پایان مذاکرات ادغام هوندا و نیسان ؛ پروژه ژاپنی ها شکست خورد
منتشر شده در 27 بهمن 1403 ساعت 12:00 در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۴ بود که دو خودروساز بزرگ ژاپنی یعنی هوندا و نیسان، تفاهمنامهای را برای بررسی ادغام و تشکیل یک هلدینگ مشترک امضا کردند. در صورت توافق نهایی، این ادغام میتوانست از سال ۲۰۲۶ اجرایی شود. اما تنها به فاصله کوتاهی پس از امضای تفاهمنامه،

منتشر شده در 27 بهمن 1403 ساعت 12:00

در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۴ بود که دو خودروساز بزرگ ژاپنی یعنی هوندا و نیسان، تفاهمنامهای را برای بررسی ادغام و تشکیل یک هلدینگ مشترک امضا کردند. در صورت توافق نهایی، این ادغام میتوانست از سال ۲۰۲۶ اجرایی شود. اما تنها به فاصله کوتاهی پس از امضای تفاهمنامه، گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد این ادغام محکوم به شکست خواهد بود. حالا این خبر رسمی شده و مذاکرات ادغام دو شرکت هوندا و نیسان به طور کامل لغو شده است.
هوندا میخواست نیسان را به یک شرکت زیرمجموعه تبدیل کند
به گزارش آخرین خودرو، هوندا و نیسان با انتشار بیانیهای مشترک از توقف مذاکرات ادغام خبر دادهاند. نکته جالب اینکه در این بیانیه تأیید شده هوندا قصد داشت نیسان را به یک شرکت تابعه خود تبدیل کند، زیرا این موضوع به عنوان یکی از گزینههای مورد بحث در جلسات مذاکره مطرح بوده است.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
«هوندا پیشنهاد داد که به جای ایجاد یک هلدینگ مشترک، ساختار ادغام تغییر کند. در این سناریو، هوندا اکثریت مدیران و مدیرعامل را تعیین میکرد و نیسان از طریق مبادله سهام، به یک شرکت تابعه هوندا تبدیل میشد.»
این بیانیه همچنین تأیید میکند که تفاهمنامه سه جانبه که در همان روز نخست بین هوندا، نیسان و میتسوبیشی امضا شده بود، لغو شده است. در آن تفاهمنامه، نحوه مشارکت میتسوبیشی در این ادغام بررسی میشد. حالا مشخص شده که هر سه خودروساز به طور مستقل فعالیت خواهند کرد. البته، این سه شرکت همچنان قصد دارند در زمینه توسعه خودروهای برقی همکاری داشته باشند، اما ادغام از دستور کار خارج شده است.
دلایل اصلی شکست مذاکرات ادغام
طی مدت زمانی که مذاکرات جریان داشت، گزارشهای مختلفی درباره چالشهای این ادغام منتشر شد. از جمله اینکه هوندا تمایلی به حضور رنو نداشت و از نیسان خواسته بود سهام این شرکت فرانسوی را بازخرید کند. از سوی دیگر، میتسوبیشی از همان ابتدا با پیوستن به این ادغام مخالفت کرد و تصمیم گرفت مستقل باقی بماند؛ نیسان هم به دنبال «رفتار برابر» در ادغام بود، اما هوندا میخواست کنترل کامل را در اختیار داشته باشد. نارضایتی هوندا از روند کند اصلاحات در ساختار مدیریتی نیسان، دیگر دلیل شکست مذاکرات ادغام عنوان شده است. اما بر اساس گزارش رویترز که به نقل از منابع داخلی منتشر شده، اختلافات مدیریتی و عدم توافق بر سر نحوه کنترل شرکت جدید مهمترین دلیل شکست مذاکرات بوده است.
آینده نیسان؛ همکاری جدید با فاکسکان؟
اکنون که ادغام هوندا و نیسان منتفی شده، نیسان همچنان به دنبال یک شریک استراتژیک میگردد. شایعاتی وجود دارد که شرکت فاکسکان، غول الکترونیکی تایوانی که بسیاری آن را به خاطر تولید گوشیهای آیفون میشناسند، به همکاری با نیسان علاقهمند است. البته، فاکسکان قصد خرید کامل نیسان را ندارد و فقط یک همکاری تجاری را دنبال میکند.
در همین حال، نیسان همچنان برنامه اجرای تغییرات در ساختار خود را ادامه میدهد. این خودروساز در نوامبر ۲۰۲۴ اعلام کرد که قصد دارد ۹۰۰۰ شغل را حذف کند و ظرفیت تولید جهانی خود را تا ۲۰ درصد کاهش دهد تا به سوددهی بیشتر و کارآمدی بالاتر دست یابد.
source
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0