گروه سلامت خبرگزاری مهر – زهرا ناری: یک قرص کوچک با وعده لاغری تضمینی و بدون بازگشت، تبدیل به کابوسی برای بسیاری از افراد شده است. این قرصها که اغلب در عطاریها به فروش میرسند، حاوی موادی مخدر مانند آمفتامین هستند که میتوانند به شدت بر سلامت جسم و روان افراد تأثیر گذاشته و وابستگی شدید ایجاد کنند.
مسئله زمانی خطرناک میشود که این قرصها به راحتی و بدون نظارت در دسترس افراد قرار میگیرند. بسیاری از این قرصها مجوز وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو را ندارند و ترکیبات آنها میتواند بسیار خطرناک باشد.
مریم، یکی از قربانیان این قرصها، میگوید که با هدف لاغری برای عروسیاش به دنبال قرصی بود که به او کمک کند تا به وزن ایدهآلش برسد. او در فضای مجازی پیجی را پیدا کرد که ادعا میکرد قرصهای لاغریاش گیاهی و بدون عوارض است. اما پس از مصرف این قرصها، او دچار بیخوابی، بیقراری، تپش قلب شدید و حمله قلبی شد. او در نهایت به بیمارستان رفت و مشخص شد که به این قرصها اعتیاد دارد.
بابک، یکی دیگر از قربانیان، با هدف لاغری به باشگاه رفت و مربیاش به او توصیه کرد که از قرصهای لاغری استفاده کند. اما پس از مصرف این قرصها، او دچار پرخاشگری، بیخوابی، تپش قلب و ریزش مو شد. او در نهایت به پزشک مراجعه کرد و مشخص شد که به این قرصها اعتیاد دارد.
آرش انیسیان، مدیرکل اقتصاد درمان سازمان نظام پزشکی، میگوید که برخی داروهای لاغری عامل افزایش وزن هستند و عوارض جانبی بسیار خطرناکی دارند. او تأکید میکند که نظارت جدی بر عرضه کنندگان این قرصها صورت نمیگیرد و مردم باید آگاه شوند و روشهای مجازی لاغریِ مجاز و بی ضرر را بشناسند.
به گزارش مهر، سوال اساسی اینجاست که چرا با وجود گسترش مصرف این قرصها و فروش آزادانه آنها نظارت مؤثری بر عطاریها و فروشندگان غیرمجاز وجود ندارد؟ سازمانهای مسئول مانند غذا و دارو به جای برخورد قاطع با متخلفان، به صدور هشدارهای مکرر بسنده کردهاند. طبق ماده ۱۲ قانون مبارزه با قاچاق دارو، توزیع داروهای غیرمجاز حبس و جریمه سنگین دارد. پس چرا عطاریهای متخلف همچنان با افتخار شیشه را به نام “چربیسوز” میفروشند؟ تا زمانی که اقدامات جدی برای تعطیلی شبکههای توزیع این قرصها صورت نگیرد، هر روز شاهد قربانیان بیشتری خواهیم بود.