#image_title

رئیس هیات امنا ستاد دیه کشور گفت: در سال گذشته ۶۸۲ زندانی زن و ۱۰۶۹۸ زندانی مرد که به علت جرائم غیرعمد در حبس بودند با حمایت‌های ستاد دیه و کمک‌های خیرین از زندان آزاد شدند.

سید اسدالله جولایی با اشاره به عملکرد ستاد دیه در سال گذشته، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ که فعالیت رسمی ستاد دیه همزمان شد با میلاد امام حسن مجتبی (ع)، تعداد ۶۸۲ زندانی زن و ۱۰۶۹۸ مرد بدهکار مالی یا محکوم به دیات ناشی از جرایم غیرعمد از بند زندان‌ها آزاد و به آغوش خانواده بازگشتند.

وی با اشاره به آمار آزادی زندانیان جرایم غیرعمد، گفت: در این مدت، مجموع بدهی ۱۱۳۸۰ زندانی حمایت شده رقمی بالغ بر ۲۷ هزار میلیارد تومان است. در فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها، ضمن ارائه معاضدت‌های قضائی، اخذ گذشت رضایتمندانه از شکات و بهره‌مندی از تمهیدات قانونی دادخواست اعسار اعم از تقسیط و تعدیل، نزدیک به ۶۷ درصد دیون خصوصی از رقم مورد مطالبه طلبکاران کسر شد.

جولایی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۴۴۱ زندانی غیربزهکار با استفاده از ظرفیت جلسات صلح و سازش و همچنین ارائه مشاوره، بدون صرف یک ریال آزاد شدند، افزود: این آمار در مقایسه با سال ۱۴۰۲ رشد ۲۲ درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس هیات امنای ستاد دیه کشور با اشاره به جزئیات آزادی‌های ثبت شده، اظهار کرد: طبق آخرین آمار دریافتی، استان تهران با آزادی ۱۰۸۸ زندانی جرایم غیرعمد، بالاترین حد نصاب را در عملکرد استانی به خود اختصاص داده است. همچنین در این فهرست، استان‌های فارس و خراسان رضوی به ترتیب با فراهم کردن شرایط آزادی ۸۷۸ و ۸۲۹ محبوس، در راس این فهرست قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۱۴ هزار و ۵۹۱ زندانی جرایم غیرعمد در سطح زندان‌های سراسر کشور تحمل حبس می‌کنند، افزود: سهم تهران از این آمار، دو هزار و ۵۳۶ زندانی است که در صدر جدول آماری قرار دارد و پس از آن، استان‌های فارس با ۱۳۳۱ محبوس و خراسان رضوی با ۱۱۸۳ محکوم غیرعمد در شمار بیشترین‌ها قرار دارند.

جولایی از آزادی ۱۲۵۴ زندانی غیرعمد با همیاری برنامه تلویزیونی «هزار و یک» خبر داد و گفت: ماه رمضان امسال، علاوه بر حمایت حداکثری از پویش «هرچی کرمته» که با همیاری خوب عوامل ویژه برنامه نوروزی شبکه سه برگزار شد، در قالب پویش مردمی «۱۰۰۱ آرزو» در بازه زمانی ۱۴ اسفند سال گذشته تا ۱۲ فروردین ماه، زمینه رهایی ۱۱۶۹ مرد و ۸۵ زن بدهکار در جرایم غیرعمد را فراهم کرد که در تفکیک جرایم مددجویان، یک نفر بابت دیه تصادف رانندگی، ۷ نفر به دلیل عدم پرداخت دیات کارگاهی، ۳۱ مددجو به علت ناتوانی در تامین دیات شبه‌عمد، ۸۳۰ نفر به دنبال مطالبات مالی وصول نشده، ۳۱۶ محکوم بابت مهریه و ۶۹ مرد ایرانی با دادخواست‌های نفقه در بند بودند.