بررسی رفتار بازار ؛ چرا رانا پلاس محبوب نشد؟
رانا پلاس را می توان مظلوم ترین محصول ایران خودرو به حساب آورد که هیچ گاه نتوانست خودرویی محبوب در بازار شود. رانا پلاس را می توان مظلوم ترین محصول ایران خودرو به حساب آورد که همیشه در مواجه با فشار های درون خانوادگی ایران خودرو و بازار بوده است. برنامه توسعه رانا در دهه


رانا پلاس را می توان مظلوم ترین محصول ایران خودرو به حساب آورد که هیچ گاه نتوانست خودرویی محبوب در بازار شود.
رانا پلاس را می توان مظلوم ترین محصول ایران خودرو به حساب آورد که همیشه در مواجه با فشار های درون خانوادگی ایران خودرو و بازار بوده است. برنامه توسعه رانا در دهه ۸۰ با هدف جایگزینی پیکان آغاز شد و قرار بود محصولی با رده قیمتی پیکان به نام رانا به بازار عرضه شود. این خودرو بر اساس پلتفرم پژو ۲۰۶ اس دی که در دهه ۸۰ ایران خودرو بر روی آن با پژو سرمایه گذاری کرده بود ساخته شد. رانا نسخه ارزان سازی شده از پژو ۲۰۶ اس دی به حساب می آید که در سال ۹۱ به بازار راه پیدا کرد. ایران خودرو تا سال ۹۹ تولید به رانا با تیپ LX ادامه داد و در نهایت در همان سال با تغییراتی در ظاهر، پیشرانه و گیربکس (در نسخه سقف شیشه ای) این خودرو، اسم آن را به رانا پلاس تغییر داد. رانا پلاس از سال ۹۹ تا کنون در خطوط تولید ایران خودرو حضور داد اما همانند نسل قبلی این خودرو نتوانست موفق باشد و جایگاه بالایی در بازار پیدا نکرد. این مطلب آخرین خودرو به برسی این موضوع می پردازیم که چرا این خودرو هرگز نتوانست همانند دیگر محصولات ایران خودرو موفق باشد.
تولید رقبا در خود ایران خودرو

اصلی ترین دلیل برای اینکه رانا پلاس هرگز نتوانست موفقیت نسبی را به دست آورده تولید رقبای آن در خود ایران خودرو بود. دیگر شرکت های مونتاژ کار و تولید کننده بجز سایپا آنهم به صورت محدود هیچ کدام محصولی نداشتند که در کلاس و هم رده رانا پلاس باشد اما خود ایران خودرو اصلی ترین رقبای رانا پلاس را تولید می کرد. از جمله رقبای رانا پلاس می توان به انواع پژو پارس، تیپ های مختلف سورن پلاس، تارا و دانا پلاس اشاره کرد و هر کدام با داشتن ویژگی برتر چشم خریدار را از رانا پلاس برمی گرداندند. در کنار سدان های ایران خودرو تیپ های مختلف پژو ۲۰۷ نیز به دلیل اشتراکات فنی و ابعادیی رقیب رانا پلاس به حساب می آیند که به دلیل ظاهر زیباتر و هماهنگ تر، مشکلات فنی کمتر و برند سازی پژو در ایران همیشه بر رانا پلاس مغلوب می شدند.
کابین نه چندان جادار

کابین رانا پلاس ابعادی هم اندازه پژو ۲۰۶ دارد که فاصله محوری آن ۲۴۴۲ میلی متر است. فاصله محوری این خودرو به دلیل اندازه کوچکی که دارد به هیچ وجه نمی تواند انتظارات را برای یک سدان بر آورده کند و فضای درون کابین بخصوص ردیف عقب به شدت در خودرو محدود است. بسیاری از خریدارن به دلیل ابعاد کوچک کابین رانا پلاس در مقابل رقبایی همچون سورن پلاس، شاهین G و تارا V1P از خرید آن منصرف می شدند.
تولید همیشه محدود
رانا قبل از رانا پلاس همیشه جزئی از خودروهای تولید محدود در گروه صنعتی ایران خودرو بوده است که دلیل آن را می توان به نبود برنامه تولید بالا در استراتژی مدیران و تامین ضعیف قطعات برای خط تولید ربط داد. رانا پلاس نیز همانند رانا دچار این موضوع شد و به دلیل روی خوش نشان ندادن بازار ایران به خودرو هایی با تولید پایین رانا پلاس محبوب نشد.
کیفیت نه چندان قابل قبول
یکی از مشکلات رانا کیفیت نه چندان مطلوب و ایرادات برقی آن به حساب می آید که باعث می شود که خریداران از آن رو بر گردانند. بسیاری از خریداران ترجیح می دهند که به جای رانا به سراغ خودروهایی بروند که از لحاظ کیفیت پله ای از رانا بالاتر هستند. البته در رانا پلاس بسیاری از این مشکلات برطرف شد اما چون نام رانا از ابتدا با این مشکلات گره خورده بود در نهایت این نسخه هم نتوانست موفق تر از دیگگر محصولات ایران خودرو ظاهر شود.
رانا پلاس ؛ ویدیو تست و بررسی + مشخصات فنی
این سدان از موتور TU5 پلاس بهره می برد که می تواند نهایت قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور نهایی ۱۴۲ نیوتن متر را از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل کند.



از جمله امکانات این خودرو می توان به ۲ کیسه هوا، تنظیم برقی آینه های جانبی، چراغ روشنایی روز، تنظیم دستی ارتفاع چراغ ها، چراغ روشنایی روز، سامانه پایش فشار باد تایرها، کروز کنترل، کامپیوتر سفری، ساعت دیجیتال و… اشاره کرد.
نوشته بررسی رفتار بازار ؛ چرا رانا پلاس محبوب نشد؟ اولین بار در آخرین خودرو. پدیدار شد.
source
برچسب ها :ایران خودرو ، سایپا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0