پاسخ به ۷ سوال کلیدی درباره موج درگیریهای خونین در سوریه
در روزهای گذشته، سوریه شاهد به راه افتادن موج جدیدی از درگیریهای داخلی و کشتار گسترده غیرنظامیان به دست عناصر رژیم تروریستی الجولانی بوده است. این تحولات در برابر چشم جهانیان و سکوت محافل بین المللی رخ میدهد. در این گزارش به مهمترین سوالات مطرح شده در خصوص تحولات اخیر سوریه پاسخ میدهیم. جرقه درگیریها

در روزهای گذشته، سوریه شاهد به راه افتادن موج جدیدی از درگیریهای داخلی و کشتار گسترده غیرنظامیان به دست عناصر رژیم تروریستی الجولانی بوده است. این تحولات در برابر چشم جهانیان و سکوت محافل بین المللی رخ میدهد.
در این گزارش به مهمترین سوالات مطرح شده در خصوص تحولات اخیر سوریه پاسخ میدهیم.
جرقه درگیریها در سوریه چگونه زده شد؟
سوریه طی ۲ روز گذشته شاهد وقوع شدیدترین درگیریهای داخلی از زمان براندازی نظام بشار اسد تاکنون بوده به طوری که این درگیریها دهها کشته و زخمی برجای گذاشته است.
جرقه آغاز درگیریهای مذکور روز پنجشنبه در استانهای لاذقیه و طرطوس واقع در خط ساحلی دریای مدیترانه در گرفت. این مناطق دربرگیرنده علویها و حامیان نظام بشار اسد است.
منابع امنیتی در لاذقیه اعلام کردند که گروههای مسلح عناصر وابسته به وزارت دفاع سوریه را در نزدیکی منطقه بیت عانا واقع در حومه لاذقیه هدف قرار دادند. در جریان این درگیریها یکی از عناصر وزارت دفاع سوریه کشته و چند تن دیگر زخمی شدند. همچنین نیروهای وابسته به نظام سابق سوریه موفق شدند کنترل مناطقی را در جبله به دست بگیرند.
درگیریها در سوریه به سمت شهر جبله در طول خط ساحلی سوریه و نزدیکی پایگاه هوایی روسیه کشیده شده است. شهر القرداحه زادگاه خاندان اسد نیز شاهد یورش عناصر تروریست و وقوع انفجارهایی بوده است.
کدام مناطق سوریه درگیر بوده است؟
گزارشهای رسانهای حاکی از گسترش درگیریها در سوریه به لاذقیه، طرطوس، السویداء و درعا است.
در این نقشه مشاهده میکنیم که نیروهای نظام بشار اسد در مناطق القرداحه، بیت عانا، الدالیه، حمیمیم و المختاریه حضور دارند و در مقابل، عناصر تروریست در مناطق بانیاس، جبله و لاذقیه مستقر هستند.
کشورهای منطقه چه واکنشی به تحولات سوریه نشان دادهاند؟
تاکنون کشورهای قطر، اردن، امارات و مصر با صدور بیانیههایی بر حمایت خود از ثبات سوریه تاکید کردهاند. این در حالی است که عربستان سعودی بر حمایت تمام قد خود از رژیم تروریستی الجولانی تاکید کرده و گزارشهایی در خصوص تحرکات نظامیان ترکیه برای حمایت از تروریستهای حاکم بر سوریه منتشر شده است.
عراق نیز خواهان حل بحران سوریه از طریق اجرای گفتگوها شده و نسبت به گسترش ناآرامیها در منطقه ابراز نگرانی کرده است.
معترضان در سوریه چه کسانی هستند؟
گروههای معترض در سوریه را طی ۲ روز گذشته چند دسته تشکیل میدهند؛ علویها: این بخش از جامعه سوریه به دلیل تجاوزات گسترده عناصر الجولانی از زمان براندازی نظام بشار اسد تاکنون و کشتار گسترده آنها به دست تروریستها در سایه سکوت الجولانی، خشم خود را با برگزاری تظاهرات و اعتراضات نشان میدهد.
نیروهای برجای مانده از نظام سابق: نیروهای حامی بشار اسد و وابسته به نظام سابق سوریه همچنان در بخشهایی از سوریه فعال هستند و آن طور که گزارشهای رسانهای نشان میدهند، دست به عملیاتهایی علیه تروریستهای حاکم بر سوریه میزنند.
جریانهای تروریست معارض: برخی از عناصر تروریست که پیشتر در براندازی نظام بشار اسد مشارکت داشتهاند اینک به دلایل مختلف از جمله سهم خواهی، دست به اقدامات مسلحانه میزنند.
تروریستها چگونه با اعتراضات در سوریه برخورد کردهاند؟
گزارشهای منتشر شده در کنار تصاویر و فیلمهای ارسالی، حاکی از آن است که تروریستها به شدت در حال سرکوب اعتراضات در سوریه و کشتار غیرنظامیان در این کشور هستند.
سازمانهای بینالمللی و نهادهای حقوق بشری چه واکنشی نشان دادهاند؟
در حالی که نهادهای بین المللی، نظام بشار اسد را به ارتکاب جنایات ضد بشری متهم کرده و انواع تحریمها را علیه این کشور اعمال کرده بودند، اینک در برابر جنایات گسترده رژیم تروریستی الجولانی سکوت کرده و واکنشی نشان نمیدهند.
در این بین سازمان ملل مانند همیشه تنها به ابراز نگرانی در خصوص تحولات سوریه بدون اشاره به جنایات رژیم الجولانی اکتفا کرده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0