#image_title

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام با بیان اینکه این بنیاد در سال گذشته، ۲۳۱ روستا را برای اجرای طرح هادی در دستور کار قرار داده بود، گفت: از ابتدای تاسیس بنیاد مسکن تا کنون، ۹۹۳ مورد تهیه طرح هادی، بازنگری، اسکان، احیا و جابجایی روستا در استان ایلام انجام شده است.

حبیب الله محبی اظهار کرد: در استان ایلام از مجموع ۶۰۷ روستای دارای سکنه، ۳۷۸ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد. وی افزود: تا پایان سال ۱۴۰۳ در ۳۴۷ روستای بالای ۲۰ خانوار عملیات اجرای طرح هادی شروع و یا در تعداد محدودی از این روستاها به اتمام رسیده است.

محبی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳، ۲۳۱ روستا در دستور کار قرار گرفت، گفت: برای این طرح‌ها ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شد و در ۲۳۱ روستا عملیات اجرایی در دستور کار قرار گرفت. همچنین ۷۴ روستا از طرح نهضت ملی آسفالت بهره مند شده‌اند.

وی ادامه داد: در سال گذشته در ۲۷ روستا عملیات ابنیه فنی شامل جدول گذاری، مبلمان، سنگ فرش، معابر، پیاده روسازی به انجام رسیده است. مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام اضافه کرد: برنامه در دست اقدام نیمه اول سال ۱۴۰۴ این است که ۶۱ روستای دیگر از طرح نهضت آسفالت و ۶۹ روستا در بخش ابنیه فنی بهره مند شوند.

محبی گفت: شاخص برخورداری روستا‌های استان از اجرای طرح هادی بیش از ۹۰ درصد است، یعنی در ۹۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان عملیات اجرایی تمام یا بخشی از آن به انجام رسیده که این شاخص در کل کشور حدوداً ۶۵ درصد است.

وی تصریح کرد: در بخش تهیه و بازنگری طرح‌های هادی نیز اولویت با روستا‌های بالای ۲۰ خانوار بوده و تا کنون ۳۷۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان دارای طرح عادی مصوب شده‌اند. وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، ۵۷ روستا بازنگری طرح هادی در دست اقدام قرار گرفت.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام عنوان کرد: شاخص برخورداری تهیه طرح هادی در کل کشور ۱۰۰ درصد است و در استان ایلام هم ۱۰۰ درصد است. وی افزود: در بخش واگذاری زمین در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۳۱۶ قطعه زمین مسکونی به متقاضیان واجد شرایط واگذار شده است.

محبی اظهار کرد: در بخش صدور سند از ابتدای تاسیس بنیاد مسکن تا کنون در روستا‌های استان ۳۳ هزار و ۳۹۵ و در شهر‌ها ۴ هزار و ۳۱۴ جلد سند تک برگ با همکاری و همراهی ثبت اسناد و املاک استان صادر و تحویل متقاضیان شده است. وی گفت: در سال گذشته ۲ هزار و ۵۱۵ جلد سند باز با هماهنگی ثبت اسناد استان صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه در راستای ارائه خدمات فنی صرفاً در سال ۱۴۰۳ بیش از ۶ هزار و ۹۸۱ فقره خدمات فنی ارائه شده است، تصریح کرد: در بخش مسکن روستایی نیز اقدامات مهمی در استان صورت گرفته است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام بیان کرد: کل واحد‌های مسکونی غیرقابل سکونت در روستا‌های استان ۴۴ هزار و ۲۸۶ واحد مسکونی بوده که تا کنون ۲۸ هزار و ۱۰۶ واحد مسکونی در قالب بازسازی‌های مختلف از جمله چندین سیل و زلزله و طرح نهضت ملی مسکن در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر به اتمام رسیده است.

محبی ادامه داد: شاخص برخورداری از مسکن مقاوم در استان ایلام در روستا‌ها به ۶۳ درصد رسیده که این شاخص در کل کشور ۵۳ درصد است. وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از یک هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی با همکاری و مشارکت بانک‌های عامه و متقاضیان به بهره برداری رسید و یک هزار و ۵۲۰ واحد مسکونی هم با فیزیکی ۳۰ تا ۸۰ درصد در دست اقدام است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان ایلام گفت: تسهیلات مسکن روستایی را با سرانه ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با سود و کارمزد ۵ درصد که پایین‌ترین درصد است، تحویل متقاضیان شده است. برای متقاضیان واجد شرایط تحت پوشش نهاد‌های حمایتی که توان تامین و تکمیل آورده و یا ساخت واحد‌های مسکونی خود را نداشتند، ۶ هزار و ۶۰۰ تن سیمان و ۷۷۲ تن میلگرد رایگان تحویل داده شده است.

وی اضافه کرد: در قالب انبوه سازی مسکن و روستایی هم ۲ تا پروژه در شهرستان ایوان و شهر ایلام در دستور کار قرار گرفته است. محبی ادامه داد: در شهرستان ایوان ۳۶ واحد در روستای دوبیران سفلی و همینطور ۱۱ واحد در سایر روستاها شروع شده است.

وی درباره ساخت مسکن محرومان نیز عنوان کرد: برای اولین بار ۱۴۰۰ واحد مسکونی سهمیه در این بخش به استان ایلام داده شده است. وی اضافه کرد: زمین این طرح توسط راه و شهرسازی رایگان در اختیار بنیاد مسکن قرار می‌گیرد که تا کنون ۱۴۶ واحد در قالب ۲ پروژه در شهرستان مهران ۵۰ واحد و در شهرستان ایوان ۹۶ واحد عملیات اجرایی شروع شده است.

محبی اظهار داشت: تامین زمین برای ساخت سایر واحد‌ها هم توسط راه و شهرسازی در دستور کار قرار گرفته که امیدواریم با استفاده از منابع حساب ۱۰۰ حضرت امام، نیم درصد بانک‌ها، مشارکت خیرین این ۱۴۰۰ واحد را به متقاضیان واجد شرایط واگذار کنیم.

وی همچنین در بخش گردشگری نیز تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ ضمن تصویب ۵ روستا در قالب طرح گردشگری، عملیات اجرایی سه روستا هم در قالب و به عنوان هدف گردشگری از منابع ملی تامین اعتبار شده است.

محبی اظهار کرد: در بخش مسکن حساب ۱۰۰ امام برای کمک به افراد بی بضاعتی که توان تکمیل واحد‌های مسکونی شان را نداشتند و یا نیاز به کمک برای تعمیرات و تکمیل داشتند، با مشارکت خیرین و حساب سد حضرت امام به ۱۷۶ خانوار جامعه هدف کمک شده است.