اجارهنشینی آرزو شد، خرید خانه رویا؛ رئیس مجلس هم شاکی است
بازار مسکن در سالهای اخیر با افزایش قیمتهای قابل توجهی مواجه بوده است، به طوری که بسیاری از افراد را از خرید خانه منصرف کرده است. این وضعیت در حالی است که برنامه هفتم توسعه، بخش مسکن را به عنوان یکی از پیشرانهای اصلی اقتصاد کشور معرفی کرده است که ۲ درصد از رشد هشت

بازار مسکن در سالهای اخیر با افزایش قیمتهای قابل توجهی مواجه بوده است، به طوری که بسیاری از افراد را از خرید خانه منصرف کرده است. این وضعیت در حالی است که برنامه هفتم توسعه، بخش مسکن را به عنوان یکی از پیشرانهای اصلی اقتصاد کشور معرفی کرده است که ۲ درصد از رشد هشت درصدی اقتصاد از طریق آن محقق میشود.
در این راستا، کارشناسان بازار مسکن معتقدند که واگذاری زمین از سوی دولت و حمایت از انبوهسازان میتواند مسیر تولید مسکن را هموار کند و موتور محرک اقتصاد کشور را فعال کند. همچنین، طبق گفته آنها، اگرچه قیمت مسکن در تهران به طور متوسط حدود ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر متر مربع اعلام شده است، اما این اعداد و آمارها به تازگی منتشر نشدهاند.
عدم انتشار آمارهای بازار مسکن آینده خریداران را با ابهام مواجه میکند. منصور غیبی، کارشناس بازار مسکن، در این رابطه میگوید: پیش از این، در حدود یک سال و نیم گذشته، یعنی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، این آمارها منتشر نمیشد و مردم، چه خریداران و چه سرمایهگذاران، بدون توجه به این آمارها در بازار تصمیمگیری میکردند.
وی افزود: اگر بانک مرکزی این آمارها را منتشر کند، قیمت مسکن در تهران به حدود ۹۵ تا ۱۰۳ میلیون تومان به ازای هر متر مربع میرسد و احتمالاً در حال حاضر حتی رکود تورمی در بازار مسکن نیز وجود دارد که این اعداد را به مرزهای بالاتری رسانده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مجتبی یوسفی، با اشاره به رشد بیرویه قیمتها در بازار مسکن، عنوان کرد: در برخی از کلانشهرها، اگر کارمندان و کارگران تمام درآمد خود را پسانداز کنند، بیش از ۳۰ سال طول خواهد کشید تا بتوانند صاحبخانه شوند.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اهمیت مسکن در معیشت خانوادهها، به ویژه قشر محروم، اظهار کرد: مسئله مسکن برای بسیاری از خانوادهها به یک معضل تبدیل شده است و حتی اگر اعضای خانواده هر روز به سرکار بروند و تلاش کنند، اما مسکن نداشته باشند، تمامی درآمدشان صرف اجارهبهای خانه خواهد شد.
همچنین فرشید پورحاجت، دبیر انجمن انبوه سازان مسکن کشور، با اشاره به شرایط اقتصادی و قدرت خرید مردم، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی، قدرت خرید مردم به ویژه در دهکهای پایین جامعه به شدت کاهش یافته و مشکلات زیادی دارند.
وی افزود: بازار مسکن همچنان تحت تأثیر تورم است و همانطور که در سال گذشته شاهد بودیم، علیرغم تبلیغات زیاد مبنی بر عدم وجود تورم، در واقع بازار مسکن همچنان درگیر تورم بوده است و این روند در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهد داشت.
در شرایط فعلی، با افزایش اجارهبها و کاهش قدرت خرید مردم، بسیاری از خانوارها از خرید خانه منصرف شدهاند و حتی قدرت پرداخت اجارهبها نیز برای آنها مشکلساز شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0