آیتالله بهجت با مجاهدت و تهذیب نفس تجلی بندگی و خلیفه اللهی بود
حجتالاسلام والمسلمین حسن منفرد در مراسم سالگرد ارتحال آیت الله بهجت که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به ابعاد شخصیتی این مرجع تقلید اشاره کرد و گفت: محبوبیت آیتالله بهجت ناشی از ارتباط عمیق او با ذات الهی و تجلی صفات الهی در وجود ایشان بود. وی افزود: محبوبیت حقیقی از صفات الهی سرچشمه

حجتالاسلام والمسلمین حسن منفرد در مراسم سالگرد ارتحال آیت الله بهجت که در مسجد اعظم قم برگزار شد، به ابعاد شخصیتی این مرجع تقلید اشاره کرد و گفت: محبوبیت آیتالله بهجت ناشی از ارتباط عمیق او با ذات الهی و تجلی صفات الهی در وجود ایشان بود.
وی افزود: محبوبیت حقیقی از صفات الهی سرچشمه میگیرد و آیتالله بهجت با درک عمیق توحید و بندگی خالصانه، دلهای مردم را به خود جذب کرده بود.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تاکید کرد: اولین و مهمترین توصیه آیتالله بهجت به شاگردان و مراجعان، رعایت دقیق واجبات و پرهیز کامل از محرمات بود و این اصل، پایه و اساس هرگونه سیر معنوی است و بدون آن، رسیدن به کمالات معنوی امکانپذیر نیست.
وی گفت: آیتالله بهجت همواره بر این نکته تاکید میکرد که عبادات مستحبی زمانی موثر خواهند بود که مقدمات آن، یعنی انجام واجبات و ترک گناه، بهدرستی رعایت شود و ترک محرمات، انسان را از ظلمت گناهان میرهاند و انجام واجبات، نور هدایت را در دل میافکند.
حجتالاسلام منفرد به مراحل سلوک معنوی اشاره کرد و گفت: آیتالله بهجت از خواستههای نفس عبور کرده و به مقام نفس مطمئنه دست یافته بود؛ مقامی که انسان را به آرامش الهی میرساند و او را از تلاطم امیال و دلبستگیهای نفسانی نجات میدهد.
وی با اشاره به زهد حقیقی آیتالله بهجت گفت: زهد ایشان نه از جنس زهد خشک و ظاهری، بلکه برخاسته از معرفت عمیق به فانی بودن دنیا و درک حقایق وجودی بود و دنیا برای این عالم وارسته صرفاً ابزاری برای تقرب به خدا بود، نه هدف یا مقصد.
حجتالاسلام منفرد به جایگاه ذکر در مکتب آیتالله بهجت اشاره کرد و گفت: ایشان ذکر و یاد خدا را نه صرفاً تکرار الفاظ، بلکه حضور دائم قلب در محضر پروردگار میدانست و به باور ایشان، ذکر لفظی چون استغفار و صلوات، مقدمهای برای بیداری دل و رسیدن به ذکر قلبی است.
وی با تاکید بر هدف متعالی انسان در نظام خلقت، گفت: خداوند انسان را برای خلافت خود بر زمین آفریده است. آیتالله بهجت با مجاهدت، تهذیب نفس و مراقبتهای دقیق، به این جایگاه نزدیک شد و وجودش، تجلی بندگی و خلیفه اللهی بود.
وی افزود: ما باید بکوشیم زینت اسلام باشیم و آبروی امام زمان را حفظ کنیم؛ چنانکه حضرت آیتالله بهجت چنین کرد و تا پایان عمر پربرکت خود، نمونهای از زندگی سراسر بندگی و توحید خالص بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0