مسجدی که اهل محل را پای کار حمایت از کسب و کارها و دانش بنیان ها آورد
اماکن دینی و مذهبی به عنوان پلی ارتباطی بین افراد و جامعه عمل میکنند و نقش مهمی در جنبههای اجتماعی دارند. تمدن نوین اسلامی با رویکردی متفاوت از تمدنهای رایج و مادی جهان، رنگ و بویی از آموزههای وحیانی و دینی را در خود دارد و دارای ارکان و ویژگیهای منحصربهفردی است که تضمینکنندهی سعادت

اماکن دینی و مذهبی به عنوان پلی ارتباطی بین افراد و جامعه عمل میکنند و نقش مهمی در جنبههای اجتماعی دارند. تمدن نوین اسلامی با رویکردی متفاوت از تمدنهای رایج و مادی جهان، رنگ و بویی از آموزههای وحیانی و دینی را در خود دارد و دارای ارکان و ویژگیهای منحصربهفردی است که تضمینکنندهی سعادت دنیوی و اخروی است.
مساجد، امامزادگان و زیارتگاهها به عنوان کانونهای عبادت مسلمانان، از مهمترین نهادهای جامعهی اسلامی با کارکردهای متنوع به شمار میروند و همواره در طول تاریخ اسلام نقشی اساسی و بنیادین ایفا کردهاند. در پیروزی انقلاب اسلامی، این اماکن مقدس به عنوان پایگاه اصلی انقلاب نقشآفرینی کردند و امروزه نیز میتوانند در مرکز تحولات جهان اسلام قرار گیرند.
در هر جایی که در اسلام با مناسک و اعمالی رو به رو هستیم، توجه به بعد اجتماعی و حضور مردم در میدان جمعی نیز دیده میشود. بر همین اساس گزارههایی چون وحدت، همدلی و مودت قوت میابد و هر صحنهای از عمل دینی و عبادی زمانی که در قالب جمعی اجرا و انجام میشود ارزشی مضاعف پیدا میکند.
آیاتی از قرآن کریم و روایتهایی از ائمه اطهار و بزرگان دین در تأکیدی بر این است که اسلام دین گوشه نشینی و بریدن از خلق نیست و مسجد در کانون حضور مسلمانان به عنوان پایگاهی دینی نه تنها برای بعد دینی افراد برنامه دارد بلکه مبدا حضور متعهدانه و فعالانه فرد در اجتماع است.
بنای تأسیس مساجد کارکرد دینی آن بوده و هست اما رفته رفته کارکرد فرهنگی و اجتماعی نیز به آن اضافه شد و به فراخور زمان اشکال تازهای از فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در آن انجام شد.
در دوره معاصر گاه مساجد سنگرهای حفظ کشور شدند و فعالیتهایی برای پشتیبانی و حمایت از جبهههای نبرد علیه متجاوزین شکل گرفت و در دورهای کانونی برای پرورش فکر و جسم کودکان و نوجوانان شدند.
گاه برنامههای فرهنگی در کنار تشکیل کانونها قوت گرفت و گاه برنامههای اجتماعی آن پررنگتر شد تا مساجد را به عنوان مردمیترین نهاد جامعه اسلامی در رأس قرار دهد.
ورود مساجد به حوزههای گوناگون برای کمک به حل مشکلات و معضلات دیگر نه به عنوان یک فعالیت جنبی که به بخشی از کارکرد اصلی مسجد تبدیل شده است.
مسجد محمدیه محله دبستان با ایده تأسیس مرکز نوآوری اجتماعی عملی در جهت کمک به اشتغال جوانان اقدام کرده است. این مسجد با همکاری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و با حمایت امام جماعت، فضایی را برای کارآفرینی و اشتغال جوانان فراهم کرده است.
مرکز نوآوری مسجد محمدیه با حمایت خیرین و اهالی محل، فضایی را برای تیمهای دانش بنیان و کارآفرینان فراهم کرده است تا به توسعه فعالیتهای خود بپردازند.
این مرکز با ارزیابی و انتخاب تیمهای دانش بنیان و کارآفرین، امکانات و حمایتهای لازم را برای توسعه فعالیتهای آنها فراهم میکند.
اکنون تمرکز مرکز روی موضوعات تعلیم تربیت و خانواده است و تیمهایی در این حوزهها در حال فعالیت هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0