#image_title

مالکان خودروهای برقی حتما بخوانند؛ شارژ برقی‌ها در خانه به‌صرفه نیست!

خودروهای برقی در حالی با استقبال خوبی در کشور روبه‌رو شده‌اند که به نظر می‌رسد مسئولان وزارت صمت و وزارت نیرو در این حوزه هماهنگی‌های لازم را نداشته‌اند و همین موضوع منجر به بروز مشکلاتی برای مالکان این خودروها شده است.

این روزها علیرغم کمبود زیرساخت لازم، شاهد ورود خودروهای برقی متنوعی به کشور هستیم و اتفاقا استقبال مردم از این خودروها بسیار هم خوب بوده است. خودروهای برقی می‌توانند در سبک‌های مختلف زندگی و یا حتی برای استفاده‌های روزانه در شهرهای بزرگ کارآمد باشند. بسیاری از مردم در شهرهای بزرگ کشور خودروی برقی را به‌عنوان خودروی شهری خود و یا خودروی دوم خریداری کرده‌اند و برای سفرهای طولانی‌تر از خودروی بنزینی استفاده می‌کنند.

از آنجایی که زیرساخت‌های لازم مثل ایستگاه‌های شارژ در شهرهای ایران به‌صورت گسترده وجود ندارد، عملا بسیاری از مشتریان خودروهای خود را در خانه شارژ می‌کنند. اما آیا هزینه شارژ خودرو در خانه‌ها به‌صرفه است؟ آیا واقعا برق در ایران ارزان‌تر از بنزین است؟

به‌تازگی یکی از مخاطبان نکات عجیبی درباره شارژ خودروهای برقی و هزینه آن برایمان ارسال کرده است. در این مورد هزینه برق یک دوره این شخص به ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده در حالی که قبل از خرید خودروی برقی این هزینه برای او حدود ۵۵ هزار تومان بوده است.

مالک خودروی برقی می‌گوید که برای بیان این موضوع به اداره برق مراجعه کرده و خواستار عمومی کردن کنتور خود به دلیل مالکیت خودروی برقی شده است اما مسئولان اداره برق اعلام کرده‌اند که در این رابطه دستورالعمل یا بخشنامه‌ای ندارند و باید هزینه بر همین اساس پرداخت شود.

عدم هماهنگی وزارت صمت و وزارت نیرو

از زمان ورود خودروهای برقی و بحث احداث ایستگاه‌های شارژ، بسیاری معتقد بودند که وزارت‌های نیرو و صمت هماهنگی لازم را در فرآیند برقی‌سازی ندارند و حالا این موضوع هم به اثبات رسیده است. در حالی‌که در تمام کشورهای پیشرفته مشتریان خودروهای برقی را بیشتر تشویق به شارژ خانگی می‌کنند، اما در ایران شارژ خانگی خودروی برقی می‌تواند تا این اندازه هزینه‌زا باشد.

این را در نظر داشته باشید که کمبود ایستگاه‌های شارژ باعث شده که مالکان این خودروها فرآیند شارژ را بیشتر در خانه‌هایشان انجام دهند و حالا می‌بینیم که هزینه شارژ می‌تواند حتی بیشتر از سوخت‌گیری با بنزین هزینه ایجاد کند. اگر هزینه شارژ تا این اندازه برای هر مالک بالاست، پس چرا باید به‌سمت خرید خودروهای پاک برود؟ آیا اصلا مسئولان در مورد این چالش‌ها فکری کرده‌اند؟

امیدواریم به‌زودی هماهنگی‌های لازم بین دو وزارت نیرو و صمت رقم بخورد و مشکلات مالکان خودروهای برقی برطرف شود. فراموش نکنید که مالکان خودروهای برقی می‌توانستند با همین مبلغ، خودروهای بنزینی را خریداری کنند و صرفا به دلیل سیاست‌گذاری‌های وزارت صمت به سراغ خرید خودروهای برقی رفته‌اند.

#image_title

مالکان خودروهای برقی در ایران با چالش عجیبی در خصوص هزینه شارژ خودروهایشان در منزل مواجه شده‌اند. در حالی که استفاده از خودروهای برقی در سراسر جهان رواج یافته و سبب کاهش آلودگی هوا شده است، اما به نظر می‌رسد در کشور ما هزینه شارژ خودروهای برقی در خانه به قدری بالا است که استفاده از آن‌ها را برای مردم غیر به‌صرفه می‌کند.

یکی از خوانندگان اخیرا نکته‌ای عجیب در خصوص هزینه شارژ خودروی برقی خود در منزل مطرح کرده است. وی اذعان داشته که به تازگی قبض برق بسیار گزافی را برای شارژ خودرویش در خانه پرداخت کرده است.

طبق آمار و ارقام موجود، استفاده از خودروهای برقی در ایران با چالش‌های جدی مواجه است. این روزها، علیرغم کمبود زیرساخت‌های لازم، شاهد ورود خودروهای برقی متنوعی به کشور هستیم و اتفاقا استقبال مردم از این خودروها نیز بسیار خوب بوده است. بسیاری از افراد در شهرهای بزرگ کشور، خودروی برقی را به عنوان خودروی شهری خود و یا خودروی دوم خریداری کرده‌اند و برای سفرهای طولانی‌تر از خودروی بنزینی استفاده می‌کنند.

از آنجایی که زیرساخت‌های لازم مانند ایستگاه‌های شارژ در شهرهای ایران به صورت گسترده وجود ندارد، بسیاری از مشتریان خودروهای برقی، فرآیند شارژ را در خانه‌های خود انجام می‌دهند. اما آیا هزینه شارژ خودرو در خانه‌ها به صرفه است؟ آیا واقعا برق در ایران ارزان‌تر از بنزین است؟

بر اساس گزارش‌های رسیده، هزینه برق یک دوره این مالک به ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که قبل از خرید خودروی برقی، هزینه برق برای این فرد حدود ۵۵ هزار تومان در هر دوره بوده است. عملا شارژ خودروی برقی در خانه به قدری هزینه‌بر شده است که این کاربر برای بیان این موضوع به اداره برق مراجعه کرده و خواستار عمومی کردن کنتور خود به دلیل مالکیت خودروی برقی شده است، اما مسئولان اداره برق اعلام کرده‌اند که در این رابطه دستورالعمل یا بخشنامه‌ای ندارند و باید هزینه بر همین اساس پرداخت شود.

این موضوع نشان می‌دهد که ناهماهنگی‌هایی بین وزارت صمت و وزارت نیرو وجود دارد. در حالی که در تمامی کشورهای پیشرفته، مشتریان خودروهای برقی را به شارژ خانگی تشویق می‌کنند، اما در ایران شارژ خانگی خودروی برقی می‌تواند تا این اندازه هزینه‌زا باشد. کمبود ایستگاه‌های شارژ باعث شده که مالکان این خودروها فرآیند شارژ را بیشتر در خانه‌هایشان انجام دهند و حالا شاهد هستیم که هزینه شارژ می‌تواند حتی بیشتر از سوخت‌گیری با بنزین باشد.

مسئله قابل توجه این است که اگر هزینه شارژ برای هر مالک بالا باشد، پس چرا باید به سمت خرید خودروهای پاک برود؟ آیا اصلا مسئولان در مورد این چالش‌ها فکری کرده‌اند؟

امیدواریم به زودی شاهد هماهنگی‌های لازم بین دو وزارت نیرو و صمت باشیم و مشکلات مالکان خودروهای برقی برطرف شود. نباید فراموش کرد که مالکان خودروهای برقی می‌توانستند با همین مبلغ، خودروهای بنزینی را خریداری کنند و صرفا به دلیل سیاست‌گذاری‌های وزارت صمت به سراغ خرید خودروهای برقی رفته‌اند.