ایمنی یکی از مهمترین معیارها برای انتخاب خودرو میباشد. در این مطلب به معرفی ایمنترین سدانها در سال ۲۰۲۵ می پردازیم.
شرکتهای خودروسازی طی سالهای متمادی سعی داشتهاند به ارتقای امنیت اتومبیلهای خود بپردازند و باید گفت که در این امر موفق بودهاند. با مقایسه خودروهای مختلف طی سالیان گذشته به وضوح میتوانید ردپای این پیشرفت را مشاهده کنید. اگرچه همواره تصور بر این بود که ماشینهای شاسی بلند نسبت به سدان یا همان سواریها ایمنی بالاتری دارند اما به لطف پیشرفتهای حاصل شده این فاصله نیز از بین رفته و سدانهای تولیدی نیز امنیت قابل توجهی کسب کردهاند.طبق رتبهبندیهایی که توسط مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراهها (IIHS) و اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراهها (NHTSA) امنترین سدانهای سال ۲۰۲۵ معرفی شدهاند که در این نوشتار به آنها میپردازیم. نکته جالب توجه نیز عدم وجود بسیاری از برندهای مطرح و پیشرو در عرصه ایمنی در این لیست میباشد که میتواند باعث تعجب شما شود!
فهرست امسال ایمنترین سدانها مانند سال گذشته نکات جالب توجهی را به دنبال دارد. هرچند تعداد خودروهای آن اندکی کمتر شده است اما تعداد خودروهای چهاردر دیگر به اندازه گذشته نیست و شاید یکی از دلایل این کاهش، مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراهها (IIHS) باشد که برای سومین سال پیاپی، استانداردهای آزمایش تصادف را سختگیرانهتر کرده است. خودروهایی که در این فهرست قرار گرفتهاند، باید موفق به دریافت نشان «انتخاب ایمنی برتر ۲۰۲۵ (Top Safety Pick) یا “انتخاب ایمنی برتر پلاس” از این مؤسسه شده باشند. این خودروها توسط اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراهها (NHTSA) نیز ارزیابی شدهاند و همگی امتیاز کامل پنجستاره را در ارزیابی کلی کسب کردهاند.
بر خلاف سالهای قبل که خودروهای برند هیوندای حضور چشمگیری در این فهرست داشتند امسال محصولات هوندا غالب هستند. در ادامه میتوانید فهرست کامل ایمنترین سدانها در سال ۲۰۲۵ را مطالعه کنید. در این لیست از سدانهای کوچک شهری گرفته تا سدانهای متوسط حضور دارند.
## آکورا اینتگرا
آکورا اینتگرا، که تنها خودروی لوکس سابکامپکت (کوچک شهری) در فهرست ایمنترین سدانهای سال ۲۰۲۵ است، نسبت به سال گذشته اندکی در رتبهبندیهای IIHS افت داشته و امسال تنها موفق به دریافت دومین نشان برتر این مؤسسه یعنی “انتخاب ایمنی برتر ۲۰۲۵” شده است. کسب امتیاز «قابل قبول» در آزمایشهای بهروزرسانیشدهی برخورد جلوی متوسط و کیفیت چراغهای جلو، بهعلاوه امتیاز «ضعیف» برای یادآور کمربند ایمنی (که صدای کافی برای هشدار ندارد)، مانع از دریافت بالاترین رتبه این مؤسسه شدهاند.
در مقابل، اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراهها (NHTSA) همچنان به آکورا اینتگرا امتیاز کامل پنج ستاره در ارزیابی کلی داده است. این امتیاز شامل تمام تستهای ایمنی در تمام تیپهای این خودرو میشود بهجز مدل پرفورمنس Type S که تنها برای مقاومت در برابر واژگونی ارزیابی شده و آن هم موفق به دریافت پنج ستاره شده است.
سیستم کمکی راننده آکورا که با نام AcuraWatch شناخته میشود، مجموعهای از فناوریهای ایمنی فعال را شامل میشود. در مدل ۲۰۲۵ اینتگرا، بسته استاندارد شامل ترمز اضطراری خودکار، کروز کنترل تطبیقی، حفظ خودرو در بین خطوط، و چراغهای جلوی خودکار است. همچنین، مانیتور نقاط کور و هشدار عبور از عقب خودرو نیز بهصورت استاندارد در تمامی مدلها وجود دارند.
از جمله تجهیزات اضافی قابل سفارش میتوان به سنسورهای پارک و برفپاککنهای حساس به باران اشاره کرد.
### آکورا اینتگرا ؛ مزایا و معایب
اینتگرا بهعنوان یک خودروی لوکس سطح پایه، عملکردی فوقالعاده دارد. طراحی هاچبک آن هم کاربردی است و هم انعطافپذیر، و پیشرانه چهار سیلندر توربوشارژ پایه با وجود مصرف بهینه شتابی فراتر از انتظار ارائه میدهد. درست مانند هوندا سیویک که اینتگرا بر پایهی همان پلتفرم ساخته شده، حتی مدلهای پایهی اینتگرا هم رانندگی لذتبخشی دارند. نسخه Type S نیز یک خودروی واقعی برای رانندگان مشتاق محسوب میشود. با این حال با توجه به کیفیت بالای مدلهای هاچبک سیویک و شباهت زیاد آن با اینتگرا ممکن است برخی خریداران این سؤال را مطرح کنند که آیا پرداخت قیمت بالاتر برای آکورا واقعاً ارزش دارد یا نه.
## جنسیس G90
جنسیس G90 در آزمون بهروزرسانیشدهی تصادف از جلو با همپوشانی متوسط (moderate overlap front) از مؤسسه IIHS موفق به دریافت امتیاز قابل قبول شده است. این سطح از ارزیابی، سبب شده G90 به دریافت نشان “انتخاب ایمنی برتر۲۰۲۵، یعنی دومین رتبه برتر این مؤسسه، نائل شود. چراغهای جلو از نوع پروژکتوری LED این خودرو نیز همین امتیاز «قابل قبول» را دریافت کردهاند.
بهعنوان لوکسترین و ردهبالاترین سدان در مجموعه محصولات جنسیس، G90 بهصورت استاندارد با مجموعهای فوقالعاده کامل از سیستمهای کمکی راننده عرضه میشود. این سیستمها شامل موارد زیر هستند:
– مانیتور نقاط کور و هشدار عبور از عقب خودرو
– کروز کنترل تطبیقی
– ترمز اضطراری خودکار در جلو و عقب
– سیستم حفظ خودرو در بین خطوط
– نوربالای خودکار
– سیستم نظارت بر میزان هوشیاری راننده
مجموعه تجهیزات ایمنی پیشرفته، در کنار طراحی مجلل و آرامش کابین، جنسیس G90 را به یکی از ایمنترین و مجهزترین سدانهای لوکس بازار در سال ۲۰۲۵ تبدیل کرده است.
### جنسیس جی ۹۰: مزایا و معایب
جی ۹۰ یک خودروی لوکس پرچمدار واقعی است. طراحی ظاهری باشکوه و کابین راحت، ساکت و زیبا از دلایلی هستند که این خودرو موفق به کسب عنوان “خودروی سال ۲۰۲۳” ما شد. مانند دیگر مدلهای جنسیس، جی ۹۰ همچنین از نظر ارزش خرید نیز بسیار مناسب است. با این حال، هیچیک از پیشرانههای V-6 آن از نظر مصرف سوخت بهینه نیستند. حتی سیستم هیبرید ملایم بهطور غیرمنتظرهای مصرف سوخت بدتری نسبت به مدل بنزینی خالص ارائه میدهد.
## هوندا آکورد
هوندا آکورد مدل ۲۰۲۵ در ارزیابیهای مؤسسه IIHS عملکردی نزدیک به عالی دارد و تقریباً در تمامی آزمایشها موفق به کسب رتبه “خوب” (Good) شده است. تنها موردی که امتیاز آن در سطح پایینتری قرار گرفته، سیستم پیشگیری از برخورد جلو با شناسایی عابر پیاده است که امتیاز “قابل قبول” (Acceptable) دریافت کرده است.
در مقابل، اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراهها (NHTSA) امتیاز کامل پنج ستاره را برای آکورد در تمام بخشها و نیز در ارزیابی کلی ثبت کرده است؛ عملکردی که نشان از ایمنی بسیار بالای این سدان متوسط دارد.
تمامی مدلهای آکورد ۲۰۲۵ بهصورت استاندارد با مجموعه Honda Sensing عرضه میشوند؛ مجموعهای از سیستمهای کمکی راننده که شامل موارد زیر است:
– ترمز اضطراری خودکار
– کروز کنترل تطبیقی
– سیستم حفظ خودرو در بین خطوط
– شناسایی تابلوهای راهنمایی و رانندگی
– نوربالای خودکار
– سیستم پایش هوشیاری راننده
در تیپهای بالاتر، تجهیزات ایمنی بیشتری نیز به خودرو افزوده میشود، از جمله:
– نظارت بر نقاط کور و هشدار عبور از عقب
– سنسورهای پارک
– سیستم کنترل ترمز در سرعتهای پایین (low-speed brake control)
مجموعه این قابلیتها آکورد را به یکی از ایمنترین و مجهزترین سدانهای سایز متوسط سال ۲۰۲۵ تبدیل کرده است در حالی که همچنان تعادل خوبی میان قیمت، امکانات و ایمنی حفظ شده است.
### هوندا آکورد: مزایا و معایب
آکورد با طراحی داخلی جذاب و فضای کافی برای سرنشینان و وسایلشان جذابیت دارد. این خودرو از نظر هندلینگ بسیار خوب عمل میکند و مدلهای هیبریدی نیز مصرف سوخت عالی دارند. با این حال نسخه قبلی در تستها عملکرد بهتری داشت. برخی دیگر از معایب شامل صفحه نمایش کوچکتر در مدلهای بنزینی، احساس کم فرمان از سطح جاده، و نویز باد و جاده در سرعتهای بالا هستند.
## هوندا سیویک
هوندا تنها برند حاضر در فهرست ایمنترین سدانهای امسال است که دو سدان در لیست ایمنترین خودروهای ۲۰۲۵ دارد. هوندا سیویک، بهعنوان یک سدان جمعوجور، موفق به دریافت نشان “انتخاب ایمنی برتر ۲۰۲۵” (Top Safety Pick) از مؤسسه IIHS شده است. در همین حال، نسخه هاچبک سیویک بهطور غیرمنتظرهای امتیاز بالاتر “انتخاب ایمنی برتر پلاس” (Top Safety Pick+) را دریافت کرده است.
علت این تفاوت در این است که نسخه هاچبک در تست برخورد جلوی بهروزشده با همپوشانی متوسط، امتیاز “خوب” (Good) دریافت کرده، در حالی که مدل چهاردر (سدان) تنها امتیاز “قابل قبول” (Acceptable) را کسب کرده است.
با این وجود، هر دو نسخه بدنه سیویک مدل ۲۰۲۵ در ارزیابی NHTSA موفق به دریافت امتیاز کامل پنج ستاره در ارزیابی کلی ایمنی شدهاند. این خودروها همچنین در آزمونهای برخورد از پهلو و مقاومت در برابر واژگونی نیز پنج ستاره کامل گرفتهاند اما در تست برخورد از جلو تنها موفق به کسب چهار ستاره شدهاند.
سیویک نیز مانند آکورد، بهصورت استاندارد با پکیج Honda Sensing عرضه میشود که شامل موارد زیر است:
– ترمز اضطراری خودکار
– سیستم حفظ خودرو در بین خطوط
– کروز کنترل تطبیقی
– شناسایی تابلوهای راهنمایی
– نوربالای خودکار
– سیستم پایش تمرکز راننده
در تیپهای بالاتر، امکانات ایمنی بیشتری به این مجموعه افزوده میشود، از جمله:
– مانیتور نقاط کور و هشدار عبور از عقب
– سنسورهای پارک
– سیستم ترمز خودکار در سرعتهای پایین
در مجموع هوندا سیویک با سطح بالایی از ایمنی، امکانات استاندارد فراوان، و تنوع در نوع بدنه (سدان و هاچبک)، همچنان یکی از ایمنترین و مطمئنترین گزینهها در کلاس خودروهای جمعوجور به شمار میرود.
### هوندا سیویک: مزایا و معایب
تمامی مدلهای سیویک از نظر مصرف سوخت نسبتاً بهینه هستند. حتی مدل های پرفورمنس مانند TYPE R. مدل هیبریدی جدید ممکن است نقطه قوت این خط تولید باشد، هرچند رقیبی مانند تویوتا کرولا هیبریدی مصرف سوخت بهتری دارد. هندلینگ عالی نیز در تمامی تیپهای سیویک یک ویژگی مشترک است، بهعلاوه کابین با ظاهر لوکس. اما مدل با پیشرانه ۲.۰ لیتری غیر توربوشارژ عملکرد کندی دارد و در مقایسه با دیگر مدلها شتاب کمتری ارائه میدهد.
## هیوندای آیونیک ۶
تنها خودروی کاملاً برقی در فهرست ایمنترین سدانهای امسال هیوندای آیونیک ۶ می باشد که موفق به دریافت بالاترین افتخار از موسسه بیمه ایمنی بزرگراهها (IIHS) یعنی نشان “انتخاب ایمنی برتر پلاس ۲۰۲۵” شده است. در میان امتیازهای “خوب” متعدد این سدان، برخی نقاط قابل بهبود نیز وجود دارد؛ از جمله امتیاز “قابل قبول” برای قلابهای صندلی کودک که بیش از حد درون صندلیها فرو رفتهاند و چراغهای جلویی که در برخی شرایط نور کافی فراهم نمیکنند.
سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا (NHTSA) به آیونیک ۶ امتیاز کلی پنج ستاره برای ایمنی داده است. این خودرو همچنین در تستهای ضربه جانبی و مقاومت در برابر واژگونی نیز پنج ستاره دریافت کرده اما در ارزیابی برخورد از جلو، تنها چهار ستاره گرفته است.
آیونیک ۶ دارای مجموعهای از سیستمهای کمکی راننده است؛ از جمله نظارت بر نقاط کور، هشدار ترافیک عرضی در پهلو و عقب، ترمز اضطراری خودکار جلو، کروز کنترل تطبیقی، کمک به حفظ خودرو در خط، و نوربالای خودکار. مدلهای بالاردهتر نیز دارای ویژگیهایی مانند جلوگیری از برخورد در تقاطع، دوربینهای دید نقاط کور، و قابلیت تغییر خط خودکار هستند.
### هیوندای آیونیک ۶: مزایا و معایب
با ارائه بُرد قابل توجه و سرعت شارژ بالا، آیونیک ۶ نسبت به تسلا مدل ۳ سواری بهتری دارد و یک سدان برقی با لذت رانندگی بالا محسوب میشود. نسخههای دو موتوره واقعاً شتاب خوبی دارند. با این حال، کابین خودرو در برخی قسمتها بیش از حد پلاستیکی به نظر میرسد و طراحی ظاهری خاص آن ممکن است مورد پسند همه نباشد.
## مرسدس بنز کلاس C
سومین خودروی لوکس در فهرست ایمنترین سدانهای سال ۲۰۲۵، مرسدس بنز کلاس C است که موفق به دریافت نشان “انتخاب ایمنی برتر پلاس” از موسسه IIHS شده است. این خودرو در چندین آزمون امتیاز “خوب” کسب کرده، اما در سیستم استاندارد پیشگیری از برخورد جلو با قابلیت تشخیص عابر پیاده و همچنین چراغهای جلوی مدلهایی که به بسته نوری دیجیتال مجهز هستند، امتیاز “قابل قبول” دریافت کرده است.
در میان امکانات استاندارد کمکراننده این خودرو، ترمز اضطراری خودکار، نظارت بر نقاط کور، سنسورهای پارک و نوربالای خودکار به چشم میخورند. از جمله ویژگیهای قابل سفارش میتوان به کمک حفظ خودرو در خط، فرمانپذیری اضطراری برای جلوگیری از برخورد، و کمک در ترافیک ایست و حرکت اشاره کرد. با خرید بسته کمکراننده، سیستم کروز کنترل تطبیقی نیز فعال میشود که با استفاده از دادههای مسیریابی، پیش از پیچها سرعت خودرو را کاهش میدهد.
### مرسدس بنز کلاس C: مزایا و معایب
کلاس C بهخوبی جوهره یک خودروی لوکس کامپکت را به نمایش میگذارد. این سدان پریمیوم با فضای کافی برای سرنشینان عقب و سواری نرم، حس یک خودروی ردهبالا را منتقل میکند. با این حال در ارائه سطحی از پالایش و کیفیتی که ظاهرش وعده میدهد کمی کوتاهی میکند. تجربه رانندگی آن نیز نسبت به نسل قبلی، کمتر هیجانانگیز و درگیرکننده است.
## مزدا ۳
چه سدان و چه هاچبک، مزدا ۳ در ارزیابیهای ایمنی عملکرد بسیار خوبی دارد. موسسه IIHS به هر دو نسخه این خودرو بالاترین عنوان خود یعنی “انتخاب ایمنی برتر پلاس ۲۰۲۵” را اعطا کرده است. امسال مزدا ۳ در آزمونهای NHTSA نیز خوش درخشیده و امتیاز کلی پنج ستاره بههمراه پنج ستاره در تمام دستههای آزمون را دریافت کرده است.
فناوریهای کمکراننده استاندارد این خودرو شامل کمک به حفظ خودرو در خط، کروز کنترل تطبیقی، سیستم نظارت بر تمرکز راننده، نوربالای خودکار، نظارت بر نقاط کور و هشدار ترافیک عقب هستند. در مدل توربو پریمیوم پلاس، امکاناتی مانند شناسایی علائم راهنمایی و رانندگی، دوربین دید ۳۶۰ درجه و سیستم روشنایی تطبیقی جلو نیز در دسترس هستند.
### مزدا ۳: مزایا و معایب
مزدا ۳ مدل ۲۰۲۵ با طراحی داخلی شیک و ظاهری جذاب، بهوضوح از رقبای خود متمایز است و بیشک خودرویی خوشاستایل به حساب میآید. فرمان خودرو بازخورد مناسبی دارد و نسخههای توربوشارژ شتاب بسیار بهتری نسبت به مدلهای بدون توربو ارائه میدهند. همچنین سامانه چهار چرخ متحرک (AWD) در تمامی تیپها قابل سفارش است.
این خودرو اما معایبی هم دارد؛ صندلیهای عقب فضای محدودی دارند و سیستم تعلیق خودرو کمی خشک و سفت عمل میکند. همچنین مصرف سوخت آن نیز میتوانست بهتر از این باشد.
## تویوتا کمری
کمری مدل ۲۰۲۵ که امسال با طراحی جدید وارد بازار شده، نسل جدید خود را با عملکردی قوی در آزمونهای ایمنی آغاز کرده است. این سدان متوسط موفق به کسب عنوان “انتخاب ایمنی برتر پلاس ۲۰۲۵” از IIHS شده و تقریباً در همه ارزیابیها امتیاز “خوب” و تنها یک امتیاز “قابل قبول” برای چراغهای جلوی خودرو دریافت کرده است. سازمان NHTSA نیز به کمری امتیاز کلی پنج ستاره و پنج ستاره در تمامی تستها داده است.
در قالب بسته ایمنی Toyota Safety Sense 3.0، امکاناتی مانند ترمز اضطراری خودکار، کروز کنترل تطبیقی، حفظ و مرکز نگهداشتن خودرو در خط، شناسایی علائم راهنمایی و رانندگی، نوربالای خودکار و نظارت بر نقاط کور با هشدار ترافیک عقب بهصورت استاندارد ارائه میشوند.
از جمله تجهیزات قابل سفارش میتوان به دوربین دید ۳۶۰ درجه، سیستم کمک پارک جلو و عقب با قابلیت پارک خودکار، ترمز خودکار عقب، و هشدار ترافیک جلوی خودرو اشاره کرد.
### تویوتا کمری: مزایا و معایب
طراحی ظاهری کمری جدید بیشتر یک تحول تدریجی است تا انقلابی اما در زیر پوسته، این سدان بهطور چشمگیری بهبود یافته است. پیشرانه هیبریدی استاندارد و قدرتمند جدید شتاب مناسبی فراهم میکند و در عین حال مصرف سوخت بسیار خوبی دارد. از نظر فناوری نیز ارتقاء یافته و امکاناتی مانند Apple CarPlay و Android Auto بیسیم بههمراه بسته ایمنی Toyota Safety Sense 3.0 بهصورت استاندارد ارائه میشوند.
تنها نکته منفی این است که ایکاش بیش از یک گزینه پیشرانه برای انتخاب وجود داشت.