محمد راضی جلالی در جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان خوزستان که با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: دو طرح اقتصادی بزرگ در خوزستان که شرایط فناوری دارند به عنوان طرح فناورانه در نظر گرفته شده است. پالایشگاه خرما یکی از این طرح ها است که در راستای ظرفیت و اولویت استان در نظر گرفته شده و طرح آن توسط شرکت توسعه نیشکر تهیه و در هیأت مدیره به تأیید رسیده است.
وی افزود: خوزستان بخش عمده خرما را تولید میکند و زنجیره ارزش آن نیاز به تکنولوژی و فناوری نوین دارد. همچنین شهرک هوشمند شیلات در هندیجان به عنوان طرح دیگر در نظر گرفته شده که عرصه ۴۲۰۰ هکتار برای آن اختصاص یافته و در حال انجام مراحل اجرایی است. اوقاف کشور نیز ۴۰ همت به این طرح تخصیص داده است.
راضی جلالی با اشاره به محدودیت فضای فیزیکی استقرار شرکتهای فناور و دانش بنیان گفت: به دلیل عدم وجود فضای کالبدی مناسب و عدم استقرار شرکتها در دفاتر پارک علم و فناوری، این شرکتها از بخشودگیهای مالیاتی بی بهره هستند. در سفر رئیس جمهوری، زونی بالغ بر پنج کیلومتر در نظر گرفته شده که تقاضا میشود معاون رئیس جمهور این مساله را پیگیری و ابلاغ کند.
وی همچنین پیشنهاد کرد: احداث برج فناوری در حاشیه رودخانه کارون میتواند بستر مناسبی برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان و مرکز همایشهای خوزستان باشد که مطالعات آن انجام شده و موقعیت آن با راه و شهرسازی بررسی شده است.
راضی جلالی بیان کرد: در گذشته کمکهایی تحت عنوان تسهیلات تجاری سازی بوده که نیاز به حمایت دارند و در صورت امکان احیا شود. همچنین الزامات قانونی برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در خصوص عقد قرارداد با شرکتهای نفتی و پتروشیمی وجود دارد اما کفایت نمیکند لذا باید دستورالعملهایی ابلاغ شود که مجموعهها بتوانند مشکلات صنایع بزرگ را حل کنند.