شرکت ها یا افراد مختلف مشاوران مالی را برای بهره مندی از راهنمایی های آن ها در سرمایه گذاری های پر بازده برای کسب سود و افزایش سرمایه و درآمد، استخدام کنند. این افراد بهترین راه های سرمایه گذاری را با توجه به شرایط فرد یا شرکت مورد نظر، پیش رویشان قرار می دهند. علاوه بر این معمولا خرید و فروش سرمایه گذاری هایی مانند سهام و اوراق قرضه را به نمایندگی از مشتریان خود، انجام می دهند. فروش محصولات مالی نیز ممکن است در حیطه وظایف مشاور مالی قرار بگیرد. در این نوشته قصد داریم درباره وظایف و نحوه عملکرد مشاوران مالی مطالبی ذکر کنیم.
مشاور مالی چه وظایفی بر عهده دارد؟
مشاور مالی با مشتریان جلساتی برگزار می کند تا پیش از هرگونه عملکردی وضعیت مالی آن ها را مورد بررسی قرار دهد. این ملاقات ها معمولا پیش از رویداد های مهم زندگی مشتریان مانند ازدواج، تغییر شغل، بازنشستگی و… برگزار می شوند تا مشتری بدون بهره مندی از نظرات یک فرد متخصص اقدام خاصی صورت ندهد. البته لازم به ذکر است که مشاوران مالی باید زمانی را به بازاریابی کار خود برای بیشتر شناخته شدن و کسب مشتریان جدید نیز اختصاص دهند.
مشاور مالی تمام جوانب زندگی مالی مشتری را از جمله دارایی ها، هزینه ها و درآمد، در نظر می گیرد و آن ها را با هوش مالی بالایی که دارد ارزیابی می کند. در نتیجه مشتری می تواند با توجه به نتیجه حاصل شده از این بررسی ها، برنامه مالی منسجم و دقیقی طراحی کند و از آن برای رسیدن به اهداف مالی در نظر گرفته شده بهره ببرد. بدیهی است که در تمام طول این مسیر، مشاور مالی همراه و همگام او خواهد بود. این اهداف مالی معمولا اهداف مهم و بزرگی هستند. برای مثال می توانیم به خرید خانه جدید، نقل مکان از یک شهر به شهری دیگر، بازنشستگی، پرداخت هزینه های مربوط به تحصیل فرزندان، هزینه های ازدواج آن ها و… اشاره کنیم.
مشاوران مالی هر کدام در زمینه خاصی تخصص دارند و می توانند براساس تخصص خود به مشتریان مشاوره دهند. برای مثال یک برنامه ریز مالی، مشتریان را در بخش های گوناگون برنامه ریزی از جمله مالیات، بازنشستگی، املاک و بیمه راهنمایی می کند. در حالی که یک تحلیلگر مالی زبده بر مدیریت سبد سرمایه گذاری و تجزیه و تحلیل مالی متمرکز است.
ممکن است دغدغه بسیاری از افراد و شرکت ها، خصوصا آن هایی که درآمد زیادی ندارند، حق الزحمه ای باشد که این مشاوران فروش در ازای کاری که انجام می دهند، دریافت می کنند. جای نگرانی نیست. کمک گرفتن از مشاوران مالی ای که به صورت آنلاین افراد را راهنمایی می کنند، مقرون به صرفه تر از مشاوران حضوری است. این افراد نیز مدیریت سرمایه گذاری و برنامه ریزی مالی را انجام می دهند؛ اما با هزینه ای کمتر.
چه زمانی به مشاور مالی نیاز داریم؟
مدیریت امور مالی یکی از مسائل مهم و اساسی زندگی روزمره هر کسی است. اینکه از میان مشاوران مالی با تخصص های گوناگون، مشاور مالی خاصی را انتخاب کنید، به نیاز ها و اهدافتان بستگی دارد. در هر صورت همان گونه که پیشتر نیز توضیح داده شد، این مشاوران به شما کمک می کنند نقاط عطف زندگی مالی خود را شناسایی کنید و به اهداف جدی و مهمتان در طول زندگی دست یابید. با توجه به این موارد، بهترین زمان برای کمک گرفتن از مشاور مالی، زمانی است که سرمایه کافی را برای هزینه کردن برای دستیابی به اهداف مالی در اختیار داشته باشید.
چگونه یک مشاور مالی متبحر پیدا کنیم؟
وضعیت مالی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. برخی از مشاوران مالی نیز تنها سطوح خاصی از سرمایه گذاران را پذیرا می شوند. شما نیز برای یافتن مناسب ترین مشاور مالی می توانید از ابزار های جست و جوی آنلاین کمک بگیرید یا از دوستان و آشنایان بخواهید به شما چنین فردی را معرفی کنند. اگر بین انتخاب چند گزینه مردد مانده اید، می توانید نام آن ها را به صورت آنلاین جست و جو کنید و از رزومه و توانایی های هر یک آگاه شوید. پس از آن می توانید فهرستی از سوالاتی را که می خواهید از آن ها در جلسه حضوری بپرسید، تهیه کنید. این سوال ها ممکن است حول محور موضوعاتی از قبیل ساختار کارمزد، حداقل حساب، میزان تخصص و تحصیلات آن ها، مدارک دانشگاهی شان و… در گردش باشند. همچنین درمورد نفس سرمایه گذاری و انواع آن اگر ابهاماتی دارید، از برطرف کردن آن ها در چنین جلسات چشم پوشی نکنید.
جمع بندی
مشاور مالی به افراد و شرکت ها در برنامه ریزی مالی، سرمایه گذاری و رسیدن به اهداف مالی بزرگ کمک می کند. بنابراین حضور یک مشاور مالی می تواند استرس مالی شما را کاهش دهد. این فرد تمام جوانب زندگی مالی مشتریان خود را از جمله هزینه ها، میزان درآمد و اندوخته ها را با جزئیات تجزیه و تحلیل می کند و بر اساس آن ها برای دستیابی به اهداف، برنامه ریزی ها را صورت می دهد. وظایف این مشاوران بسیار گسترده و حساس است و ما سعی کردیم در این مقاله به مهم ترین آن ها اشاره کنیم.
source