Wp Header Logo 1057.png

کارشناسان این حوزه معتقدند خسارتی که قطع برق به صنایع مهمی چون فولاد و پتروشیمی و دیگر صنایع کشور وارد می‌کند، جبران‌ناپذیر است در حالی که چالش ناترازی برق مشکل جدی صنعت برق کشور است که با شروع موج گرما خود را نشان می‌دهد. در ادامه مهرداد بائوج‌لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به بیان نظرات خود می‌پردازد.

ناترازی در صنعت برق کشور مشکلات بسیاری برای شهروندان و صاحبان صنایع ایجاد کرده است، به نظر شما برای کاهش فاصله تولید و مصرف چه اقداماتی موثر خواهد بود؟

قطع برق، صنایع کشور را زمین‌گیر کرده است. این موضوع باعث می‌شود صنایع سالانه حدود ۵‌میلیارد دلار خسارت ببینند. بر همین اساس آسیب‌های ناشی‌از خاموشی‌های مکرر برق برای صنایع، تبدیل به یکی از موضوعات اساسی صاحبان واحدهای صنعتی شده است. برخی مشکلات زیرساختی چون انجام نشدن سرمایه‌گذاری در بخش ساخت نیروگاه‌ها، عدم نوسازی به موقع آنها و همچنین موضوع تحریم، بخش تولید و صنعت را با چالش‌های مختلف مواجه کرده است. خساراتی که قطعی برق به تولید وارد می‌کند، قابل‌جبران نیست. کشور باید به سمت افزایش ظرفیت تولید نیروگاه‌ها پیش برود. در حال حاضر ظرفیت تولیدی برق نیروگاه‌ها ۹۳ هزار مگاوات است که این رقم باید به ۱۳۰هزار مگاوات می‌رسید.

قطعی برق در صنایع همان‌طور که مطرح شد به دلیل جاماندگی تولید از رشد مصرف در کشور است، چه میزان افزایش تولید ناترازی در این حوزه را جبران خواهد کرد؟

اگر این شرایط خاموشی برای صنایع تداوم داشته باشد، صنعت کشور دچار خسارت‌های فراوان می‌شود، موضوعی که ضمن ورود زیان‌های جدی به واحدهای تولیدی و صنعتی ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به توسعه کشور نیز خواهد زد. بنابراین در برنامه چشم‌انداز ۵ساله کشور باید ۳۰ هزار مگاوات برق به وضع موجود اضافه شود تا شاهد وخیم‌تر شدن وضع موجود برای صنایع مهمی چون فولاد و پتروشیمی و غیره نباشیم. باید اقتصاد برق را از تصدی‌گری دولت خارج و به بخش خصوصی واگذار کرد، میزان حضور بخش‌خصوصی در این بخش کمرنگ شده که باید شرایط لازم برای حضور این بخش در اقتصاد برق فراهم شود.

source

viraje.ir

توسط viraje.ir