پژو ۲۰۷ TU3 یا اطلس G؟ تقابل پرستیژ اجتماعی با آرامش اقتصادی
در بازار خودرویی ایران که انتخابها محدود اما پیچیدهاند، مقایسه میان پژو ۲۰۷ TU3 یا اطلس G بیش از آنکه صرفاً یک مقایسه فنی باشد، به یک نوع انتخاب سبک زندگی تبدیل شده است. یکی با پیشینهای پررنگتر در ذهن مشتری ایرانی، ظاهر بهروزتر و برند شناختهشدهتر؛ و دیگری، خودرویی اقتصادیتر با مزایای عملی و
در بازار خودرویی ایران که انتخابها محدود اما پیچیدهاند، مقایسه میان پژو ۲۰۷ TU3 یا اطلس G بیش از آنکه صرفاً یک مقایسه فنی باشد، به یک نوع انتخاب سبک زندگی تبدیل شده است. یکی با پیشینهای پررنگتر در ذهن مشتری ایرانی، ظاهر بهروزتر و برند شناختهشدهتر؛ و دیگری، خودرویی اقتصادیتر با مزایای عملی و هزینههای کمتر در بلندمدت.
اگر قصد خرید یک خودروی صفر کیلومتر در بازه ۶۰۰ تا ۷۵۰ میلیون تومان را دارید، این دو گزینه بدون شک در صدر فهرست بررسیهایتان قرار میگیرند. اما کدامیک برای شما مناسبتر است؟همراه چرخان باشید تا در این مقاله به بررسی مزایا و معایب هر دو خودرو بپردازیم و بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
طراحی و کلاس اجتماعی؛ ۲۰۷ هنوز جلوتر است
پژو ۲۰۷ سالهاست که در بازار ایران بهعنوان خودرویی با پرستیژ بالاتر شناخته میشود. طراحی بدنه آن هرچند سالها از عمرش میگذرد همچنان شکیل، تهاجمی و جوانپسند است. ظاهر چراغها، فرم آینهها، شیشه عقب و بهطور کلی زبان طراحی این خودرو حس یک خودروی وارداتی و لوکس اقتصادی را القا میکند.
در مقابل، اطلس G اگرچه محصولی جدیدتر از سایپا محسوب میشود و طراحی نسبتاً هماهنگتری نسبت به سایر محصولات این شرکت دارد، اما هنوز نتوانسته به آن “وقار اجتماعی” پژو ۲۰۷ برسد. با این حال باید اذعان کرد که طراحی اطلس G بهویژه در نمای عقب، جسورانه و قابلقبول است و در ترکیب با رنگهای بدنه و فرم سپرها، جلوهای مناسب از یک خودروی خانوادگی مدرن دارد. از سوی دیگر اطلس با طیف رنگی بیشتری عرضه میشود.
فضای کابین و راحتی؛ برتری با اطلس G
در زمینه راحتی سرنشینان و فضای داخلی، برتری با اطلس G است. در حالی که صندلیهای عقب پژو ۲۰۷ فضای پای بسیار محدودی در اختیار قرار میدهند، اطلس بهوضوح فضای بهتری برای سرنشینان عقب فراهم میکند و برای سفرهای خانوادگی یا روزمره، آسایش بیشتری به همراه دارد.
همچنین وجود سانروف در اطلس G که در نسخه TU3 پژو ۲۰۷ وجود ندارد، میتواند یک امتیاز روانی مهم برای برخی خریداران باشد. فضای صندوق عقب نیز در اطلس با ظرفیت ۳۸۵ لیتر، کمی کاربردیتر از ۲۰۷ ارزیابی میشود.
از سوی دیگر راحتی سواری و نرم بودن خودرو بیشک در اطلس بهتر است. زیراکه 207 سواری اسپرت و خشکتری دارد و شاید برای مسیرهای بین شهری و طولانی مناسب نباشد.
مشخصات فنی و توان حرکتی؛ برتری نسبی با ۲۰۷ TU3
پژو ۲۰۷ با موتور TU3، از یک پیشرانه ۱.۳ لیتری با ۷۵ اسب بخار قدرت و گشتاور ۱۱۸ نیوتنمتر بهره میبرد. وزن خالص آن حدود ۱۰۵۰ کیلوگرم است و با گیربکس ۵ سرعته دستی عرضه میشود. مصرف ترکیبی سوخت آن ۶.۲ لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است.

از سوی دیگر، اطلس G نیز به موتور M15G مجهز شده که ۹۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. هرچند وزن آن بالاتر است، اما تجربه رانندگی نرمتر و گاه پرقدرتتری ارائه میدهد.

با این حال شتاب ۲۰۷ به دلیل گیربکس دستی و وزن کمتر، تیزتر احساس میشود و اگر رانندهای اهل دندهکشی و شتابگیری باشید، ۲۰۷ در این بخش جذابتر است.
امکانات رفاهی و ایمنی؛ تقریباً برابر، با تفاوتی کوچک
از نظر تجهیزات ایمنی و رفاهی، هر دو خودرو در یک سطح قابلقبول قرار دارند و فاصله چشمگیری میان آنها دیده نمیشود. هر دو مجهز به امکاناتی به شرح زیر هستند که برای خودروهای اقتصادی، مجموعهای نسبتاً کامل محسوب میشود:
- سامانه کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)
- سیستم کنترل حرکت در سربالایی (HSA)
- سنسور نور و باران برای فعالسازی خودکار چراغها و برفپاککن
- سنسور باد تایر (TPMS)
- دوربین عقب به همراه حسگر پارک
- نمایشگر مرکزی لمسی
تنها برتری اطلس G در این زمینه، وجود سانروف است که در پژو ۲۰۷ TU3 دیده نمیشود. البته باید توجه داشت که برخلاف برخی تبلیغات، فرمان اطلس (البته در نسخه G) برقی نیست و مانند پژو ۲۰۷ از سیستم هیدرولیک بهره میبرد. بنابراین، در یک مقایسه منصفانه، میتوان گفت که دو خودرو از لحاظ سطح امکانات رفاهی و ایمنی، تقریباً برابرند و هیچیک مزیت قاطع نسبت به دیگری ندارد.
هزینه نگهداری و دوام؛ آرامش مالی با اطلس G
شاید مهمترین تفاوت میان این دو خودرو در هزینه نگهداری و استهلاک آنها نمایان شود. پژو ۲۰۷ با موتور TU3، هرچند امتحان خود را در بازار پس داده، اما بهطور سنتی هزینههای بالاتری برای نگهداری دارد. از جمله:
- جلوبندی حساس که بهسرعت دچار فرسایش میشود
- قطعات گرانتر در مقایسه با خودروهای سایپا
- نیاز به سرویسهای تخصصیتر در برخی موارد
در مقابل، اطلس G بهنوعی ادامهدهنده سنت پراید و کوییک است؛ قطعات ارزان، فراوانی بالا در بازار (البته از جهت فنی، زیرا محصولی جدید است و قطعات بدنه آن هنوز با حجم زیادی در بازار وجود ندارد)، و خرابی کمتر در استفادههای روزمره. هزینه پایینتر تعمیرات باعث میشود مالکان اطلس آرامش مالی بیشتری را تجربه کنند.
قیمت؛ ۲۰۷ گرانتر اما خاصتر
در تیرماه ۱۴۰۳، قیمت پژو ۲۰۷ TU3 صفر کیلومتر در بازار حدود ۷۶۶ میلیون تومان و قیمت کارخانه ۷۲۳ میلیون اعلام شده است. این در حالی است که اطلس G با قیمت کارخانه ۵۷۷ میلیون تومان و بازار ۶۴۵ میلیون، اختلاف قیمتی حدود ۱۲۰ میلیون تومانی با ۲۰۷ دارد.
این تفاوت قیمت در کنار اختلاف سطح آپشنها، این پرسش را مطرح میکند: آیا صرفاً برای برند پژو و طراحی زیباتر، پرداخت چنین مبلغی منطقی است؟
بازار خرید و فروش؛ ۲۰۷ برنده بیرقیب
در بازار ایران، برند پژو و مشخصاً مدل ۲۰۷ همیشه از مقبولیت بالاتری نسبت به خودروهای همرده داخلی برخوردار بوده است. این برتری نهتنها در فروش خودروهای صفر کیلومتر دیده میشود، بلکه در بازار خودروهای دست دوم نیز پژو ۲۰۷ بهمراتب راحتتر و با افت قیمت کمتری معامله میشود.
اطلس G بهعنوان محصولی جدید از سایپا، هنوز به آن میزان از اطمینان بازار و شناخت عمومی نرسیده است. هرچند ممکن است مشتریانی جذب طراحی یا آپشنهای آن شوند، اما برای بسیاری از خریداران، نام پژو همچنان جذابتر و قابلاعتمادتر است.
بنابراین اگر بخواهید چند سال بعد خودروی خود را بفروشید یا تعویض کنید، بدون شک ۲۰۷ برگ برنده شما خواهد بود.
جمعبندی؛ پژو ۲۰۷ TU3 یا اطلس G؟ انتخاب نهایی با شماست!
اگر به دنبال خودرویی هستید که طراحی جذابتری دارد، پرستیژ اجتماعی بالاتری به همراه میآورد و هنوز هم نام پژو برایتان اعتبار محسوب میشود، پژو ۲۰۷ TU3 میتواند انتخاب مناسبی باشد؛ هرچند باید آماده هزینههای بالاتر و فضای محدودتر کابین باشید!
اما اگر معیار شما آرامش مالی، امکانات همرده، هزینه نگهداری پایینتر و کاربری روزمره راحتتر است، بدون شک اطلس G انتخاب هوشمندانهتری خواهد بود. البته دیدن قطرات باران و چرخش هوای تازه از سقف اطلس، موضوعی دیگر است!
در نهایت، این شما هستید که باید بین “وقار اجتماعی” و “آرامش مالی”، یکی را بر اساس سبک زندگی و اولویتهای خود انتخاب کنید. انتخاب شما چیست؟ با ما و کاربران چرخان از طریق بخش دیدگاهها در ارتباط باشید.
مطالب مرتبط:
- نگاهی به موتور TU3 و ویژگیهای آن
- مقایسه سایپا اطلس، سهند و ساینا: جنگ خودروهای اقتصادی
- احتمال عرضه سایپا اطلس اتوماتیک E با نام اطلس پلاس قوت گرفت
- ۲۰۷ با موتور TU3 مطابق با الزامات استانداردی است

source
برچسب ها :ایران خودرو ، پارس خودرو ، سایپا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0