خاطرات دهه ۶۰ با قطع برق زنده شد؛ موتور برق بهتر از چراغ نفتی
خیابان سعدی یکی از مراکز قدیمی و شناخته شده فروش انواع پمپ و ژنراتورهای برق در کشور است. با شروع فصل گرما و قطعی برق، نگرانیهای زیادی برای شهروندان ایجاد میشود. در این گزارش، خبرگزاری مهر به بررسی وضعیت بازار موتورهای برق در این ایام پرداخته است. در ابتدای این گزارش، خبرنگار مهر به سراغ

خیابان سعدی یکی از مراکز قدیمی و شناخته شده فروش انواع پمپ و ژنراتورهای برق در کشور است. با شروع فصل گرما و قطعی برق، نگرانیهای زیادی برای شهروندان ایجاد میشود. در این گزارش، خبرگزاری مهر به بررسی وضعیت بازار موتورهای برق در این ایام پرداخته است.
در ابتدای این گزارش، خبرنگار مهر به سراغ یکی از کسبه با تجربه این صنف رفته است. محمود تکلو، یکی از قدیمیترین فروشندگان موتور برق در خیابان سعدی، با بیش از 44 سال تجربه، اطلاعات مفیدی را در اختیار شهروندان قرار میدهد.
وی میگوید که تجربه کاری او به سال 1358 باز میگردد و از زمان شروع جنگ تحمیلی شاهد قطعی برق در تهران بودیم. در آن زمان، قطعی برق بسیار زیاد بود و اکثر مغازههای تهران دارای موتور برق بودند.
بعد از جنگ، شرایط برق کشور خوب شد و موتورهای برق سطح شهر را ترک کردند و به انجام وظیفه در هیئتهای عزاداری محرم پرداختند. تکلو میگوید که همیشه ایام ماه محرم یکی از زمانهای فروش خوب برای این کسب و کار بوده است.
یکی دیگر از زمانهای فروش خوب، ابتدای فروردین تا پایان تیرماه است. در این ایام، مردم برای باغچهها و ویلاهایی که در حومه شهر تهران دارند، اقدام به خرید موتور برق میکنند.
در حال حاضر، گفته میشود که کمبود سوخت، کاهش حجم تولید برق آبی کشور و ناترازی انرژی باعث بروز خاموشیها در تهران شده است.
وضعیت موجود باعث شوک قیمتی شده است و تقاضا برای خرید موتور برق بسیار افزایش یافته است. به دلیل افزایش تقاضا و محدود بودن تعداد موتورهای برق موجود، قیمت آن تا چند برابر قیمت قبل افزایش یافته است.
یک موتور برق که قبلاً به قیمت 40 میلیون تومان به فروش میرسید، در حال حاضر به قیمت 120 میلیون تومان به فروش میرسد. البته کسبه نقشی در این افزایش قیمت ندارند.
تکلو میگوید که توان مالی تجار این بخش با توجه به افزایش قیمت دلار کاهش یافته است و تجار دبی با بودجههای چند میلیون دلاری بسیار بیشتر از تجار ایرانی قدرت مالی دارند.
در ادامه این گزارش، خبرنگار مهر به بررسی وضعیت بازار موتورهای برق اینورتر پرداخته است. موتورهای برق اینورتر به دستگاههایی گفته میشود که برق AC تولید میکنند و از یک اینورتر برای تبدیل برق DC به AC استفاده میکنند.
این نوع موتور برقها با تولید برق پایدار و تمیز، برای دستگاههای الکترونیکی حساس مناسب هستند. اما متأسفانه همکاران و دوستانی که این محصولات را تبلیغ میکنند، اطلاعات دقیق به مصرف کننده نمیدهند.
در نهایت، خبرنگار مهر به بررسی هزینههای نگهداری و سرویس موتورهای برق پرداخته است. روغن داخل موتور همیشه باید در حد پر و استاندارد باشد و بعد از 30 تا 40 ساعت کار کردن موتور بهتر است آن را عوض کنید.
خبرگزاری مهر امیدوار است که مسئولین مربوطه با توجه کافی به نیازهای نوپدید شهروندان، سیاستهای لازم در بخشهای مختلف را اصلاح نمایند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0