زنگ خطر جدی برای صنعت خودرو پس از ۴۷ سال!
منتشر شده در 01 مرداد 1404 ساعت 21:29 عکاس علیرضا پاداش گرانی خودرو، کاهش شدید تولید، قطعی های برق مکرر، عدم تخصیص ارز، جنگ ۱۲ روزه و حالا به صدا در آمدن زنگ خطر جدی برای صنعت خودرو پس از ۴۷ سال به گوش می رسد؛ تعدیل نیروی شدید در صنعت خودروی ایران آغاز شد.

منتشر شده در 01 مرداد 1404 ساعت 21:29


عکاس
علیرضا پاداش

گرانی خودرو، کاهش شدید تولید، قطعی های برق مکرر، عدم تخصیص ارز، جنگ ۱۲ روزه و حالا به صدا در آمدن زنگ خطر جدی برای صنعت خودرو پس از ۴۷ سال به گوش می رسد؛ تعدیل نیروی شدید در صنعت خودروی ایران آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری آخرین خودرو، خودروسازان کشور از ابتدای سال جاری با چالش های بی سابقه ای مواجه شده اند. افزایش هزینه واردات قطعات منفصله و مواد اولیه از خارج کشور باعث شد تا در بهار ۱۴۰۴ تمامی خودروسازان کشور مسیر افزایش قیمت های چشمگیر را در پیش بگیرند. عدم تخصیص ارز به خودروسازان کشور نیز در این چند ماهه باعث شده تا با افت تولید شدید مواجه شوند. اما تنها دلیل افت تولید خودرو، بحث ارز نیست؛ بلکه قطعی مکرر برق و تغییر ناگهانی برنامه تولید سبب شده تا قطعه سازان نتوانند تامین درستی را برای خطوط تولید خودروسازان داشته باشند.
جنگ ۱۲ روزه هم به عاملی تبدیل شده است که امروز خودروسازان کشور به روزهای پیش از حمله اسرائیل برنگردند. همه این ها از عواملی است که چالش های صنعت خودروی ایران را تشدید کرده و گره های جدیدی را برای اقتصاد این صنعت ایجاد نموده است.
چینی ها بدون توضیحی ایران را ترک می کنند!
در جنگ ۱۲ روزه شاهد بودیم که بسیاری از مدیران خارجی شرکای تجاری خودروسازان کشور، خارج ایران را برای حفظ امنیت خود ترک کردند. اما پیش بینی می شد که پس از آتش بس، مدیران و کارکنان عموماً چینی این شرکت ها به سرکار خود برگردند. ولی نه تنها این اتفاق نیافتاد، بلکه موج خروج کارکنان چینی خودروسازان افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر شرکای تجاری گروه چری در ایران که عادت به حضور تعداد پر شمار کارکنان چینی داشته اند، حال با خروج اکثر نیروی های چینی مواجه شده اند. جالب است که کارکنان چینی حاضر در صنایع خودروسازی ایران، هرگونه ارتباط با افراد دیگر را به شدت کم کرده اند و هیچ توضیحی برای این مدل خروج خود از خاک ایران می دهند.
از سویی دیگر بسیاری از سرمایه گذاران در صنعت خودرو ایران، پروژه های خود را متوقف کرده اند و پیگیری های خبرنگار آخرین خودرو نشان می دهد که برخی خودروسازان کشور فعلاً به دنبال نقد کردن موجودی خود دارند و هرگونه برنامه برای ادامه تولید را متوقف کرده اند. این موضوع را می توان در خودروسازان خصوصی کشور دنبال کرد. البته برخی مدیران ارشد صنعت خودرو، توقف بسیاری از پروژه ها را به خاطر عدم تامین ارز اعلام می کنند.
کارخانه تعطیل است و خسارتی بیش از ۵ هزار میلیارد تومان دیده است!
در همین جنگ ۱۲ روزه، کارخانه فردا موتورز در اشترینان بروجرد خسارت شدید دید و فعلاً امکان تولید خودرو ندارد. گفته می شود که خسارت وارد شده به این واحد تولیدی بیش از ۵ هزار میلیارد تومان است و هنوز دولت هیچ برنامه ای را برای بازسازی این کارخانه اعلام نکرده است. منابع آگاه به خبرنگار آخرین خودرو گفته اند که فعلاً کارکنان این شرکت (که چند صد نفر هستند) فعلاً تعدیل نشده اند. اما اگر قرار باشد که بی تفاوتی حاکمیت به این حادثه ادامه داشته باشد، عملاً امکان حضور کارگران از پاییز ۱۴۰۴ وجود نخواهد داشت. این یعنی بزرگترین واحد تولیدی یک شهر که اشتغال قابل توجهی را ایجاد کرده است، دیگر نه تنها در مدار تولید نخواد بود، بلکه آسیب های اجتماعی در پی تعدید اجباری نیرو در پی خواهد داشت.
به ما گفتند اگر می خواهید بروید!
یکی از مدیران فعال در صنعت خودروی کشور که نمی خواهد نامش فاش شود، به خبرنگار آخرین خودرو گفت که یک شرکت خودروساز (که در آن فعالیت می کند) به کارکنان خود اعلام کرده است در صورت ادامه دار بودن سایه جنگ، برنامه ای برای ادامه فعالیت ندارد و اگر کارکنان می خواهند، می توانند استعفا بدهند و از مهر ۱۴۰۴ در جایی دیگر مشغول به کار شوند.
شرکت ما برنامه تعدیل نیروی ۵۰ درصدی دارد!
همچنین یک مدیر خودرویی دیگر که او هم درخواستی مبنی بر عدم انتشار نام خود و شرکتش داشت، در گفت و گو با خبرنگار آخرین خودرو اعلام کرد که شرکت خودروسازیشان برنامه تعدیل نیروی ۵۰ درصدی را در پیش گرفته و بسیاری از مدیران این شرکت به دنبال کار در مجموعه ها و صنایع دیگر هستند.
می گویم آمار تولید خودرو را به کسی ندهید!
یک منبع خبری که پیش از این آمار تولید خودرو در کشور را در اختیار رسانه ها و فعالان صنعت خودرو می گذاشت، به خبرنگار آخرین خودرو گفت که ارسال و انتشار آمار تولید خودرو از سوی یک مقام بلند پایه وزارت صمت ممنوع شده است. این مقام وزارت صمت گفته است که چرا باید آمار افت تولید تا ۵۰ درصد برخی خودروسازان را در شرایط فعلی در اختیار رسانه ها و افکار عمومی بگذاریم؟!
هیچ پولی نیست؛ به جایش ماشین ببرید!
این عبارتی است که یکی از قطعه سازان کشور می گوید. همچنین برخی مکاتبات میان خودروسازان و قطعه سازان اتفاق افتاده است که نشان می دهد برخی خودروسازان کشور نمی توانند بدهی خود به قطعه سازان با با پرداخت پول جبران کنند. یکی از خودروسازان کشور به برخی قطعه سازان گفته است که به فعلاً هیچ وجه در شرایط فعلی امکان پرداخت پول نداریم؛ اما اگر می خواهید به جای طلبتان به شما وانت بدهیم!
سایه جنگ هنوز باقی است؛ جدی ترین زنگ خطر ۴۷ ساله در صنعت خودرو پیچید
اگر بخواهیم این روایت ها و اطلاعات به دست آمده را در کنار هم بچینیم، متوجه می شویم که بزودی اتفاقی عجیب در صنعت خودروی ایران رخ می دهد و قطعاً این رخداد به نفع حاکمیت نخواهد بود. صنعت خودروی ایران با همه بدی هایش، دومین صنعت مهم ایران در بحث اقتصادی است و بیشترین نیروی کار مستقیم و غیر مستقیم در صنایع را دارد. از طرفی بسیاری از خودروسازان کشور، محصولاتی را برای نیمه دوم سال جاری پیش فروش کرده اند. حال می بینیم که نه تنها این خودروسازان در شرایط فعلی با تاخیرهای جدی در تحویل خودرو مواجه هستند، بلکه برنامه ای هم برای نیمه دوم سال ۱۴۰۴ ندارند و با این اتفاق ها، احتمال دارد که موج شدید نارضایتی مشتریان نیز به وزارت صمت و دولت برسد.
دیگر امروز جدی ترین زنگ خطر ۴۷ ساله در صنعت خودرو به صدا در آمده و عجیب است که حاکمیت و دولت برنامه ای برای عبور از این بحران در فضای عمومی کشور اعلام نمی کنند.
source
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0