دیدگاه‌ها برای نقد و بررسی طراحی ائودی Q4؛ میراث دار مدرن آئودی بسته هستند

نقد و بررسی طراحی ائودی Q4؛ میراث دار مدرن آئودی

در این مطلب قصد داریم تا طراحی و استایل ائودی Q4 میراث دار مدرن ائودی که در سال ۲۰۲۱ بر اساس پلتفرم MEB فولکس واگن توسعه یافته بپردازیم. در دورانی که خودروهای الکتریکی، انقلابی در صنعت خودروسازی به پا کرده اند، این احساس وجود داشت که این خودروها عموما در قالب محصولاتی کوچک و تا

کد خبر : 93437
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 3 جولای 2025 - 9:04
نقد و بررسی طراحی ائودی Q4؛ میراث دار مدرن آئودی

در این مطلب قصد داریم تا طراحی و استایل ائودی Q4 میراث دار مدرن ائودی که در سال ۲۰۲۱ بر اساس پلتفرم MEB فولکس واگن توسعه یافته بپردازیم.

در دورانی که خودروهای الکتریکی، انقلابی در صنعت خودروسازی به پا کرده اند، این احساس وجود داشت که این خودروها عموما در قالب محصولاتی کوچک و تا حدی مقرون به صرفه طراحی، تولید و عرضه خواهد شد. اما در واقعیت اتفاق دیگری را شاهد بودیم و آن عرضه انواع کراس اوورها و اس یو وی های برقی در کلاس های مختلف بود که سبب شد تا این محصولات مدرن، از نظر بصری، استایل و ظاهری نزدیک به خودروهای درون سوز پیدا کنند. تا جایی که حتی بسیاری از خودروسازان برای کاهش هزینه ها و البته موفقیت بیشتر در بازار، بعضی از مدل های EV را با طراحی کاملا مشابه با نسخه های بنزینی طراحی کنند.

یکی از غول های خودروسازی آلمان و جهان یعنی ائودی نیز از برندهایی به شمار می رود که به توسعه محصولات برقی در سگمنت کراس اوور و اس یو وی توجه ویژه ای داشته است. یکی از این مدل ها که چهارمین عضو از خانواده برقی های ائودی با نام «e-tron» است، کراس اوور Q4 e-tron بوده که در دو نسخه استاندارد و اسپرت بک«Sportback» از سال ۲۰۲۲ به بازار جهانی عرضه شده اند. طراحی Q4 این خودروساز پرآوازه را نسبت به طراحی یک محصول مدرن برای استفاده های روزمره را به نمایش می گذارد.

## طراحی Q4 e-tron در بدنه؛ ترکیی زیبا از فرم و عملکرد

ائودی Q4 e-tron, در واقع یک کراس اوور جمع و جور طراحی شده بر پایه کانسپتی با همین نام است که نخستین بار در سال ۲۰۱۹ در نمایشگاه خودرو ژنو معرفی شد و توسط مرکز طراحی این شرکت و تحت مدیریت مارک لیخته «Marc Lichte» رئیس سابق دپارتمان طراحی ائودی توسعه پیدا کرده است.

کراس اوور جمع و جور Q4 e-tron که بر روی پلت فرم MEB گروه فولکس واگن ساخته شده است، از یک طراحی عضلانی برخوردار شده و اوورهنگ های کوتاه جلو، قوس های چرخ بزرگ و خطوط برجسته از جمله ویژگی های ظاهری آن به شمار می آید. این سبک طراحی حاصل تفکر فردی است (مارک ‌لیخته) که به مدت ده سال (از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۴) مدیریت طراحی ائودی را بر عهده داشته و فلسفه طراحی این برند مبنی بر اینکه یک فرم پیشرو و عملکردی نوآورانه، تنها در هماهنگی کامل با یک دیگر می توانند به حداکثر تاثیر خود برسند را با زبان طراحی مدرن خود به سمت حمل و نقل الکتریکی هدایت کرد و با خواسته و نیازهای نسل جدیدی از مشتریان این برند هماهنگ کرد.

با این حال در طراحی ائودی Q4، همچنان با یک چهره آشنا از محصولات ائودی روبه رو هستیم. چرا که تمام خطوط با نهایت دقت ترسیم شده اند و پرداخت سطوح، واضح و ساده است.

در نمای جلو، Q4 ای ترون با جلو پنجره چندضلعی آشنا و چراغ هایی که تکمیل کننده آن هستند، حالتی قائم و بلند داشته و به عنوان یک ائودی با چهره ای مستحکم و قدرتمند قابل شناسایی است. هرچند که همانند سایر محصولات الکتریکی این برند، ساختار جلو پنجره دارای یک سطح بسته است و قاب هشت ضلعی پهن و تقریبا عمودی جلوپنجره، به جای جلو پنجره های سنتی تنها نقش یک عنصر بصری را در دماغه خودرو ایفا می کند و جریان هوا از طریق ورودی های بزرگی که در زیر دو چراغ LED جلو که تا پایین سپر امتداد پیدا کرده اند، تامین می شود.

چراغ ها ماتریکسی LED جلو، با فرمی که یادآور سبک طراحی محصولات ائودی است و گرافیک خاص آن ویژگی های آوانگارد این نما را افزایش داده اند. چرا که با وجود قرارگیری چراغ ها در یک قالب کلی، اما حس دوگانه بودن چراغ ها را به عنوان یک عنصر مدرن نیز به خوبی منتقل می کند.

ورودی های هوای عمودی کناری و افقی و عریض مرکز سپر نیز به لحاظ فرمی به خوبی ویژگی های ظاهری نمای جلو را تکمیل کرده اند.

گلگیرهای برجسته و عضلانی شده، یکی دیگر از ویژگی های طراحی کلاسیک Q4 e-tron است که در نمای جانبی چهره آن را متمایز کرده است. ویژگی های بصری ائودی Q4 به گونه ای طراحی شده اند که تا حد بسیاری ارگانیک و روان باشد و جلوه ای خاص به نمای جانبی آن می بخشد.

هنگام مشاهده بدنه از کنار، ستون های A که به طور غیر معمولی تخت و مسطح هستند، توجه ها را به خود جلب می کند که البته به کل «greenhouse» جریانی زیبا بخشیده است. خط سقف کمی به سمت عقب شیب دارد که توانسته ظاهری پویا به نیمرخ بدنه خودرو بدهد.

همچنین بدنه نسخه استاندارد Q4 e-tron با ضریب درگ ۰.۲۸ از آیرودینامیک بالایی برخوردار است و این نشان از ترکیب مهندسی شده زیبایی شناسی و کارایی توسط سازنده است.

در نمای پشتی، اولین نکته ای که نظر را به خود جلب می کند، توجه به جزئیات در اجرای فرم پردازی عناصر است تا هارمونی مناسبی، بخصوص با نمای جلو ایجاد کند.

یک نوار نسبتا پهن و عریض که دو چراغ را به یک دیگر متصل کرده است، در کنار گرافیک و الگوهای LED ان، ضمن ایجاد حالت عریض در این نما, به عنوان عنصری از محصولات e-tron ائودی شناخته می شود.

## طراحی Q4 e-tron در کابین؛ کاراکتر پیشرفته و هیجان انگیز

با ورود به فضای داخلی، شخصیت پیشرفته خودرو، هیجان نمای بیرونی را به کابین منتقل و آن را حفظ می کند. بخصوص اینکه به محض ورود به کابین، با فضایی از عناصر نامتقارن روبه رو می شویم که تا مدت ها برای راننده و سرنشینان ممکن است تکراری نشود.

نحوه طراحی دریچه های تهویه، کنسول مرکزی، نمایشگر و پنل کنترل تهویه متمایل به راننده، همگی یک استایل hi-tech از کابین Q4 e-tron به نمایش گداشته اند.

داشبورد بین دو حجم قرار گرفته است. اولی جمع و جور، در سمت چپ با دریچه هوا متضاد و دومی بزرگتر، در سمت راست با دریچه هوا یکپارچه شده که تا درب سرنشین امتداد پیدا کرده است.

از نظر فضای کابین نیز با توجه به ابعاد جمع و جور بدنه، اما Q4 e-tron کاملا جادار بوده و فضای راحتی را برای سرنشینان ایجاد کرده است.

## جمع بندی نهایی

ائودی Q4 e-tron به عنوان یک کراس اوور جمع جور برقی، از ظاهری جذاب از خطوط و سطوحی دقیق و مهندسی شده برخوردار است که به دور از هرگونه اضافه کاری در پردازش عناصر و جزئیات ، حس حالی تهاجمی، مدرن و البته خاص به آن بخشیده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.