دیدگاه‌ها برای کشاورز برای افزایش تولید پای کار آمد، وزارت نیرو نه بسته هستند

کشاورز برای افزایش تولید پای کار آمد، وزارت نیرو نه

بخش کشاورزی ایران امروزه با مشکلاتی ناشی از خرد شدن و کوچک بودن زمین‌های کشاورزی مواجه است که این امر هزینه‌های تولید را افزایش داده و بهره‌وری را در سطح مطلوبی قرار نداده است. آمارها نشان می‌دهد که بیش از ۷۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور کمتر از ۵ هکتار هستند و اگر روند خرد

کد خبر : 84449
تاریخ انتشار : شنبه 17 می 2025 - 12:09
کشاورز برای افزایش تولید پای کار آمد، وزارت نیرو نه

بخش کشاورزی ایران امروزه با مشکلاتی ناشی از خرد شدن و کوچک بودن زمین‌های کشاورزی مواجه است که این امر هزینه‌های تولید را افزایش داده و بهره‌وری را در سطح مطلوبی قرار نداده است. آمارها نشان می‌دهد که بیش از ۷۵ درصد از اراضی کشاورزی کشور کمتر از ۵ هکتار هستند و اگر روند خرد شدن اراضی ادامه یابد، پیش‌بینی می‌شود تا ۱۰ سال آینده بیش از ۸۰ درصد اراضی کشاورزی کشور به زیر ۳ هکتار کاهش یابد.

برای مقابله با این مشکل، قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی- اقتصادی در سال ۱۳۸۵ تصویب شد، اما به دلیل محدودیت‌ها و پیچیدگی‌های اجرایی، یک بار در سال ۱۳۹۵ اصلاح شد. یکی از موانع اجرای کامل این طرح، مسئله قانون ارث است که در مجلس در حال بررسی و رسیدگی است.

واگذاری اراضی به طرح‌ها و پروژه‌های کشاورزی و غیرکشاورزی از دیگر اقدامات در حال انجام در بخش کشاورزی است. در این طرح، زمین‌های کشاورزی و غیرکشاورزی ملی برای فعالیت‌های تولیدی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد. این قانون پس از انقلاب در سال ۱۳۶۵ تصویب شد.

در این راستا، هشتمین تور رسانه‌ای سازمان امور اراضی کشور برگزار شد و از طرح‌های یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و واگذاری زمین برای طرح‌های کشاورزی و غیرکشاورزی در استان لرستان بازدید شد.

رئیس سازمان امور اراضی استان لرستان در خصوص واگذاری اراضی ملی به امور تولیدی اظهار داشت: منابع طبیعی از اهمیت زیادی برخوردار است و کشورهای پیشرفته جهان بخش بزرگی از منابع طبیعی را در اختیار دارند. وی افزود: جنگل‌ها از اهمیت زیست‌محیطی و اقتصادی بالایی برخوردار هستند و مدیریت درست منابع طبیعی می‌تواند تولیدی برابر نفت داشته باشد.

در خصوص واگذاری اراضی به طرح‌ها و پروژه‌های تولیدی در استان لرستان، اظهار داشت: از آغاز این امر تا کنون ۱۶۷۶ مورد واگذاری بالغ بر ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین انجام شده است. این واگذاری‌ها در سه دسته صورت می‌گیرد؛ نخست، طرح‌های وابسته به کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی، دوم، طرح‌های غیرکشاورزی و سوم، طرح‌های کشاورزی اعم از کشاورزی، دامداری، شیلات و …

بزرگترین طرح تولید شیر در غرب کشور، طرحی است که در استان لرستان با مساحت ۸۸۸ هکتار در حال اجرا است و با بهره‌برداری کامل، ۷۰۰ نفر اشتغال مستقیم و ۱۵۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم خواهد داشت.

در خصوص یکپارچه‌سازی اراضی بدون آب و برق، اظهار داشت: در این پروژه ۱۵۰۴ قطعه زمین توسط ۱۵۴ کشاورز مدیریت می‌شد که پس از اجرای پروژه به ۳۴ بلوک تبدیل شد. فاز اول این پروژه در سال ۱۴۰۳ با ۱۸ میلیارد تومان هزینه افتتاح شد و فاز دوم نیز در دست اقدام است.

راه‌اندازی سردخانه و احداث صنایع تبدیلی از دیگر پروژه‌های در حال اجرا است. سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۰ هزار تن در حال احداث است که فاز اول آن با ظرفیت ۱۰۰۰ تن راه‌اندازی شده و در ادامه ۹ هزار تن دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.

تعیین تکلیف زمین بین دولت و کشاورزان از دیگر موضوعات مهم است. در این راستا، پروژه رفع تداخلات اراضی کشاورزی در حال اجرا است و تاکنون ۱۳۸۸ هکتار از اراضی از ۱۵۰۷ هکتار رفع تداخل و تعیین تکلیف شده است.

ایران با راه‌اندازی سیلیکون متال، ششمین کشور تولیدکننده این آلیاژ مقاوم و سازه‌های سبک ساختمانی خواهد بود. این پروژه در ۵ فاز طراحی شده و تاکنون ۳۵ میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده و ۱۰ میلیون یورو دیگر نیاز است تا بهره‌برداری انجام شود.

صادرات ۴ کانتینر محصولات کشاورزی از دیگر دستاوردهای این پروژه‌ها است. روزانه ۴ کانتینر محصول از این واحد صنعتی صادر می‌شود.

راه‌اندازی پایانه صادراتی لرستان به زودی انجام خواهد شد. این پروژه در مرحله واگذاری عرصه است تا موضوع صادرات از خود استان انجام شود.

در خصوص تأمین انرژی و برق مورد نیاز طرح‌ها، اظهار داشت: در قانون ششم و هفتم توسعه، تأمین انرژی مورد نیاز صنایع یک تکلیف بر عهده صاحبان صنایع است و در بخش کشاورزی هم دامداری یک صنعت محسوب می‌شود و مجریان تعهد دارند انرژی مورد نیاز خود را تولید کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.