
نماینده مجلس: تعیین قیمت غیرواقعی خودرو، بازی باخت باخت برای تولیدکننده و مصرفکننده
به گزارش چرخان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است که بحران کمبود نقدینگی در صنعت خودرو منجر به افزایش زیان انباشته شده که ریشه در سیاستهای دستوری دارد.ابوالقاسم جراره، گفت: در سالهای اخیر صنعت خودرو به دلیل چالش قیمتگذاری و ایجاد اختلاف میان قیمت کارخانهای و بازار آزاد دچار آسیبهای جدی شده است.

به گزارش چرخان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است که بحران کمبود نقدینگی در صنعت خودرو منجر به افزایش زیان انباشته شده که ریشه در سیاستهای دستوری دارد.
ابوالقاسم جراره، گفت: در سالهای اخیر صنعت خودرو به دلیل چالش قیمتگذاری و ایجاد اختلاف میان قیمت کارخانهای و بازار آزاد دچار آسیبهای جدی شده است.
وی با اشاره به اینکه خودروسازان به دلیل عدم تعادل میان نرخ هزینههای تمام شده و قیمت بازار دچار زیان شدهاند، اظهار داشت: از آنجایی که اختلاف قیمت کارخانه با بازار برای دلالان بسیار جذاب است و عدهای سودجو از این جریان انتفاع میبرند، باید قیمت واحد و نزدیک به هزینههای تولید اعمال شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه زیان انباشته خودروسازان سر به فلک کشیده است، تصریح کرد: مسئله نقدینگی در فرآیند خودروسازی هر روز بحرانیتر میشود. اختلاف هزینهها منجر به افزایش زیان شده و صنعت خودرو دچار زیانهای سنگینتر میشود.
وی ادامه داد: انباشت زیانها منجر به افول جایگاه صنعت خودرو در میان صنایع دیگر میشود که میتوان با حل بحران نقدینگی در صنعت و حرکت به سمت تعیین قیمت واقعی هزینههای تمام شده از این شرایط خارج شد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: وقتی هزینههای تمام شده به صورت دقیق مشخص شود و میزان حمایتهایی که از صنعت شده به صورت رسمی اعلام شود میتوان یک قیمت واقعی برای محصول نهایی تعیین کرد که منجر به کاهش شدید زیان انباشته خواهد شد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: درحال حاضر عوامل متعددی که در افزایش قیمت خودرو اثرگذار هستند که نهایتا فشار مضاعفی را بر خودروسازان تحمیل میکنند و به دنبال آن فشار مضاعفی بر مصرفکنندگان هم تحمیل خواهد شد. وضعیت کنونی یک بازی باخت- باخت برای تولیدکننده و مصرفکننده است.
وی تصریح کرد:ادامه این روند منجر به کاهش شدید سطح تولید و توان تولیدکننده خواهد شد. هرچه صنعت خودرو از قیمتگذاری واقعی و ارایه آمارهای شفاف فاصله بگیرد فضا برای محصولات بیکیفیت دستچندم خارجی مهیا خواهد شد.
در همین حال، نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی هم معتقد است که وضعیت فعلی صنعت خودرو نیاز به اصلاح زیرساختها دارد و وزارت صمت باید از نقش تولیگری به نقش نظارتی تغییر مسیر دهد. شهباز حسنپور بیگلری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در سالهای اخیر نمره صنعت خودرو مورد قبول نیست و وزارت صمت باید در بحث صنایع بیشتر نقش نظارتی را به صورت سختگیرانه دنبال کند.
وی با اشاره به اینکه سیاستگذاریهای اخیر در صنعت خودرو نتیجهای جز زیانهای سنگین نداشته است، اظهار داشت: در بحث کیفیت خودروسازان به دلیل سیاستهای چندگانه موفق به تولید محصولاتی کیفی نشده بودند که اگر وزارت صمت تمرکز خود را از بحث قیمتی بر روی سختگیری در رابطه با کیفیت محصولات تغییر دهد، بدون شک بازار خودرو هم به تعادل خواهد رسید.
عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزارت صمت مسول اصلاح روندهای کنونی بازار خودرو است، گفت: واقعیسازی قیمت محصولات منجر میشود که بازار خودرو حالت تعادلی به خود بگیرد. وقتی تمرکز روی کیفیسازی محصولات بیشتر شود، بدون شک هر محصولی با هر قیمتی به بازار ارایه نمیشود و اینجاست که کیفیت به برگ برنده خودروسازان تبدیل خواهد شد.
حسنپور بیگلری ادامه داد: بازار خودرو از یک انحصارگری و فضای غیر شفاف رنج میبرد. مهمترین دلیل آن هم وجود شرایط غیرمتعادل در بخش تولید است. تازمانی که محصولات داخلی با تکیه بر اصل کیفیسازی تولید نشوند، نمیتوان انتظار کاهش زیان از خودروسازان داشت. عمده دلیل این موضوع هم اعمال سیاستهای چندگانه به صنعت خودرو است.
این نماینده مجلس افزود: وقتی خودروهای خارجی وارد بازار شوند، یک فضای رقابتی ایجاد میشود که محصولات داخلی باید در این شرایط کیفیت را به اصل فعالیت خود تبدیل میکنند. محصولات هم با قیمت واقعی و شفاف طبق اصل عرضه و تقاضا در بازار عرضه میشود.
وی در پایان تاکید کرد: صنعت خودرو نیاز به تولید محصولات با کیفیت و عرضه مناسب دارد که امید است با فعالیت بخش خصوصی و نظارت جدی وزارت صمت این موضوع محقق شود.

source
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0