بازخوانی اندیشه عطار با زبان روز، برای نسل امروز و فردا تعهد ضروری است
به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت روز بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری اظهار داشت: امروز وظیفه ما نه تنها بزرگداشت نام و مقام این ستاره درخشان فرهنگ ایرانی اسلامی است، بلکه تعهدی است برای بازخوانی اندیشه و پیام او با زبانی متناسب با روزگار کنونی، برای نسل امروز

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت روز بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری اظهار داشت: امروز وظیفه ما نه تنها بزرگداشت نام و مقام این ستاره درخشان فرهنگ ایرانی اسلامی است، بلکه تعهدی است برای بازخوانی اندیشه و پیام او با زبانی متناسب با روزگار کنونی، برای نسل امروز و آینده.
در این پیام آمده است:
“به نام خداوند هفت آسمان
که آدم را از خاک بیافریخت
خداوندی که ذاتش بی زوال است
خرد در وصف ذاتش گنگ و لال است
الهینامه
مردم فرهیخته و فرزانگان استان خراسان رضوی، به ویژه شهر نیشابور که شهرت آن به خردپروری و ادبخیزی است،
۲۵ فروردین، روز بزرگداشت شیخ فریدالدین عطار نیشابوری، شاعر، عارف و داستانپرداز بزرگ عرفان ایرانی اسلامی، فرصتی است مناسب برای اندیشیدن دوباره به میراثی که از عمق دل سوزان و جان سرشار این مرد الهی به یادگار مانده است؛ میراثی که همچون چشمهای زلال، همچنان در دل کویر تشنگیهای انسان امروز، جوشان و نوشان است.
عطار، این نگین حکمت و عرفان، با نَفَسی قدسی، رازهای ناگفته جان آدمی را در قالب داستانها و حکایاتی سرشار از معنا و تمثیل، به تصویر کشید.
در “منطقالطیر” پرواز بلند مرغان طالب حقیقت، حکایت سالکان راه است که از خود عبور میکنند تا به سیمرغ وجودی خود برسند و در “تذکرةالاولیاء” جانهای سوختهای را به تصویر میکشد که به مهر الهی سوختهاند و در جذبه حقیقت، فنا یافتهاند.
آثار عطار نه تنها گنجینهای از حکمت و شهود عرفانی است، بلکه میراثی است که نیاز امروز ما را به معنا، همدلی و بازگشت به اصل انسانی خود یادآور میشود. در روزگاری که بشر گرفتار هیاهوی بیقرار ظواهر و دغدغههای پراکنده جهان مادی است، داستانهای عطار راهی است به سوی بازگشت به ساحت روح، تأمل در خویشتن و جستوجوی حقیقتی فراتر از دیدهها و شنیدهها.
وظیفه ما امروز نه تنها بزرگداشت نام و مقام این ستاره تابناک فرهنگ ایرانی اسلامی است، بلکه تعهدی است برای بازخوانی اندیشه و پیام او با زبان روز، برای نسل امروز و فردا. در این راه، نقش نهادهای فرهنگی، علمی و آموزشی، به ویژه در شهر نیشابور که زادگاه این حکیم وارسته است، بسیار ارزشمند و بنیادین است.
از مسئولان فرهنگی و ادبی استان و شهر نیشابور انتظار میرود که در پاسداشت این میراث جهانی، با عزمی راسخ و نگاهی فرهنگی و آیندهنگر، و با همفکری و همراهی طبقات فرهنگی و ادبی و مشارکت جوانان جویای اندیشههای معرفتی، زمینه گسترش مطالعات عطارشناسی، تقویت زیرساختهای فرهنگی و تولید آثار هنری و پژوهشی مبتنی بر رأی و نظر این حکیم متأله را فراهم آورند.
باشد که به همت مردم فرهنگدوست و کارگزاران متعهد، نیشابور همچنان خاستگاه نور، دانایی و عرفان و ادب باقی بماند و نام عطار در دل و جان آیندگان، با طراوت و به بلندای ابدیت بدرخشد.
با آرزوی تعالی فرهنگی، معنوی و اجتماعی برای مردمان این خطه پرنور و روشنی.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0