به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، همزمان با افزایشی شدن نرخ دلار و تغییر کانال آن، تصور بسیاری از فعالان بازار خودرو بر این بود که قیمت خودرو از وضع فعلی خارج خواهد شد، اما روند بازار نشان داد که تمایل بازار همچنان به ثبات قیمت است. ثبات قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی از هفته اول خرداد ماه آغاز شد و در ادامه با توجه به شرایط موجود در کشور کاهشی شد.
به گفته فعالان بازار خودرو بیتوجهی خریداران و فروشندگان به تغییر کانال نرخ دلار نشان میدهد که بازار خودرو این روزها رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته و به همین دلیل تا پایان انتخابات ریاست جمهوری پیشبینی بازار مشکل خواهد بود. از سوی دیگر کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم موجب شده تا فعالان بازار به این نکته اشاره کنند که هنوز مشخص نیست که روند ثبات قیمت در بازار خودرو تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو با ابراز نگرانی از شرایط بازار خودرو، تاکید کرد: این روزها موضوعاتی چون انتخابات ریاست جمهوری و ارزهای دیجیتال در صدر توجهات مردم و مصرفکنندگان قرار گرفته است و موجب شده که بازار بیش از گذشته فریز شود.
اسد کرمی، در گفتوگو با خبرنگار پرشین خودرو، افزود: بازار خودرو برای رسیدن به مرحله تعادل و رونق، نیاز به عرضه گسترده دارد. در حالی که به دلیل مشکلات، روند عرضه خودرو از سوی خودروسازان داخلی با کندی همراه است.
عرضه محدود خودروسازان تاثیری بر تغییر وضعیت بازار ندارد
وی با اشاره به تاثیر عدم تعادل در عرضه و تقاضا بر بازار خودرو بیان کرد: در شرایطی که عرضه به بازار بسیار محدود است این عرضه محدود نمیتواند تاثیر چشمگیری بر تغییر وضعیت بازار داشته باشد.
کرمی با اشاره به تاثیر تلاطمات ارزی بر جریان قیمت خودرو در بازار تاکید کرد: بهرغم تاثیر نرخ ارز در قیمت خودرو در بازار اما در روزهای اخیر این مساله تاثیری در بازار نداشته و همچنان بازار خودرو در رکود مطلق قرار دارد.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تهران در پاسخ به جریان قیمت در بازار خودرو تصریح کرد: اگر چه قیمت خودرو از ابتدای امسال روند صعودی را در بازار داشت اما از نیمه خرداد تا هفته اول تیرماه بازار روند نزولی به خود گرفت و قیمت خودروهای خارجی در این مدت حدود ۳۵ درصد و قیمت خودروهای داخلی حدود ۲۵ درصد افت کرد.
مشتریان برای خروج سرمایه خود از بازار خودرو غافلگیر شدند
کرمی عامل اصلی ریزش قیمت خودرو در یک ماه اخیر را افت قیمت دلار دانست و تاکید کرد: اگر چه این روزها نرخ دلار در بازار با کمی نوسان و رشد مواجه شده است اما در صورتی که در روزهای آینده مسیر ارز کاهشی شود این جریان باعث خواهد شد تا قیمت خودرو بازهم تحت تاثیر این ریزش قرار گیرد.
به گفته وی زمانی که قیمت خودرو در بازار افت پیدا میکند، مشتریان سرمایه خود را از بازار خارج میکنند. این شرایط موجب شده بسیاری از مردم در اوضاع کنونی بازار ارز منتظر بمانند تا قیمت خودرو به میزان بیشتری افت پیدا کرده و آنگاه برای خرید خودرو اقدام کنند.
این مقام صنفی در ادامه با یادآوری اینکه بازار خودرو ایران همچنان یک بازار سرمایهای است، تاکید کرد: با این وجود بسیاری از مصرفکنندگان به دنبال یافتن محلی برای سرمایهگذاری مطمئن هستند و هنگامی که بازار خودرو به مرحله ریزش میرسد، امنیت خود را برای سرمایهگذاران از دست میدهد و آنها نیز از این بازار خارج میشوند.
بازار خودرو به زیان سرمایه گذاران شد!
کرمی همچنین وضعیت کنونی بازار خودرو را موجب نگرانی نمایشگاه داران خودرو دانست و گفت: متاسفانه ایجاد رکود در بازار خودرو علاوه بر نگرانی فعالان این حوزه، موجب شده است تا نمایشگاهداران نسبت به کاهش مبادلات معترض شوند.
وی در پایان شرایط فعلی بازار را کاملا به زیان سرمایه گذاران در این بازار ذکر کرد و یادآور شد: افرادی که با هدف سرمایهگذاری وارد بازار خودرو شده و در جریان بیثباتی قیمتها و اختلاف شدید نرخ کارخانه و بازار از محل خرید وفروش خودرو کسب سود میکردند امروز به دلیل رکود مطلق بازار متضرر شدند.
source