#image_title

بسیاری از جرایم رانندگی به دلیل اشتباهات مختلف ثبت می‌شوند. در این مطلب روش اعتراض به جرایم رانندگی را بررسی می‌کنیم.

یکی از راه‌های قانون‌گذاران برای ایجاد ایمنی، کنترل ترافیک و نظم در معابر و خیابان‌ها، ایجاد قوانینی برای عبور و مرور است. پلیس راهور مسئول نظارت و اعمال قانون رانندگان است و در صورتی‌که راننده‌ای از قوانین راهنمایی و رانندگی پیروی نکند، جریمه می‌شود. پلیس با استفاده از ابزارهای مختلف مانند دوربین‌ها و ماموران، تخلفات را ثبت می‌کند. برخی از خودروها به‌اشتباه جریمه می‌شوند زیرا هیچ سیستم نظارتی عملکرد ۱۰۰ درصدی ندارد و دچار خطا یا فریب می‌شود.

### انواع جرایم رانندگی

جرایم رانندگی معمولا چهار نوع هستند:

1. **جریمه تسلیمی**: در این نوع جریمه، راننده به‌صورت حضوری و در محل جریمه می‌شود و مشخصات او و افسر جریمه‌کننده بر روی برگه جریمه درج می‌شود. این نوع جریمه‌ها مهلت ۶۰ روزه برای پرداخت دارند و در صورتی‌که در این مدت پرداخت نشوند، مبلغ دو برابر می‌شود.
2. **جریمه الصاقی**: اگر تخلفی انجام شود و راننده در محل حضور نداشته باشد، جریمه به‌صورت الصاقی و کاغذی بر روی شیشه خودرو قرار می‌گیرد. حساسیت پلیس نسبت به این نوع جرایم کمتر است و مهلت پرداخت آن نیز ۶۰ روز است.
3. **جریمه خودداری**: اگر راننده از پذیرش جریمه یا دستور ایست پلیس خودداری کند، جریمه‌ای تحت عنوان جریمه خودداری صادر می‌شود. برای اعتراض به این جرایم، راننده باید مستنداتی دال بر عدم ارتکاب تخلف ارائه کند.
4. **جریمه دوربینی**: بیشترین خطا در ثبت تخلفات مربوط به دوربین‌های پلیس است. این دوربین‌ها به دو دسته اپراتور دار و هوشمند تقسیم می‌شوند. دوربین‌های اپراتور دار خطای کمی دارند و بیشتر به‌دلیل دستکاری در پلاک خودروها، جرایم ثبت می‌شود. اعتراض به جرایم دوربین‌های هوشمند به‌دلیل وجود فیلم و تصویر، راحت‌تر است.

### مدارک مورد نیاز

برای پیگیری و اصلاح اشتباهات مربوط به ثبت جریمه، باید مدارک خودرو و مستندات مربوط به تخلف را همراه داشته باشید:

– اصل و کپی کارت خودرو
– اصل سند مالکیت خودرو
– اصل گواهینامه رانندگی
– مدارک شناسایی مالک خودرو یا نماینده قانونی او
– اسناد و مدارک لازم برای اثبات اشتباه در ثبت جریمه

### مراحل اعتراض به جرایم رانندگی

رییس پلیس راهور اعلام کرده است که سامانه‌ای برای اعتراض آنلاین به جرایم رانندگی راه‌اندازی خواهد شد، اما فعلا چنین سامانه‌ای وجود ندارد. دو راه برای ثبت اعتراض وجود دارد: مراجعه به پلیس +۱۰ و مرکز اجرائیات پلیس.

#### بررسی جریمه

قبل از مراجعه به مراجع پلیس، جریمه را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مرتکب خطا نشده‌اید. همچنین ارزش پیگیری را داشته باشد.

#### مراجعه به پلیس +۱۰ و مرکز اجرائیات پلیس

با مراجعه به این مراکز و ارائه مدارک و مستندات، جزئیات جریمه در سامانه پلیس راهور ثبت خواهد شد. برای اینکه درخواست شما مورد بررسی قرار گیرد، بهتر است به واحد رسیدگی مجدد پلیس مراجعه کنید.

#### پیگیری نتیجه

زمان رسیدگی به اعتراض ۱ تا ۷ روز است و نتیجه آن از طریق مراجعه حضوری به پلیس +۱۰ یا مرکز اجرائیات پلیس به شما اعلام خواهد شد. اگر مبلغ جریمه کاهش یابد، به‌معنی قبول شدن اعتراض شماست.

### اعتراض مجدد

اگر جواب اعتراض شما منفی بود، می‌توانید برای بار دوم نیز اعتراض کنید. پلیس +۱۰ و مرکز اجرئیات پلیس شما را به واحد رسیدگی مجدد پلیس ارجاع می‌دهد. در این واحد، افسر یا قاضی مربوطه به پرونده شما رسیدگی می‌کند و اگر اعتراض شما تایید شود، جریمه بخشوده می‌شود و در غیر این صورت، مهلت ۲۰ روزه‌ای برای پرداخت جریمه در نظر گرفته می‌شود.