مسابقات موتور کراس ؛ تاریخچه و معرفی از پرش
مسابقات موتور کراس قهرمانی جهان یکی از بزرگترین رقابتهای موتورسواری دنیاست که کشورهای مختلفی ادعای ابداع آن را دارند. حتما همه ما در تلویزیون یا شبکههای مجازی موتورسیکلتهایی را دیدهایم که به راحتی از مسیرهای ناهموار و خاکی عبور میکنند، یا شاید خیلی از ما به قدری به این سبک موتورسواری علاقه داریم که به

مسابقات موتور کراس قهرمانی جهان یکی از بزرگترین رقابتهای موتورسواری دنیاست که کشورهای مختلفی ادعای ابداع آن را دارند.
حتما همه ما در تلویزیون یا شبکههای مجازی موتورسیکلتهایی را دیدهایم که به راحتی از مسیرهای ناهموار و خاکی عبور میکنند، یا شاید خیلی از ما به قدری به این سبک موتورسواری علاقه داریم که به صورت حضوری برای مشاهده آن به پیست و محلهای برگزاری میرویم. در هر صورت فرقی ندارد که این مسابقه را به صورت حضوری دنبال کنید یا مجازی به هر حال هیجان و لذتی که دارد را به بیننده انتقال میدهد. نام این مسابقات، مسابقات موتور کراس است و جزو پرطرفدارترین رویدادهای ورزشی محسوب میشود که موتورسواران با گذر از موانع و ناهمواریهای مختلف خود را به چالش میکشند و صحنههایی مهیج و جذاب را به نمایش میگذارند.
مسابقات موتور کراس قهرمانی جهان یا FIM Motocross World Championship یکی از بزرگترین رقابتهای موتورسواری دنیاست که کشورهای مختلفی ادعای ابداع آن را دارند و با وجود اینکه مرکز تولد این مسابقات به کالیفرنیای جنوبی نسبت داده میشود اما آمریکا زاده سختترین ورزش موتورسواری جهان نیست. قبل از به وجود آمدن ورزش موتور کراس در اوایل دهه ۱۹۰۰ مردم انگلستان در مسیرهای ناهموار و گل و لای مسابقه میدادند و در سال ۱۹۰۶ مسابقات آفرود به صورت تایم تریل در سراسر انگلستان برگزار میشد. اولین مسابقه رسمی ثبت شده نیز در سال ۱۹۲۴ در کامبرلی سوری انگلستان برگزار شد و بعد از جنگ جهانی دوم و پیشرفت موتورسیکلتهای آفرود، استفاده از آنها در بریتانیا گسترش یافت و در سال ۱۹۴۷ اولین مسابقه بینالمللی با عنوان المپیک موتور کراس در هلند برگزار گردید و مراسم افتتاحیه آن توسط یک تیم بریتانیایی صورت گرفت.
در سال ۱۹۵۱ نیز مسابقات قهرمانی موتور کراس بریتانیا برگزار شد و یک سال بعد توسط FIM به عنوان یک ورزش موتورسواری به رسمیت شناخته شد و اولین مسابقات قهرمانی موتور کراس اروپا برگزار گردید و انگلستان میزبان یک دور برای فصل افتتاحیه بود و سرانجام در سال ۱۹۵۷ مسابقات جهانی موتور کراس به اجرا درآمد. رفته رفته با قوی شدن موتورسیکلتها این ورزش در سراسر دنیا گسترش یافت و در دهه ۱۹۷۰ به شهرت و محبوبیت زیادی رسید و در سال ۲۰۰۴ به نام مسابقات موتوکراس قهرمانی جهان شناخته شد. این مسابقات هر ساله تحت نظارت فدراسیون بینالمللی موتورسواری برگزار میشود و رانندگان بهصورت فردی یا تیمی در مسابقه حاضر میشوند.
مسابقات موتور کراس چالش گذر از موانع و ناهمواریهای مختلف هستند و به دلیل هیجان زیاد جذابیت بسیاری برای تماشاگران و علاقهمندان به این ورزش دارند. اما از آنجایی که متقاضیان شرکت در این مسابقه از گروههای سنی و سطح مهارت متفاوتی هستند، به دسته بندیهای مختلفی تقسیم میشوند تا مشارکت کنندگانی که وضعیتی مشابه دارند در یک گروه قرار بگیرند و رقابتی عادلانه برگزار گردد.
مسابقات موتور کراس باتوجه به مسیری که برای اجرا مشخص میشوند به دو دسته کلی کوهستانی و شیبزنی تقسیم میشوند. در رقابت موتور کراس کوهستانی، رانندگان با سرعت بالا از مسیرهای طبیعی ناهموار مانند سنگها، تپه و درهها عبور میکنند. این ورزش به دلیل سطح دشواری بالا به آمادگی جسمی و ذهنی لازم و مهارت کافی نیاز دارد و ضروری است که شرکتکنندگان از تجهیزات ایمنی کامل استفاده کنند.
در نوع دیگری از این مسابقات، موتور کراس شیب زنی، موتورسواران با سرعت بالا در مسیرهای مشخص شدهای که شیب تند و تیزی دارند حرکت کنند. با توجه به شیب تندی که این تپهها دارند، لازم است که موتورسواران از مهارتها و تکنیکهای مناسب استفاده کنند تا بتوانند کنترل خود را حفظ کرده و به مقصد برسند.
در مسابقات موتور کراس قهرمانی جهان، موتورسواران در دو دسته MXGP و MX2 قرار میگیرند و رقابت بین آنها آغاز میشود. حجم انجین موتورسیکلتهای MXGP بزرگسالان برای موتورهای دو زمانه ۱۷۵ و ۵۰۰ سیسی است و برای موتورسیکلتهای چهار زمانه، ۲۵۱ تا و ۴۵۰ سیسی است.
جیمز استورات به دلیل تواناییهای خود در ورزش موتورسواری لقب “سریعترین مرد روی سیاره” را گرفته است و تا کنون پیروزیهای زیادی را در کارنامه پر بار خود ثبت کرده است. ریکی کارمایل نیز در مسابقات موتور کراس افتخارآفرینی کرده، و در این رشته ورزشی ۵ بار عنوان قهرمانی را کسب کرد و به دلیل اینکه این موتورسوار حرفهای پیروزیهای متعددی داشته لقب G.O.A.T را به او دادهاند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0