1 01 Desktop

بازار خودروهای هاچبک در ایران خیلی تنوع زیادی ندارد و اگر فردی به دنبال خرید چنین مدلی باشد، در هر بازه قیمتی تنها چند گزینه پیش روی خود خواهد داشت. لیست قیمت محصولات خارجی حاکی از آن است رنو ساندرو و برلیانس H320 دو هاچبکی هستند که به لحاظ شرایط بازار رقیب مستقیم هم محسوب می‎شوند. این دو خودرو از نظر مشخصات فنی نیز خیلی به هم نزدیک هستند و به احتمال قوی مشتریان در انتخاب از بین آنها با تردیدهایی مواجه می‌شوند. مقایسه رنو ساندرو با برلیانس H320 می‌تواند به این دسته از مشتریان در انتخابی بهتر کمک کند.

مشخصات فنی

مقایسه رنو ساندرو با برلیانس H320 در بخش فنی نشان می‌دهد این دو مدل شباهت زیادی به هم دارند. رنو ساندرو نیروی خود را از یک موتور ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی دریافت می‌کند. این موتور که با تندر ۹۰ مشترک است، توانایی تولید ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. در نسخه اتوماتیک ساندرو، نیروی تولیدی توسط این موتور کم‌استهلاک و بادوام از طریق جعبه دنده اتوماتیک ۴ سرعته به چرخ‌های محور جلو منتقل می‌شود. اما در نسخه دستی گیربکس ۵ سرعته وظیفه انتقال نیرو را بر عهده دارد.

طبق داده‌های موجود شتاب نسخه مجهز به گیربکس اتوماتیک برابر با ۱۱.۵ ثانیه و حداکثر سرعت آن ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است؛ نسخه مجهز به گیربکس دستی کمی چابک‌تر است و صفر تا صد را در ۱۰.۵ ثانیه طی می‌کند. این نسخه می‌تواند به حداکثر سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت برسد.

از لحاظ مصرف سوخت باید گفت که نسخه اتوماتیک رنو ساندرو در هر صد کیلومتر ترکیبی ۷.۳ بنزین می‌سوزاند. این رقم برای نسخه دستی برابر با ۶.۷ لیتر است. این هاچبک رومانیایی-فرانسوی استاندارد آلایندگی یورو ۴ را پاس می‌کند.

موتور موجود در زیر کاپوت برلیانس H320 حجمی برابر با ۱.۶۵ لیتر دارد. این موتور ۱۱۴ اسب بخار قدرت و ۱۵۴ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند و نیروی آن به وسیله گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته یا ۵ دنده دستی به چرخ‌های محور جلو ارسال می‌شود. صفر تا صد نسخه اتوماتیک این هاچبک چینی ۱۳.۱ ثانیه و شتاب نسخه دستی ۱۲.۱ ثانیه است.

بر اساس کاتالوگ، برلیانس H320 می‌تواند به نهایت سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. مصرف سوخت این خودرو در هر صد کیلومتر ترکیبی، برای نسخه اتوماتیک ۶.۵ لیتر و برای نسخه دستی ۶.۳ لیتر اعلام شده است. این هاچبک هم استاندارد آلایندگی یورو ۵ را پاس می‌کند.

با مقایسه رنو ساندرو با برلیانس H320 در بخش فنی می‌توان نتیجه گرفت با وجود خروجی کمتر موتور، هاچبک دو رگه رومانیایی-فرانسوی عملکرد بهتری دارد. این امر به وزن پایین‌تر و هماهنگی بیشتر موتور و گیربکس ساندرو مربوط می‌شود. ذکر این نکته ضروری است موتور K4M به‌کاررفته در این هاچبک اروپایی از نظر استهلاک و دوام نیز در وضعیت بهتری قرار دارد.

مشخصات کلی

  رنو ساندرو برلیانس H320
نوع موتور خودرو بنزینی خطی بنزینی خطی
حجم موتور ۱.۶ لیتر ۱.۶۵ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۱۶ ۴ / ۱۶
تنفس موتور طبیعی طبیعی
قدرت ۱۰۵ اسب بخار ۱۱۴ اسب بخار
گشتاور ۱۴۰ نیوتن.متر ۱۵۴ نیوتن.متر
گیربکس ۵ سرعته دستی

۴ سرعته اتوماتیک

۵ سرعته دستی

۴ سرعته اتوماتیک

محور محرک دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۰.۵ ثانیه

۱۱.۵ ثانیه

۱۲.۱ ثانیه

۱۳.۱ ثانیه

سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت

۱۷۵ کیلومتر بر ساعت

۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۶.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

۷.۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

۶.۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

۶.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی یورو ۴ یورو ۵
فرمان هیدرولیک برقی
بدنه هاچبک کوچک هاچبک جمع و جور
نوع رینگ آلومینیومی آلومینیومی

ابعاد و ظرفیت ها

  رنو ساندرو برلیانس H320
طول ۴۰۲۰ میلیمتر ۴۲۱۰ میلیمتر
عرض ۱۷۴۶ میلیمتر ۱۷۵۸ میلیمتر
ارتفاع ۱۵۳۴ میلیمتر ۱۴۶۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۵۸۸ میلیمتر ۲۵۸۰ میلیمتر
وزن خالص ۱۱۰۵ کیلوگرم

۱۱۰۶ کیلوگرم

۱۲۴۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر ۵ نفر
ظرفیت صندوق ۳۲۰ لیتر ۳۱۴ لیتر
حجم مخزن سوخت ۵۰ لیتر ۵۵ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ ۱۵ اینچ

طراحی ظاهری

طراحی رنو ساندرو

طراحی برلیانس H320

در مواجهه با رنو ساندرو، کاملا مشخص است که با یک اتومبیل اقتصادی سروکار داریم. اگرچه نسل جدید این خودرو طراحی زیبایی دارد، اما طراحی نسل اول (مدل حاضر در ایران) خیلی چنگی به دل نمی‌زند. مثل تندر ۹۰، در نمای بیرونی ساندرو هم هیچ المان جذابی که باعث جلب توجه شود، وجود ندارد. طراحی این خودرو آنقدر ساده و بی‌روح است که شاید بتوان لوگو رنو را شاخص‌ترین ویژگی ظاهری آن دانست!

در مقابل، برلیانس اچ ۳۲۰ از چهره‌ای زیباتر و عامه‌پسندتر برخوردار است. این هاچبک چینی در تمامی نماها هماهنگی و تناسب خوبی دارد و ایرادی جدی به آن وارد نیست. با توجه به شباهت برخی از المان‌های ظاهری برلیانس H320 به مدل‌های قدیمی‌تر بی ام و، جذابیت آن در برابر رقیب دو چندان می‌شود.

به احتمال زیاد شما هم تایید خواهید کرد که در مقایسه رنو ساندرو با برلیانس h320 از لحاظ طراحی ظاهری، نماینده چینی‌ها دست بالاتر را دارد و در این بخش باید آن را به عنوان برنده انتخاب کرد.

طراحی داخلی

کابین رنو ساندرو

کابین برلیانس H320

مثل نمای بیرونی، در کابین رنو ساندرو نیز با فضایی بی‌روح و به‌دور از هیجان روبه‌رو هستیم. داشبورد این خودرو ساختاری ابتدایی دارد؛ ضمن اینکه اکثر قسمت‌ها از جنس پلاستیک خشک هستند. تنها نکته مثبت کابین، فضای کافی برای سرنشینان و مونتاژ نسبتا دقیق اجزاست. همچنین باید اشاره کرد که کابین ساندرو دیر به صدا می‌افتد.

طراحی داخلی برلیانس H320 هم چندان مدرن نیست، با این حال در مقایسه با ساندرو، حس بهتری را منتقل می‌کند. واضح است که در این خودرو طراحان وقت بیشتری را صرف قسمت‌های مختلف کرده‌اند، هر چند اگر وارد جزئیات شویم، ایراداتی نمایان خواهد شد. به‌طور کلی فرم داشبورد، کنسول میانی، پنل درها و طراحی غربیلک فرمان و دکمه‌ها در برلیانس H320 زیباتر است؛ ضمن اینکه کیفیت مواد به‌کاررفته در کابین این خودرو اندکی بهتر از رقیب ارزیابی می‌شود.

همانند نمای ظاهری، در بخش طراحی داخلی نیز مقایسه رنو ساندرو با برلیانس h320 به برتری نماینده چینی‌ها می‌انجامد.

آپشن ها و امکانات

نوبت به مقایسه رنو ساندرو با برلیانس H320 در بخش امکانات و آپشن‌ها می‌رسد. ماهیت اقتصادی رنو ساندرو در این بخش بیش از پیش آشکار می‌شود. هاچبک رومانیایی-فرانسوی از لحاظ امکانات هیچ حرفی برای گفتن ندارد، چرا که جز کولر، بخاری، شیشه بالابرهای برقی و سیستم پخش MP3 امکانات دیگری در اختیار مالک نمی‌گذارد. البته نسخه آپشنال ساندرو هم در بازار موجود است. این نسخه که از سال ۱۳۹۶ عرضه شد، از امکاناتی مثل کروز کنترل، نمایشگر مرکزی ۱۰ اینچی با مسیریاب، سنسور و دوربین عقب، دزدگیر تصویری، پوشش چرم صندلی‌ها و کف پوش بهره می‌برد.

برلیانس اچ ۳۲۰ نسبت به نسخه استاندارد رنو ساندرو امکانات بیشتری دارد. اما وقتی پای نسخه آپشنال به میان می‌آید، رقابت تا حدودی پایاپای می‌شود. البته در برخی موارد باز هم کفه ترازو به سمت H320 سنگینی می‌کند. این هاچبک چینی در حالت استاندارد به سیستم صوتی با ۶ اسپیکر، نمایشگر ۷ اینچی سیستم اطلاع‌رسانی-سرگرمی، امکان تنظیم دستی صندلی راننده در ۸ و صندلی سرنشین در ۴ جهت، شیشه بالابرهای برقی، سنسور پارک عقب، دوربین و سنسور دنده عقب، سانروف و مسیریاب مجهز است. مثل ساندرو، در این خودرو نیز کروز کنترل در لیست آپشن‌ها قرار دارد.

در بخش ایمنی این دو مدل اختلاف قابل توجهی با هم ندارند و هر دوی آنها به دو کیسه هوای ایمنی، ترمز ABS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز مجهز هستند. ساندرو در نسخه اتوماتیک از سیستم ضدلغزش سود می‌برد. نکته حائز اهمیت اینکه این نسل از ساندرو موفق شده در تست تصادف سه ستاره ایمنی را از موسسه معتبر یورو انکپ دریافت کند؛ حال آنکه ایمنی برلیانس H320 تاکنون توسط مرجعی معتبر ارزیابی نشده است. با این حساب برنده مقایسه رنو ساندرو با برلیانس h320 در بخش ایمنی، مدل دو رگه رومانیایی-فرانسوی است.

خرید رنو ساندرو یا خرید برلیانس H320

نمای عقب رنو ساندرو

نمای عقب برلیانس H320

مقایسه رنو ساندرو با برلیانس H320 به بخش پایانی رسید. انتخاب از بین این دو مدل بیشتر به نیازها و سلایق مشتری بر می‌گردد.

برلیانس H320 از لحاظ فاکتورهایی مثل طراحی ظاهری و داخلی و همچنین امکانات برتر از نسخه ساندرو است و هنگام تردد در خیابان بیشتر جلب توجه می‌کند. اما از نظر عملکرد و استهلاک پیشرانه رنو ساندرو برتری دارد.

این هاچبک اروپایی از بازار بهتری نیز برخوردار است و راحت‌تر معامله می‌شود؛ ضمن اینکه پیدا کردن قطعات یدکی آن به اندازه رقیب سخت نیست. علاوه‌بر این، ساندرو از لحاظ ایمنی هم خودروی قابل اعتمادتری به شمار می‌رود.

با در نظر گرفتن تمامی نقاط مثبت و منفی، رنو ساندرو گزینه منطقی‌تری محسوب می‌شود، مگر آنکه به هیچ وجه نتوانید با چهره و کابین این خودرو کنار بیایید!

گفتنی است نگاهی به قیمت خودرو، به‌خصوص قیمت محصولات داخلی نشان می‌دهد پژو ۲۰۷ در محدوده قیمتی مشابهی قرار می‌گیرد. از این رو اگر فردی بخواهد هاچبک صفر کیلومتر خریداری کند، می‌تواند به این خودرو نیز فکر کند.

فروش فوری خودرو

نویسنده: سعید علیپور

source
کلاس یوس

viraje.ir

توسط viraje.ir