#image_title

کیفیت زندگی کاری ، همان مقیاسی است که شما رضایت کاری خود را با آن اندازه گیری  می کنید؛ به عبارتی میزان رضایت شغلی که در زندگی کاریتان کسب می کنید. همانطور که می دانید میزان رضایتی که شما از زندگی شغلی خود دارید، بر زندگی اجتماعی و فردی شما نیز تاثیرات مستقیم خواهد گذاشت. اگر محیط کار، محیطی امن و آرام باشد و رئیستان به نیاز های فردی و اجتماعی شما مانند: نیاز به فراغت، انعطاف پذیری در کار و پرداختن به مشکلاتی  که در زندگی شخصی یا کاری خود با آن ها مواجه می شوید؛ توجه کافی داشته باشد؛ تبریک می گویم! شما زندگی کاری با کیفیتی دارید و به احتمال زیاد، از کارتان احساس رضایت و شادمانی دارید؛ همین موضوع به بهره وری شغلی و افزایش میزان رضایت شما از کار و زندگی بیرون از کار می انجامد.

فاکتور هایی که به ما می گویند کیفیت زندگی کاریمان بالاست.

کیفیت زندگی کاری

کیفیت زندگی کاری، مانند هر مفهوم دیگری معیار هایی برای شناسایی و سنجش دارد.به عبارتی؛ سنگ محکی وجود دارد که به شما می گوید طلای کیفیت زندگی کاری شما، چند عیار است؟ اگر درباره این موضوع که زندگی کاریتان به اندازه ای که فکر می کنید و انتظارش را دارید؛ با کیفیت و متعادل هست یا نه، به خصوص اگر به تازگی تحت عنوان استخدام نیروی جدید در سازمان یا موسسه ای مشغول به کار شدید؛ لطفا در این مقاله همراه باشید.

امنیت

 از جمله مشخصاتی که محیط کار به عنوان مهم ترین فاکتور باید دارا باشد؛ امنیت شغلی و روانی است.کارفرما یا مدیر عامل شما باید امنیت حداکثری را در شغل برای شما فراهم کند. شما نباید احساس کنید که در محیط کار نا آرام، مضطرب  و پر چالشی، مشغول به کار هستید یا این احساس به شما دست دهد که در معرض از دست دادن شغلتان هستید و تمام تلاش هایتان برای حفظ  امنیت شغلی و یا ارتقای شغلی بی نتیجه بوده و علی رغم همه کوشش هایتان به نتایج دلخواه دست نمی یابید. فراموش نکنید که عدم امنیت شغلی و احساسی که برای شما به ارمغان می آورد؛ بر زندگی و لایف استایل شخصی شما تاثیر مستقیم دارد.

تعادل میان کار و زندگی

یکی از مولفه هایی که می تواند به شما نشان دهد که آیا کیفیت شرایط کاری شما بالاست یا خیر، میزان تعادلی است که میان کار و زندگی خود می یابید بدون آن که نیاز به تلاش خارق العاده برای ایجاد این تعادل داشته باشید. تعادل میان کار و زندگی، می تواند در میزان رضایت کلیتان از زندگی و جهان بینی شما ، نقش تعیین کننده را ایفا کند.

پس اگر همکاران و مدیران مسئول در محل کارتان این امکان را برای شما فراهم میکنند که مقداری از وقتتان را وقف زندگی شخصی کرده و از آن نیز غافل نشوید؛ کیفیت زندگی کاری شما بالاست و این عامل به عنوان مهم ترین عامل تعیین در کیفیت زندگی کاری می تواند به پیشرفت شغلی شما منجر شود.

کار و زندگی

برابری

در هر اجتماعی، برابری در دست یابی به موقعیت ها و رعایت حقوق انسانی، می تواند ما را از زیستن و پیشرفت در آن اجتماع خشنود کند و چشم انداز آینده را روشن تر خواهد کرد.

اگر در محل کارتان با شما به عنوان فردی از این اجتماع کوچک به خوبی و درستی رفتار می شود و موقعیت بالاتر شغلی به عنوان یک امتیاز اجتماعی، باعث نمی شود رفتار دیگران با فردی که آن را کسب کرده با شما متفاوت باشد. اگر در جلسات کاری و حتی در تایم استراحت، می توانید خود و نظراتتان را به خوبی و درستی ابراز کنید. کیفیت زندگی کاری شما بالاست و می توانید از این مسئله خشنود باشید.

امکان ارتقای شغلی

در یک محیط کاری سالم، باید برای شما امکان ارتقا و پیشرفت وابسته به میزان تلاشتان فراهم باشد. اگر روحیه رقابت پذیری دارید؛ بودن در محیط شغلی که امکان ارتقا شغلی باشد؛ می تواند به افزایش انگیزه های درونی در مسیر شغلی شما منجر شده و به رشد و شکوفاییتان کمک کند.

اثرات کیفیت زندگی کاری

اگر کیفیت، به میزانی که باید، بالا باشد؛ می تواند به نتایج شگفت انگیزی منجر شده و بر بقیه ابعاد زندگیتان؛ نیز تاثیر به سزایی بگذارد. رضایت از شغل که ثمره کیفیت زندگی کاری است از ما انسانی با انگیزه و تللاشگر می سازد. وقتی به صورت مستقیم نتایج درخشانی در کار کسب کنید؛ به مثابه یک گیمر حرفه ای در بازی زندگی پیش رفته و سعی دارید به مرحله بعدی راه یابید. هر چه سریع تر نشانه هایی که کیفیت زندگی کاری شما را می سنجند شناسایی کنید و در صورت نبودن نشانه های مذکور که در بالا مفصلا به آن ها پرداختیم؛ شاید فکر بهتر این باشد که به فکر تغییر شغل و قرار گرفتن در موقعیت شغلی ای که بیشتر با شما و ایده هایتان همخوانی دارد؛ باشید.

تعادل کار و زندگی؛ به مثابه مهم ترین اثر کیفیت زندگی کاری

تعادل

این نکته را از یاد نبرید که اگر نتوانید جایی برای فراغت و زندگی روز مره در میان روز کاریتان پیدا کرده یا تعطیلات مختص به خود را ندارید که در آن به کار های مورد علاقه تان بپردازید. شما نخواهید توانست بازدهی مطلوب را از کارتان به دست آورید در نتیجه کیفیت زندگی کاری شما تحت شعاع قرار گرفته و به شدت کاهش می یابد. همیشه شغلی را انتخاب کنید که به شما اجازه ایجاد تعادل لازم میان کار و زندگی را می دهد.                        

 جمع بندی

کیفیت زندگی کاری، عاملی تعیین کنده و مهم در انتخاب شغل است؛ اگر در محل کارتان مولفه هایی چون: احساس امنیت روانی، امکان ارتقای شغلی، برابری و فرصت برقراری تعادل میان کار و زندگی شخصیتان وجود دارد؛ شما در جایگاه درستی قرار گرفته اید؛ در غیر این صورت بهتر است به فکر تغییر شغل در جهت ارتقای زندگی شغلی خود بیفتید

source

By viraje