سرنوشت خاص ترین خودرو محمدرضا پهلوی چه بود؟
سرنوشت خاص ترین خودرو محمدرضا پهلوی چه بود؟ در این مطلب به یکی از خاص ترین خودروهای محمدرضا پهلوی، یعنی بوگاتی شاه اسبق ایران، پرداخته شده و سرگذشت آن را روایت کرده است. اگر تا به حال به موزه خودروهای کلاسیک ایران سر زده باشید، حتما خودروهای خاص و عجیب و غریبی را در آنجا

سرنوشت خاص ترین خودرو محمدرضا پهلوی چه بود؟
در این مطلب به یکی از خاص ترین خودروهای محمدرضا پهلوی، یعنی بوگاتی شاه اسبق ایران، پرداخته شده و سرگذشت آن را روایت کرده است.
اگر تا به حال به موزه خودروهای کلاسیک ایران سر زده باشید، حتما خودروهای خاص و عجیب و غریبی را در آنجا دیدهاید که تعدادی از آنها مربوط به دوره پهلوی بوده و توسط خاندان سلطنتی مورد استفاده قرار میگرفتند. برای مثال میتوان به لامبورگینی کونتاش محمدرضا شاه پهلوی اشاره کرد. اما در این بخش از نمایشگاه یک نگین گمشده وجود دارد و جای خالی خاصترین خودرو محمدرضا پهلوی، یعنی بوگاتی type 57-c، در آن احساس میشود. خودرویی که در حال حاضر برای دیدن آن باید هزینهها و سختیهای زیادی را برای سفر به آمریکا به جان بخرید و در موزه پترسون واقع در کالیفرنیا آمریکا، به تماشای آن مشغول شوید.
در دوران حکومت پهلوی، خودروهای زیادی از طرف کشورهای مختلف به خانواده پهلوی هدیه داده شد و این جواهر سلطنتی نیز یکی از آن موارد است. در اصل، دولت فرانسه شاسی این بوگاتی type 57-c را خریداری کرد و طراحی آن را به دست ون وورن، یکی از طراحان مشهور آن زمان، سپرد و ون وورن نیز این خودرو را بر اساس طرحی از شرکت لوکس فیگونی و اند فالاسچی، که بر روی خودروی Delahaye 165 صورت گرفته بود، طراحی کرد و در نهایت، دولت فرانسه در سال 1939 این خودرو را به مناسبت ازدواج محمدرضا پهلوی و فوزیه به آنها هدیه داد.
یکی از نکات مهم در طراحی این خودرو این است که تمامی قطعات و اجزای آن به صورت دستساز در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و در بخشهای مختلف آن میتوان کروم کاریهای بسیار جذابی را مشاهده کرد. یکی دیگر از نکات جالب طراحی بوگاتی محمدرضا شاه پهلوی، سبک طراحی گلگیرهای این خودرو است که به صورت حجیم طراحی شده و بیشتر قسمتهای رینگهای آن را پوشانده است. از طرفی، شیشه جلوی این بوگاتی type 57-c قابلیت تنظیم ارتفاع دارد و راننده میتوانست به وسیله اهرمی که در داخل کابین آن تعبیه شده بود، ارتفاع شیشه جلو را تنظیم کند.
اما اوج طراحی مهندسی بوگاتی محمدرضا شاه پهلوی در زیر کاپوت این خودرو است؛ جایی که یک پیشرانه 8 سیلندر سوپرشارژ مجهز به دو میل سوپاپ جا خوش کرده و نیرویی معادل 175 اسب بخار را به چرخها منتقل میکند که در زمان ساخت این خودرو، فناوری بسیار بالایی به حساب میآمد.
این خودرو در ابتدا به محمدرضا پهلوی هدیه داده شد، اما به دلیل شرایط بد و نامناسب جادههای ایران، آنچنان مورد استفاده قرار نگرفت و عملا به خودرویی بلااستفاده در میان خودروهای سلطنتی تبدیل شد.
عدم استفاده محمدرضا شاه از این خودروی اهدایی، باعث شد که حکومت پهلوی در سال 1959 این خودرو را به شخصی با نام هوشنگ جلیلی و با مبلغ 2000 ریال بفروشد. این خودرو تا سالیان سال در دست هوشنگ جلیلی بود تا آنکه دست شخصی دیگر با نام سلیم بهاری افتاد و بعدها به کشور هلند انتقال داده شد.
وی با ایجاد تغییرات اندکی بر روی این خودرو، تا مدتها از آن استفاده کرد تا اینکه موتور این بوگاتی type 57-c به طور کامل از کار افتاد و در نهایت، سلیم بهاری این خودرو را به یک کلکسیونر آمریکایی فروخت. از این زمان به بعد، خبری از این خودرو جذاب نبود تا اینکه پس از بازسازی در سال 1984، در معرض دید عموم قرار گرفت و با قیمت بیش از 1,700,000 دلار به فروش رسید و امروز در موزه خودرو پترسون در کالیفرنیا آمریکا قرار دارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0