دیدگاه‌ها برای ترخیص خودروهای وارداتی با تعرفه جدید ؛ شرکت های واردکننده موظف به بازگشت وجه شدند بسته هستند

ترخیص خودروهای وارداتی با تعرفه جدید ؛ شرکت های واردکننده موظف به بازگشت وجه شدند

منتشر شده در 05 مرداد 1404 ساعت 13:37 تمام خودروهای وارداتی ترخیص شده از اول فروردین ۱۴۰۴ با تعرفه های جدید محاسبه می شوند و واردکننده ها موظف به بازگرداندن مابه التفاوت به خریداران شدند. ترخیص خودروها با تعرفه‌های جدید پس از ماه ها بلاتکلیفی درباره تعرفه واردات خودرو، در نهایت تعرفه های جدید تصویب

کد خبر : 97375
تاریخ انتشار : دوشنبه 28 جولای 2025 - 7:06
ترخیص خودروهای وارداتی با تعرفه جدید ؛ شرکت های واردکننده موظف به بازگشت وجه شدند


منتشر شده در 05 مرداد 1404 ساعت 13:37

ترخیص خودروهای وارداتی با تعرفه جدید ؛ شرکت های واردکننده موظف به بازگشت وجه شدند

تمام خودروهای وارداتی ترخیص شده از اول فروردین ۱۴۰۴ با تعرفه های جدید محاسبه می شوند و واردکننده ها موظف به بازگرداندن مابه التفاوت به خریداران شدند.

ترخیص خودروها با تعرفه‌های جدید

پس از ماه ها بلاتکلیفی درباره تعرفه واردات خودرو، در نهایت تعرفه های جدید تصویب شدند. تعرفه‌های جدید واردات خودرو نه‌تنها برای خودروهایی که پس از تصویب این تعرفه‌ها ترخیص می‌شوند اعمال می‌شود، بلکه خودروهای وارداتی که از اول فروردین ۱۴۰۴ ترخیص شده‌اند نیز مشمول این تغییرات هستند. در نتیجه، گمرک مابه‌التفاوت ناشی از اختلاف تعرفه قدیم و جدید را به واردکنندگان بازمی‌گرداند تا آنها بتوانند این مبلغ را به خریداران بازپس دهند. این روند، بازگشت عادلانه وجه را برای خریداران قبلی تضمین می‌کند.

شرکت ها مابه التفاوت تعرفه ها را به خریداران باز می گرداند

بر اساس دستورالعمل تازه، گمرک مابه التفاوت تعرفه قدیم و جدید را به شرکت های واردکننده بازمی گرداند. اگر شرکت ها پیش از این هزینه اضافه را از مردم دریافت کرده باشند، موظف اند این مبلغ را به خریداران بازگردانند. این سیاست می تواند گامی مهم در جهت شفاف سازی و افزایش اعتماد عمومی در بازار خودرو باشد.

نوع خودرو حجم موتور تعرفه واردات قبلی تعرفه واردات ۱۴۰۴ میزان تغییر
بنزینی زیر ۱۰۰۰ سی سی ۲۰ درصد ۲۰ درصد بدون تغییر
بنزینی ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سی سی ۵۵ درصد ۲۰ درصد ۳۵ درصد کاهش
بنزینی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی ۹۵ درصد ۴۰ درصد ۵۵ درصد کاهش
بنزینی ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی ۱۳۵ درصد ۱۵۵ درصد ۲۰ درصد افزایش
بنزینی ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سی سی ۱۶۵ درصد ۱۸۰ درصد ۱۵ درصد افزایش
بنزینی بالای ۳۰۰۰ سی سی ۱۷۵ درصد ۱۹۰ درصد ۱۵ درصد افزایش
هیبرید تمامی حجم ها ۱۵ درصد ۱۵ درصد بدون تغییر
برقی ۴ درصد ۴ درصد بدون تغییر

تحلیل؛ چه تغییراتی در بازار خودرو رخ می دهد؟

تغییرات کلان

تصمیم دولت برای اصلاح تعرفه های واردات خودرو یکی از مهم ترین تحولات ساختاری در سیاست های اقتصادی و بازار خودرو در سال های اخیر است. این اصلاحات با هدف کاهش بی عدالتی قیمتی و افزایش شفافیت در بازار انجام شده است و بازگشت مابه التفاوت تعرفه ها به واردکنندگان و الزام آنها به بازپرداخت به مشتریان می تواند گامی موثر در بهبود وضعیت بازار و افزایش اعتماد عمومی باشد.

از سوی دیگر، افزایش تعرفه ها برای خودروهای با حجم موتور بالای ۲۰۰۰ سی سی، نشان دهنده تلاش دولت برای محدودسازی واردات خودروهای لوکس و مدیریت بهتر خروج ارز است. این سیاست می تواند تقاضا را به سمت خودروهای اقتصادی تر و کارآمدتر هدایت کند و به طور ضمنی حمایت از تولیدات داخلی را تقویت نماید. علاوه بر این، این تغییرات در چارچوب سهمیه بندی واردات و محدودیت های ارزی اعمال شده که نقش مهمی در کنترل نوسانات قیمتی بازار ایفا می کند.

با وجود این، موفقیت این سیاست ها منوط به نظارت دقیق و اجرای هماهنگ آنها توسط نهادهای مرتبط است. در صورت عدم نظارت کافی، احتمال بروز بی اعتمادی مجدد و تداوم ناهماهنگی ها در بازار وجود خواهد داشت.

تغییرات کف بازار؛ بازگشت وجه و تاثیر بر قیمت ها

بازار خودروهای وارداتی در وضعیت فعلی به صورت پراکنده و ناهمگون است؛ برخی خودروها در بازار آزاد با قیمتی بسیار بالاتر از قیمت نمایندگی عرضه می شوند، گروهی با قیمتی پایین تر و عده ای دیگر با اختلاف قیمت منطقی و معقول بین بازار و نمایندگی مواجه هستند. افزایش قیمت های اخیر نمایندگی ها نیز به دلیل کمبود کشش بازار تاثیر قابل توجهی بر قیمت های بازار آزاد نداشته است.

با بازگشت مابه التفاوت تعرفه ها به واردکنندگان و کاهش احتمالی قیمت ها در نمایندگی ها، چند تغییر کلیدی قابل پیش بینی است:

۱ – برای خودروهایی که قیمت بازار آزاد آنها بسیار بالاتر از نمایندگی است، کاهش قیمت نمایندگی موجب کاهش نسبی حباب قیمت بازار خواهد شد. در صورتی که واردکنندگان از بازگشت وجه برای واردات خودروهای جدید بهره ببرند، افزایش عرضه می تواند فشار نزولی بر قیمت های بازار آزاد وارد کند.

۲ – در مورد خودروهایی که قیمت نمایندگی بالاتر از بازار است، کاهش قیمت نمایندگی باعث فشار رقابتی بیشتر بر بازار آزاد خواهد شد. در این شرایط، بازار یا قیمت خود را کاهش می دهد یا مشتریان را به سمت نمایندگی ها جذب می کند که این امر به نفع مصرف کنندگان است. در صورتی که بازار به کاهش قیمت تمکین نکند، شرکت های واردکننده ممکن است واردات را افزایش دهند یا موقتاً دست نگه دارند.

۳ – برای خودروهایی که اختلاف قیمت منطقی میان بازار و نمایندگی دارند، کاهش قیمت نمایندگی به کاهش متناسب قیمت بازار منجر شده و به تعادل نسبی می انجامد.

۴ – سرمایه گذارانی که خودرو را با هدف سودآوری خریداری کرده اند، در مواجهه با کاهش قیمت ها و بازگشت وجه ممکن است برای جلوگیری از ضرر بیشتر، خودروهای خود را سریع تر و حتی زیر قیمت بازار به فروش برسانند. این اقدام باعث افزایش عرضه و فشار نزولی بیشتر بر قیمت ها شده و به شفافیت و تعادل بیشتر بازار کمک می کند.

جمع بندی نهایی

این تغییرات به ویژه برای خریداران خودروهای وارداتی خبر خوبی است و می تواند زمینه بازگشت پول به جیب مردم را فراهم کند. اما اجرایی شدن کامل آن وابسته به نظارت دقیق و همکاری کامل واردکنندگان است. در صورت تحقق این موضوع، شاهد شفاف تر شدن بازار و افزایش اعتماد عمومی خواهیم بود.

source

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.