به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، گمرک کشور در شرایطی جزئیاتی از گیرندگان ارز خودرو و میزان ارز تخصیصی بهواردات قطعات و موتورسیکلت را منتشر کرد که پیش تر فعالان عرصه تولید و واردات خودرو نسبت بهعدم تخصیص ارز مناسب از سوی سیاستگزار ارزی انتقاداتی را مطرح کرده بودند.
بر اساس اعلام گمرک ایران، در سال ۱۴۰۲ به اندازه ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزا و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور شده است که به لحاظ ارزشی ۳۲.۶۹ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.
گمرک همچنین برای نخستینبار، نام شرکتهای خودروسازی اصلی گیرنده ارز را نیز منتشر کرده است.طبق اعلام گمرک، صنایع خودروسازی مدیران خودرو با سهم ۱۳ درصدی، در رتبه نخست دریافت ارز قرار دارد و پس از این شرکت، کرمان موتور با سهم ۹.۶۵ درصدی رتبه دوم را در اختیار گرفته است.
رتبه سوم نیز به شرکتی به نام «کوروش موتور آریا» اختصاص یافته که ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزا و قطعات خودرو را داراست. بر اساس این رتبهبندی، مشخص میشود نه خودروسازان بزرگ کشور و نه واردکنندگان خودرو، هیچکدام در رتبه های اول تا سوم تخصیص ارز خودرو در سال ۱۴۰۲ قرار نداشتند.
همچنین برای نخستینبار گمرک ایران جزئیاتی مانند ارز اختصاصی به تولیدکنندگان موتورسیکلت و نام شرکتهایی که بیشترین سهمیه ارز تخصیصی را داشتهاند، منتشر کرده است مطابق این آمار در سال گذشته همچنین ۷۸۲ میلیون و ۶۱ هزار دلار اجزا و قطعات موتورسیکلت وارد کشور شده که ۴۱ درصد افزایش را نشان میدهد.
شفاف سازی در خصوص میزان ارزبری خودروسازان و واکنش فعالان عرضه تولید اگر ه بار انتقادات زیادی را به سمت بانک مرکزی و وزارت صمت نشانه رفته است با این حال محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که بانک مرکزی به وظیفه خود درباره تخصیص ارز به بخش خودرو عمل کرده است.
source
کلاس یوس