دیدگاه‌ها برای آیا دادگاه تجدیدنظر می‌تواند اتهامی جدید به متهم تفهیم کند؟ بسته هستند

آیا دادگاه تجدیدنظر می‌تواند اتهامی جدید به متهم تفهیم کند؟

اداره کل حقوقی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره امکان تغییر عنوان اتهامی قید شده در رأی دادگاه بدوی از سوی دادگاه تجدیدنظر، نظریه مشورتی خود را اعلام کرد. در این نظریه آمده است که آیا دادگاه تجدیدنظر می‌تواند عنوان اتهامی قید شده در رأی دادگاه بدوی را تغییر دهد و عنوان اتهامی جدید

کد خبر : 84994
تاریخ انتشار : دوشنبه 19 می 2025 - 9:21
آیا دادگاه تجدیدنظر می‌تواند اتهامی جدید به متهم تفهیم کند؟

اداره کل حقوقی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره امکان تغییر عنوان اتهامی قید شده در رأی دادگاه بدوی از سوی دادگاه تجدیدنظر، نظریه مشورتی خود را اعلام کرد.

در این نظریه آمده است که آیا دادگاه تجدیدنظر می‌تواند عنوان اتهامی قید شده در رأی دادگاه بدوی را تغییر دهد و عنوان اتهامی جدید را به متهم تفهیم و رأی صادر کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضائیه به این سوال به شرح زیر است:

اولاً، براساس مواد ۵ و ۶ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، متهم باید از موضوع و ادله اتهام انتسابی آگاه باشد و حقوق دفاعی وی تضمین شود. بنابراین، در صورتی که دادگاه تجدیدنظر قصد تغییر عنوان اتهام را دارد، باید ضمن تعیین وقت رسیدگی، اتهام جدید را به متهم تفهیم و آخرین دفاع را مبتنی بر این اتهام اخذ کند.

ثانیاً، با توجه به ماده ۴۵۷ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و ملاک ماده ۲۸۰ این قانون، اگر دادگاه تجدیدنظر عنوان اتهام احراز شده از سوی دادگاه بدوی را نادرست تشخیص دهد، می‌تواند رأی را اصلاح و تأیید کند. این اصلاح رأی نسبت به رفتار مجرمانه و احراز بزهکاری متهم که اساس رأی است، لطمه وارد نمی‌آورد. اما با لحاظ ماده ۴۵۸ قانون یادشده، دادگاه تجدیدنظر جز در موارد مشمول این ماده و حدود مذکور در آن، حق تشدید مجازات محکوم را نخواهد داشت.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.