#image_title

صنعت خودرو در حال تجربه تغییرات عمیقی است و به نظر می رسد که اروپایی ها در حال از دست دادن نقش پررنگ خود در این صحنه هستند. اروپا و به ویژه آلمان به عنوان نماد خودروسازی در جهان شناخته می شوند، اما در دهه اخیر با ظهور چین به عنوان یک قدرت جدید در صنعت خودرو و تغییر سبک خودروسازی به سمت خودروهای برقی، بازار خودروی جهان دستخوش تغییرات زیادی شده است.

در این میان، شرکت های بزرگی مانند مرسدس بنز و آئودی با مشکلات جدی مواجه شده اند. مرسدس بنز تغییرات اساسی را در سیستم خود ایجاد کرده است تا بتواند در کلاس های قیمتی مختلف محصولات خود را ارائه دهد، اما در نهایت تصمیم گرفته است که حوزه تولید خود را محدود کند و به جای افزایش تولید، بر روی لوکس سازی و افزایش سود از طریق خودروهای گران قیمت تمرکز کند.

آئودی نیز یکی از سایت های تولیدی خود را در بلژیک به دلیل کاهش هزینه و عدم سودآوری تعطیل کرده است. دلیل این اقدام، پر شدن پارکینگ خانه های اروپا با خودروهای چینی بوده است.

حال وخیم خودروسازان اروپا

شرکت های خودروسازی اروپایی به دلیل رقابت شدید با خودروسازان چینی و آمریکایی با مشکلات زیادی مواجه شده اند. برخی از این شرکت ها نتوانسته اند که با تغییرات بازار خودرو سازگار شوند و به ناچار سهام خود را به سرمایه گذاران یا شرکت های چینی فروخته اند.

ریشه اصلی این مشکلات را می توان در بسیاری از صنایع و بازارهای دیگر اروپا نیز شناسایی کرد. با افزایش جمعیت جهان و افزایش تقاضا برای کالاهای مختلف، شرکت ها نیاز به افزایش تولید داشتند، اما موضوع دیگر نیز بحث حجم نابرابر نقدینگی در اختیار مردم دنیا بود.

چینی ها با استفاده از نیروی کار ارزان قیمت و روش های مختلف تولید، توانستند کالاهایی بسیار ارزان را تولید کنند و بازارهای مختلف را فتح کنند. این موضوع باعث شد که مردم اروپا به خرید و استفاده از کالاهای چینی روی خوش نشان دهند.

دلیل این سیل ویرانگر چه بود؟

ریشه اصلی این موضوع را می توان در بسیاری از صنایع و بازارهای دیگر اروپا نیز شناسایی کرد. با افزایش جمعیت جهان و افزایش تقاضا برای کالاهای مختلف، شرکت ها نیاز به افزایش تولید داشتند، اما موضوع دیگر نیز بحث حجم نابرابر نقدینگی در اختیار مردم دنیا بود.

چینی ها با استفاده از نیروی کار ارزان قیمت و روش های مختلف تولید، توانستند کالاهایی بسیار ارزان را تولید کنند و بازارهای مختلف را فتح کنند. این موضوع باعث شد که مردم اروپا به خرید و استفاده از کالاهای چینی روی خوش نشان دهند.

نابرادری آمریکا در حق اروپا

بازار خودروی آمریکا منحصر به فردترین بازار خودروی جهان است. اما با این وجود، برندهایی مانند مرسدس همیشه در این بازار حضور داشتند و حتی برای تداوم یا ورود خود به این بازار، خودروهای خود را با قوانین و استانداردهای این کشور تطبیق داده اند.

اما اخیرا دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، با اجرایی کردن قانون وضع تعرفه بر روی تمامی کالاهای وارداتی به این کشور، ضربه ای مهلک بر پیکر نیمه جان خودروسازان اروپایی وارد کرد.

یعنی واقعاً کار قاره سبز تمام است؟

قطعاً نمی توان برای این موضوع نسخه ای قطعی داد، اما یک نکته را باید در نظر گرفت و آن هم اصالت برندهای اروپایی است که برای مردم دنیا شناخته شده است. احتمال اینکه در آینده تیراژ این خودروها به شکل کاملاً متفاوتی باشد و برای قشر خاصی یا با فرآیند متفاوتی تولید شوند، کاملاً محتمل است.

اروپایی ها مدتی است که خود را از حلقه ابرقدرت هایی همیشه در صحنه اول جهان به کنار برده اند، اما این دلیل بر ناتوانی آن ها نیست. هنوز هم بسیاری از عوامل کلیدی جهان در این قاره قرار دارد، مانند بانک های مشهور سوییس.

در نتیجه، باید دید که تصمیم اروپایی ها در این وضعیت نابسامان جهان چیست؟ آیا آن ها زمین بازی صنعتی خود را تغییر داده اند یا با برنامه ای از پیش آماده باز خواهند گشت؟