنامه ریزی استراتژیک برای پیشبرد اهداف شغلی.
  • کسب مهارت و تحصیلات آکادمیک در رشته های تحصیلی مرتبط با مدیریت.
  • ارائه گزارش های دوره ای به مدیران بالا دست، مدیر عامل یا هیئت مدیره.

پس؛ عمده ترین تفاوت مدیر کل با مدیرعامل می تواند در گستردگی وظایف و تفاوت ابعاد چشم انداز ها باشد.

وظایف مدیر عامل                   

شاید این عنوان را از مدیر عامل بیشتر شنیده باشید؛ زیرا معمولا افراد خارج شرکت و صاحبان بیزینس بیشتر با مدیر عامل در ارتباطند و مسائل کلی و تصمیمات حیاتی برای حفظ سیستم و رشد و توسعه کسب و کار به مدیر عامل مربوط است نه به مدیر کل، مدیر کل بیشتر وظایف و نقش های درون سازمانی را بر عهده دارد. بخش عمده ای از تفاوت مدیر کل با مدیر عامل، در وظایفشان است؛ مدیر عامل معمولا مسئول آینده است و باید در  طول مسیر شغلی  ،استراتژی های بلند مدت بچیند، تصمیمات مهم بگیرد و چشم اندازش به انتهای جاده کسب و کار باشد. مدیر عامل باید سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کاری که به عنوان مشتری وارد سازمان می شوند در تعامل بوده و برای این افراد گزارش کار بفرستد. وظایف و مهارت های کلی  مورد نیاز مدیر عامل عبارتند از:

  • آنالیز همواره ی پیشرفت شغلی؛
  • ارائه چشم اندازهای گستره متناسب با اهداف بیزینس؛
  • نظارت بر کار مدیران  اجرایی بخش های مختلف و مدیران کل
  • بررسی خطرات و ریسک های موجود
  • دادن گزارش منظم از روند پیشروی پروژه ها به مشتریان.
  • تصمیم گیری های خطیر مالی و ارزیابی میزان بازدهی شرکت.
  • داشتن مدرک در زمینه تخصصی کسب و کار و افزایش مهارت های رهبری و سازماندهی.

همانطور که تا الان متوجه شده اید؛ تفاوت مدیر کل با مدیر عامل این است که وظایف بزرگ تر  و جدی تری بر دوش مدیر عامل بوده و رتبه و میزان حقوق دریافتی وی در سلسله مراتب اداری، بالا تر و بیشتر است. یکی از مهمترین مهارت هایی که مدیر عامل باید آن را داشته باشد، توانایی حل مسئله و مدیریت بحران است؛ زیرا مسئولیت شغلی بسیار حساسی را بر عهده گرفته است.

 تفاوت های کلی مدیر کل با مدیر عامل

 تفاوت های کلی

عمده ترین تفاوت مدیر کل با مدیر عامل، در این است که اولی بیشتر نقش نظارتی داشته و دومی بیشتر نقش مدیریت را بر عهده دارد. سهم مدیر کل، در فعالیت های اجرایی بیشتر بوده و باید مهارت های رهبری، تعامل و سازماندهی را به خوبی فرا گیرد؛ مدیر عامل نیز باید آینده نگر باشد و توانایی برنامه ریزی استراتژیک را در خود پروش دهد. یکی دیگر از موارد تفاوت مدیر کل با مدیر عامل در رتبه بندی، میزان حقوق و جدی بودن وظایف مدیر عامل نسبت به مدیر کل است.

جمع بندی

تفاوت مدیر کل با مدیر عامل، موضوع مورد بحثی است که ممکن است همگان درباره آن اطلاع کافی نداشته باشند در این مقاله یاد گرفتیم؛ تفاوت های عمده مدیر کل با مدیر عامل در جدی بودن وظایف، گستردگی سطح اعمال وظایف و مسئولیت های تعاملی و تخصصی است که هر کدام ممکن است با آن رو به رو شوند.

source

By viraje