Wp Header Logo 1083.png

BZ4X خودرویی تمام برقی از شرکت تویوتا است که شرکت برساوش آن را در بازار ایران عرضه می کند. ما در مطلب به بررسی این خودرو رفته ایم.

درباره تویوتا BZ4X

چند وقتی می شود که مسئولین توجه ویژه ای به خودرو های برقی پیدا کرده اند و قدم های مثبتی در زمینه واردات خودرو های برقی برداشته اند. به همین منظور اخیرا خودرو هایی را مشاهده می کنیم که علاوه بر اینکه مشخصات بسیار خوبی دارند، از برند های بسیار معتبر هستند و واردات این خودرو ها تنها به برند های چینی منتهی نشده است.

یکی از خودرو هایی که می تواند در بازار ایران بسیار مورد استقبال قرار گیرد و توجه عموم مردم را به سمت خودرو های تمام برقی بکشاند،  تویوتا BZ4X است که در حال حاضر توسط شرکت برساوش در بازار ایران عرضه می شود.

تویوتا BZ4X ؛ ویدیوی معرفی + مشخصات فنی

اما حالا که این خودرو در بازار ایران عرضه می شود بد نیست نکاتی را در مورد این خودرو بدانیم.

تویوتا BZ4X کراس اووری است که از سال ۲۰۲۱ عرضه می شود و بر اساس پلتفرم e-TNGA طراحی شده است. طراحی این پلتفرم در پی همکاری شرکت های تویوتا و سوبارو به وجود آمده و جالب است بدانید که تویوتا BZ4X در برخی از کشور ها با نام سوبارو سولترا شناخته می شود.

نام گذاری سری خودرو های BZ شرکت تویوتا نیز فلسفه جالبی دارد و عبارت BZ مخفف جمله Beyond Zero (فراتر از صفر) که به آلایندگی تقریبا صفر خودرو های برقی اشاره دارد.

در ادامه بیشتر به بررسی تویوتا BZ4X می پردازیم.

طراحی بدنه تویوتا BZ4X

به طور کلی خانواده BZ شرکت تویوتا طراحی بسیار بروز و آینده نگرانه ای دارند و می توانند عموم مردم را به خودرو های برقی علاقه مند کنند. تویوتا BZ4X نیز از این قاعده مستثنی نیست و در این خودرو با طراحی بسیار هوشمندانه ای روبرو هستیم.

در نمای جلو این خودرو چهره ای بسیار جذاب را می بینیم که به برخی از محصولات لوکس شرکت تویوتا نظیر نسل های جدید تویوتا کمری شباهت دارد. چراغ های جلو این خودرو طراحی کشیده و باریک دارند که به وسیله نواری باریک به یکدیگر متصل شده اند که کمی چهره این خودرو را خشن کرده است. از طرفی ورودی های کار شده در سپر تویوتا BZ4X توانسته طراحی قسمت های جلو این خودرو را عضلانی کند.

تویوتا BZ4X ؛ ویدیوی معرفی + مشخصات فنی

در طراحی نما های جانبی تویوتا بی زد ۴ ایکس می توان رگ و ریشه های از دیگر محصولات تویوتا نظیر RAV4 را مشاهده کرد. نکته جالب در مورد طراحی این قسمت ها، خطوط طراحی روی بخش های گلگیر جلو و عقب و بخش های از در های عقب است که انگار قصد دارد این قسمت ها را جدا از بدنه نشان دهند. نکته دیگری که در نماهای جانبی BZ4X TOYOTA دیده می شود این است که خوشبختانه رینگ های آلومینیومی این خودرو طراحی بسته و یکپارچه خودرو های برقی را ندارد و طراحی رینگ های آلومینیومی آن باعث افزایش جذابیت این خودرو شده است.

تویوتا BZ4X ؛ ویدیوی معرفی + مشخصات فنی

در طراحی عقب این خودرو به واسطه بهره مندی از فرم طراحی چراغ های عقب که به صورت به هم پیوسته طراحی شده اند و همچنین گرافیک آنها می توان چهره جذاب و آینده نگرانه را مشاهده کرد. از دیگر نکات قابل توجهی که در این قسمت دیده می شود طراحی دو تکه و عجیب اسپویلر تویوتا BZ4X است که جدا از بحث جذابیت های طراحی در آیرودینامیک این خودرو تاثیر به سزایی دارد.

تویوتا BZ4X ؛ ویدیوی معرفی + مشخصات فنی

مشخصات فنی TOYOTA BZ4X

مسلما پیشرانه تویوتا  BZ4X از نوع تمام برقی بوده اما تویوتا BZ4X تا کنون در دو نسخه دیفرانسیل جلو (تک موتور برقی) و چهار چرخ محرک (دو موتور برقی) عرضه شده است اما خوشبختانه نسخه وارداتی این خودرو از نوع چهار چرخ محرک یا دو موتور است..

همانطور که اشاره کردیم نسخه دیفرانسیل جلو TOYOTA BZ4X از یک پیشرانه برقی بهره می برد که می تواند نهایتا توانی معادل ۱۵۰ کیلووات (۲۰۱ اسب بخار) و گشتاور ۲۶۵ نیوتن متر را تولید کند. در این نسخه از باتری های لیتیوم یون با ظرفیت ۷۱.۴ کیلووات ساعت استفاده شده و این نسخه از تویوتا BZ4X می تواند تا مسافتی بالغ بر ۵۱۶کیلومتر را طی کند.

تویوتا BZ4X ؛ ویدیوی معرفی + مشخصات فنی

اما نسخه دو دیفرانسیل تویوتا بی زد ۴ ایکس که در بازار ایران عرضه می شود از دو پیشرانه برقی بهره می برد که این پیشرانه های روی هم رفته می توانند ۱۶۰ کیلووات (۲۱۴ اسب بخار) قدرت و ۳۳۶ نیوتن متر گشتاور تولید کند. از طرفی ظرفیت پک باتری های این نسخه ۷۲.۸ کیلووات ساعت بوده که نهایتا این خودرو می تواند به کمک آنها ۴۷۰ کیلومتر را پیمایش کند.

نا گفته نماند که شتاب نسخه تک موتور تویوتا BZ4X 8.4 ثانیه بوده اما نسخه دو موتور این خودرو می تواند حدودا در ۷.۲ ثانیه سرعت خود را از صفر به صد کیلومتر بر ساعت برساند.

برند تویوتا
مدل bZ4X
کلاس بدنه کراس اوور
سال تولید ۲۰۲۴
حجم موتور برقی
ظرفیت باتری ۶۶.۷ کیلووات ساعت
تعداد سیلندر
تعداد سوپاپ
فناوری موتور برقی
قدرت ۲۱۵ اسب بخار
گشتاور ۳۳۸ نیوتن متر
شتاب ۰ تا ۱۰۰ ۷.۵ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت
گیربکس تک سرعته اتوماتیک
انتقال قدرت دو دیفرانسیل
تعلیق جلو مک فرسون
تعلیق عقب مولتی لینک
طول ۴۶۹۰ میلی متر
عرض ۱۸۶۰ میلی متر
ارتفاع ۱۶۵۰ میلی متر
فاصله محوری ۲۸۵۰ میلی متر
وزن ۲۰۱۰ کیلوگرم
حجم باک
مصرف سوخت ۱۳.۱ کیلووات ساعت در هر ۱۰۰ کیلومتر
پیمایش در حالت برقی ۵۴۲ کیلومتر
ابعاد رینگ و لاستیک ۲۳۵/۶۰R18
شرکت عرضه کننده برساوش
برند نشان مادر تویوتا
کشور سازنده ژاپن – چین

نکته دیگری که باید در مورد این خودرو بدانیم این است که باتری های این خودرو می توانند ۱۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت خود را به کمک شارژ هایی با فناوری ها شارژ سریع یا DC در مدت زمان تقریبی ۳۰ دقیقه شارژ کنند اما با شارژر های خانگی یا AC، ۱۱ ساعت زمان نیاز تا باتری های به صورت کامل شارژ شوند.

در محور جلو TOYOTA BZ4X شاهد استفاده از سیستم تعلیق مک فرسون هستیم اما به دلیل ایجاد نرمی بیشتر و چسبندگی بهتر در محور عقب این خودرو از سیستم مولتی لینک استفاده شده است.

طراحی داخل کابین و امکانات تویوتا بی زد ۴ ایکس

در داخل کابین تویوتا BZ4X نیز همانند طراحی بیرونی آن می تواند یک طراحی جذاب منسجم و نسبتا به روز را مشاهده کرد که همچنان اصالت طراحی محصولات تویوتا را حفظ کرده است.

نکته ای که در طراحی این خودرو وجود دارد این است که همه چیز به شکلی ساده طراحی شده و دسترسی به بخش های مختلف بسیار راحت است اما با این حال می توان این کابین به لحاظ طراحی جذابیت بسیار بالایی دارد و به هیچ عنوان طراحی آن مصرف کننده را خسته نخواهد کرد.

تویوتا BZ4X ؛ ویدیوی معرفی + مشخصات فنی

در کنار موارد نمایشگر های دیجیتالی که به عنوان پشت آمپر و نمایشگر سیستم مالتی مدیا به کار رفته اند توانسته طراحی کابین را بروز جلوه دهند. البته فرم طراحی کنسول وسط این خودرو و استفاده از اهرم پیچشی به عنوان دسته دنده، تاثیر بسیار زیادی بر طراحی مدرن این خودرو داشته است.

صندلی های جلو و عقب TOYOTA BZ4X طراحی و ارگونومی بسیار خوبی داشته و از متریال بسیار با کیفیتی برای ساخت آن ها استفاده شده است. یکی دیگر نکات مثبت این خودرو فضای بسیار مناسب بخش عقب این خودرو است که بر خلاف بسیار از خودرو ها، برای سه نفر هم مناسب است.

تویوتا BZ4X ؛ ویدیوی معرفی + مشخصات فنی

جدا از متریال با کیفیت و طراحی بسیار خوبی که در تویوتا بی زد ۴ ایکس شاهد هستیم، امکانات بسیار متنوعی را تیز در این خودرو می بینیم که از جمله آنها می توان به؛ ۸ کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری، ترمز اضطراری خودکار، هشدار برخورد از جلو، رادار نقطه کور، سیستم صوتی حرفه ای، رادار خط خوان، سنسور نور، سنسور باران، کروز کنترل تطبیقی، اتوهلد، دسته دنده الکتریکی، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، پشت آمپر دیجیتال، نمایشگر لمسی سیستم مالتی مدیا، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو، ترمز پارک برقی، سیستم تابلو خوان و… اشاره کرد.

امکانات ایمنی و رفاهی

امکانات ایمنی هشت کیسه هوای ۱۲ نقطه ای – سامانه کنترل پایداری الکتریکی – سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی – ترمز اضطراری اتوماتیک – رادار خط خوان – رادار نقطه کور – اخطار برخورد از جلو
امکانات رفاهی سقف پانوراما با سایه بان برقی – درِ صندوق عقب برقی – سیستم صوتی JBL – صندلی های برقی جلو – حافظه صندلی راننده – سردکن و گرمکن اتوماتیک صندلی های جلو – گرمکن اتوماتیک فرمان – تهویه اتوماتیک دو کاناله – تنظیم حالت رانندگی – گریپ کنترل آفرود – ترمز پارک برقی – اتوهلد – بازیافت انرژی اتوماتیک – تریم داخلی چرم – فناوری LED چراغ ها – جلو آمپر دیجیتال – سنسور نور – سنسور باران – نور بالای اتوماتیک – رادار تابلوخوان – کروز کنترل تطبیقی – رانندگی خودکار بین خطوط – دستیار کمک راننده – استارت دکمه ای – شارژر بیسیم تلفن همراه – نمایشگر لمسی – دوربین ۳۶۰ درجه – اتوپارک – رینگ آلومینیومی – شارژر همراه خودرو

مزایا و معایب

مزایا کیفیت مونتاژ بالا – استفاده از دو موتور الکتریکی در هر یک از محورها – توان حرکتی مناسب – ایمنی و امکانات خوب
معایب نبود زیرساخت کافی برای شارژ سریع DC خودروهای برقی

رقبای تویوتا BZ4X

خوشبختانه در بازار فعلی کشور، خودرو های مختلف و متنوعی را می توان به عنوان رقیب تویوتا BZ4X معرفی کرد و می توان گفت شرکت های وارد کنده در این زمینه بسیار خوب عمل کرده اند. از جمله رقبایی که می توان برای این خودرو در نظر گرفت باید به خودرو هایی نظیر؛ فولکس واگن ID.4، آئودی Q5 e-tron، کیا EV5 و… اشاره کرد.

آلبوم تصاویر

سوالات متداول

تویوتا BZ4X چه مشخصاتی دارد؟

نسخه دو دیفرانسیل تویوتا بی زد ۴ ایکس که در بازار ایران عرضه می شود از دو پیشرانه برقی بهره می برد که این پیشرانه های روی هم رفته می توانند ۱۶۰ کیلووات (۲۱۴ اسب بخار) قدرت و ۳۳۶ نیوتن متر گشتاور تولید کند. از طرفی ظرفیت پک باتری های این نسخه ۷۲.۸ کیلووات ساعت بوده که نهایتا این خودرو می تواند به کمک آنها ۴۷۰ کیلومتر را پیمایش کند.

تویوتا BZ4X چه امکاناتی دارد؟

از جمله امکانات این خودرو می توان به؛ ۸ کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری، ترمز اضطراری خودکار، هشدار برخورد از جلو، رادار نقطه کور، سیستم صوتی حرفه ای، رادار خط خوان، سنسور نور، سنسور باران، کروز کنترل تطبیقی، اتوهلد، دسته دنده الکتریکی، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، پشت آمپر دیجیتال، نمایشگر لمسی سیستم مالتی مدیا، گرم کن و سرد کن صندلی های جلو، ترمز پارک برقی، سیستم تابلو خوان و… اشاره کرد.

source

viraje.ir

توسط viraje.ir