#image_title

استان قم با برگزاری ۱۸ هزار و ۳۹۹ محفل قرآنی در ماه مبارک رمضان، رتبه نخست کشوری را در این حوزه به دست آورد. مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی شعبان‌زاده، در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) برگزار شد، به تشریح عملکرد قرآنی استان پرداخت.

او اظهار کرد که از این تعداد محفل، ۱۲ هزار و ۱۶۶ مورد در منازل و به صورت خانگی برگزار شده است. شعبان‌زاده تأکید کرد که اگر تنها در ده درصد از خانه‌های ایرانیان، محفل قرآنی شکل بگیرد، قرآن از مهجوریت خارج خواهد شد و سبک زندگی قرآنی در جامعه نهادینه می‌شود.

طرح «زندگی با آیه‌ها» نیز به عنوان یک پروژه موفق معرفی شد که در مدت ۴۰ روز، از نیمه شعبان تا پایان رمضان، ۴۳ نشست تبیینی ویژه ۷ هزار و ۱۰۰ نفر از فعالان فرهنگی و قرآنی برگزار شد. میانگین حضور در محافل قرآنی استان به بیش از ۵۲۷ هزار نفر رسید.

شعبان‌زاده بر اهمیت مشارکت حلقه‌های میانی در تحقق تمدن قرآنی تأکید کرد و خواستار همکاری نخبگان، حاکمیت و فعالان مردمی برای تشکیل حداقل یک محفل قرآنی در هر ماه شد.

آمار محافل برگزارشده در قم نشان می‌دهد که با وجود ۸۰۰ مسجد، دو هزار و ۸۷۴ محفل در مساجد برگزار شده است. همچنین در سطح مدارس استان، با وجود هزار مدرسه، یک هزار و ۹۱۱ محفل قرآنی برگزار شده است.

فعالیت‌های قرآنی در سایر فضاها نیز قابل توجه است؛ ۹۳۹ محفل قرآنی در هیئات مذهبی، ۴۲۹ محفل در بوستان‌ها و اماکن عمومی و ۸۰ محفل در ادارات استان قم برگزار شده است.

شعبان‌زاده در ادامه به نقش‌آفرینی نوجوانان و جوانان در اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» اشاره کرد و گفت که ۲۳۰ گروه دانش‌آموزی در این طرح مشارکت داشته‌اند. همچنین ۵۰۰ امام جماعت به صورت مؤثر در این طرح حضور داشته‌اند.

در پایان، شعبان‌زاده به ظرفیت گسترده رسانه و مخاطبان کودک و نوجوان اشاره کرد و گفت که باید تلاش شود اجرای برنامه‌های آنان با مفاهیم قرآنی همراه باشد. طی ۹ ماه اجرای طرح، ۷۰ پژوهشگر، ۲۵ استاد و ۱۱ کارگروه تخصصی فعالیت مستمر داشته‌اند.