منتشر شده در 17 بهمن 1402 ساعت 12:01
این کراس اوور برقی به نام بی وای دی یوان UP از ماه مارس و با قیمت پایه ۱۰۰ هزار یوان (معادل تقریباً ۱۴ هزار دلار یا ۸۰۰ میلیون تومان) وارد بازار می شود.
مشخصات فنی
یوان UP جدیدترین عضو سری Dynasty محسوب می شود. این خودرو بر اساس پلتفرم e-Platform 3.0 توسعه پیدا کرده و در دسته کراس اوورهای کامپکت برقی قرار می گیرد. با ۴۳۱۰ میلیمتر طول، ۱۸۳۰ میلیمتر عرض، ۱۶۷۵ میلیمتر ارتفاع و فاصله محوری ۲۶۲۰ میلیمتر، این کراس اوور کمی بزرگ تر از هیوندای کونا و کوچک تر از کیا اسپورتیج است.
بی وای دی یوان UP با دو پیشرانه و دو پک باتری تولید می شود. در نسخه پایه پیشرانه این کراس اوور برقی ۹۴ اسب بخار قدرت دارد. اما در نسخه قوی تر، خروجی پیشرانه به ۱۷۴ اسب بخار می رسد. این کراس اوور برقی با دو پک باتری ۳۲ و ۴۵.۱ کیلووات ساعتی قابل انتخاب است. پک ۳۲ کیلووات ساعتی برای پیمایش ۳۰۰ کیلومتر مسافت کفایت می کند. در صورت انتخاب پک ۴۵.۱ کیلووات ساعتی، امکان پیمایش ۴۰۰ کیلومتر مسافت برای راننده وجود خواهد داشت.
مثل بیشتر خودروهای اقتصادی، سیستم تعلیق بی وای دی یوان UP در محور جلو از نوع مک فرسون و در محور عقب از نوع محور پیچشی (تورشن بیم) است.
طراحی ظاهری بی وای دی یوان UP
با وجود قیمت پایین و اقتصادی، بی وای دی یوان UP چهره قابل قبولی دارد. مانند دیگر محصولات کمپانی، چراغهای این کراس اوور جدید برقی نیز باریک و کشیده هستند. به دلیل برقی بودن پیشرانه در حد فاصل چراغ ها خبری از جلوپنجره مشبک نیست. سپر هم طراحی اسپرتی دارد و در گوشه های آن شکاف های بزرگی تعبیه شده است.
در نمای جانبی بی وای دی یوان UP با ترکیبی هماهنگ روبرو هستیم. به خاطر استفاده از رنگ مشکی برای تمامی ستون ها، سقف این خودرو حالتی معلق دارد. به غیر از ستون ها، لبه گلگیرها و رکاب جانبی نیز به رنگ مشکی است. روی رکاب دو المان بال مانند وجود دارد که مشابه آنها روی سپر جلو و سپر عقب نیز به چشم می خورد. رینگ ها آیرودینامیک طراحی شده اند و به احتمال زیاد نقشی مثبت در بهبود برد حرکتی ایفا می کنند. نکته پایانی این نما اینکه پورت شارژ روی گلگیر جلوی سمت سرنشین کناری قرار دارد.
همانند سپر جلو، سپر عقب بی وای دی یوان UP نیز طراحی عضلانی و اسپرتی دارد. بخش اعظمی از سپر به رنگ مشکی است و قسمت پایینی آن توسط یک سینی محافظت می شود. البته ممکن است این سینی صرفاً جنبه تزئینی داشته باشد. مثل اکثر خودروهای جدید، چراغ های عقب یوان UP هم از نوع سرتاسری و به هم پیوسته هستند. این چراغ ها گرافیک جذابی دارند و با دیدن آنها احتمالاً به یاد مباحث ریاضی خواهید افتاد!
طراحی داخلی
کابین بی وای دی یوان UP طراحی مینیمالیستی دارد و از ترکیب رنگ تیره و روشن برای قسمت های مختلف آن استفاده شده است. داشبورد خوش فرم این کراس اوور برقی در بخش میانی از یک نمایشگر بزرگ ۱۲.۸ اینچی میزبانی می کند. جالب اینکه این نمایشگر گردان است و امکان تنظیم آن به صورت افقی یا عمودی وجود دارد. فرمان یوان UP از طراحی جذابی برخوردار است و به جای لوگوی اصلی بی وای دی، لوگوی اختصاصی یوان در مرکز آن نصب شده؛ طبق انتظار نمایشگر دیجیتال حاضر در پشت فرمان، اطلاعات لازم را در اختیار راننده قرار می دهد. این نمایشگر اندازه ای برابر با ۸.۸ اینچ دارد. مکمل عملکرد این نمایشگر، سیستم هداپ دیسپلی است که برخی از داده ها را مقابل دید راننده منعکس می کند. بهره مندی از این سیستم مزیتی بسیار بزرگ برای یوان UP به حساب می آید، چرا که خودروهای اقتصادی و ارزان قیمت اکثراً از آپشن های پیشرفته محروم هستند.
نقاط قوت بی وای دی یوان UP در داخل کابین هنوز ادامه دارد! صندلی راننده و سرنشین کناری در این خودرو برقی است و تمامی صندلی ها دارای روکشی از چرم مصنوعی هستند. برای شارژ بی سیم تلفن همراه سرنشینان، روی کنسول میانی پد مخصوصی نصب شده؛ اهرم انتخاب وضعیت حرکت هم از کریستال با کیفیت است! در کنار این اهرم، چند دکمه فیزیکی برای کنترل برخی امکانات دیده می شود. این کراس اوور برقی ارزان قیمت به سانروف نیز مجهز است!
source
کلاس یوس